Adrian Paunescu a vandut in timpul vietii peste un milion de volume! Cu cat vor creste vanzarile postum?

Adrian Paunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeti si astazi poti sa umpli o biblioteca intreaga cu cartile lui, din care a vandut un numar record de exemplare - peste un milion, scrie ziarul Gandul. Dupa internarea poetului in spital, librariile au inceput sa scoata cartile sale in fata si se asteapta la o explozie a vanzarilor, odata cu disparitia scriitorului. Adrian Paunescu a vandut in timpul vietii peste un milion de volume! Cu cat vor creste vanzarile postum? "De fiecare data cand se intimpla ceva cu un scriitor, cartile lui incep sa se vanda mult mai bine. Noi am pus deja volumele semnate Adrian Paunescu mai in fata", spune Marina Munteanu, directoarea librariei Papirus. Libraria Mihail Sadoveanu i-a facut lui Adrian Paunescu o vitrina, unde sunt expuse, printre altele, "Ruga pentru parinti", "Ultima noapte pe Atlantida" sau "Cartea cartilor de poezie". La librariile Diverta, nu s-a vazut inca o crestere a vanzarilor in ceea ce priveste cartile poetului, spune directorul de marketing, Flaviu Pastor. "Cel mai cautat titlu este ‘Vinovat de iubire’, din care se vand circa o suta de exemplare pe luna. Din celelalte titluri se vand cate 10-20", a declarat Flaviu Pastor. Adrian Paunescu a debutat ca poet in 1960, primul volum, “Ultrasentimente”, aparandu-i in 1965. In 1999, poetul a publicat "Cartea Cartilor de Poezie”, integrala poeziilor aparute in volume pana in acel moment. Printre volumele cel mai bine vandute se numara "Nemuritor la zidul mortii" (2001), "Pana la capat" (2002, publicat in trei editii), "Liber sa sufar" (2003, publicat in trei editii) si "Din doi in doi (2003)". Inainte de revolutie, Adrian Paunescu a publicat "Mieii primi" (1966), "Repetabila povara" (1974), "Pamantul deocamdata" (1976), "Manifest pentru sanatatea pamantului" (1980) sau "Iubiti-va pe tunuri" (1981). In 1989 i-a aparut volumul "Sunt un om liber", carte retrasa de pe piata in septembrie si repusa in vanzare in martie 1990.

Adrian Paunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeti si astazi poti sa umpli o biblioteca intreaga cu cartile lui, din care a vandut un numar record de exemplare – peste un milion, scrie ziarul Gandul. Dupa internarea poetului in spital, librariile au inceput sa scoata cartile sale in fata si se asteapta la o explozie a vanzarilor, odata cu disparitia scriitorului.
Adrian Paunescu a vandut in timpul vietii peste un milion de volume! Cu cat vor creste vanzarile postum?
„De fiecare data cand se intimpla ceva cu un scriitor, cartile lui incep sa se vanda mult mai bine. Noi am pus deja volumele semnate Adrian Paunescu mai in fata”, spune Marina Munteanu, directoarea librariei Papirus.

Libraria Mihail Sadoveanu i-a facut lui Adrian Paunescu o vitrina, unde sunt expuse, printre altele, „Ruga pentru parinti”, „Ultima noapte pe Atlantida” sau „Cartea cartilor de poezie”.

La librariile Diverta, nu s-a vazut inca o crestere a vanzarilor in ceea ce priveste cartile poetului, spune directorul de marketing, Flaviu Pastor. „Cel mai cautat titlu este ‘Vinovat de iubire’, din care se vand circa o suta de exemplare pe luna. Din celelalte titluri se vand cate 10-20”, a declarat Flaviu Pastor.

Adrian Paunescu a debutat ca poet in 1960, primul volum, “Ultrasentimente”, aparandu-i in 1965. In 1999, poetul a publicat „Cartea Cartilor de Poezie”, integrala poeziilor aparute in volume pana in acel moment.

Printre volumele cel mai bine vandute se numara „Nemuritor la zidul mortii” (2001), „Pana la capat” (2002, publicat in trei editii), „Liber sa sufar” (2003, publicat in trei editii) si „Din doi in doi (2003)”.

Inainte de revolutie, Adrian Paunescu a publicat „Mieii primi” (1966), „Repetabila povara” (1974), „Pamantul deocamdata” (1976), „Manifest pentru sanatatea pamantului” (1980) sau „Iubiti-va pe tunuri” (1981). In 1989 i-a aparut volumul „Sunt un om liber”, carte retrasa de pe piata in septembrie si repusa in vanzare in martie 1990.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.