Directorii de aeroporturi din Romania, adunati la Timisoara, au cerut construirea de centre intermodale de transport marfa

TIMISOARA. Toti directorii de aeroporturi din tara s-au intalnit, in cadrul Asociatiei Aeroporturilor din Romania, la Timisoara, unde au discutat despre viitorul institutiilor pe care le conduc. Cu totii au spus ca e necesara construirea de intermodale.

La Bucuresti, in Cluj-Napoca si in Timisoara sunt intentii de construire a unor centre intermodale pentru transportul marfurilor, insa nu exista deocamdata bani necesari.

Vorbim de transportul combinat de marfuri, pe calea aerului, pe calea ferata si maritim. Cu alte cuvinte un centru care sa lege cele trei variante de transport. In Timis, proiectul ministerului Transporturilor vizeaza o locatie in apropiere de Aeroportul Traian Vuia,  intre Remetea si Recas.

Incercam sa avem un rol important in proiectul intermodal. Deocamdata, suntem in stadiul de gasire de fonduri pentru acest proiect. Este nevoie de 100 de milioane de euro„, a declarat Cornel Samartinean, directorul Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara.

La intalnirea de la Timisoara a participat si consilierul ministrului Transporturilor, Bogdan Donciu, care a vorbit despre proiectele pe care le are ministerul pentru aeroporturile din Romania. De asemenea, s-a mai discutat despre imbunatatirea conditiilor de control a pasagerilor.

Exista o tendinta de a schimba modelul in privinta zonei de securitate, astfel incat pasagerul sa nu mai fie nevoit sa isi dea jos haina sau sa i se caute in geanta pentru lichide. Proiectul prevede ca pasagerul sa nu mai fie supus unui control amanuntit corporal. Se va face analiza de risc pentru fiecare persoana in parte”, a declarat David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania.

Aeroporturile din Romania isi mai propun sa atraga cat mai multi pasageri  si bineinteles, sa atraga si finantari pentru diferite proiecte de infrastructura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.