Varul juristului sef din Primarie se razboieste in instanta cu vecinii sai din cartierul Ronat de peste sapte ani


TIMISOARA. Un conflict izbucnit, acum cativa ani, intre doi vecini din cartierul Ronat tinde sa inflameze o buna parte din justitia banateana, dupa ce una dintre partile implicate in aceasta poveste a inceput sa se indrepte cu plangeri penale impotriva mai multor judecatori, procurori si avocati din Timisoara. Fostul aviator Fanica Androne este convins ca exista o adevarata conspiratie in justitia locala, care are ca scop protejarea unui avocat, motiv pentru care nu a ezitat sa inceapa un adevarat razboi al acuzatiilor cu judecatorii si procurorii pe la care au trecut dosarele sale. „Am facut plangeri penale pentru abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si favorizarea infractorului impotriva a sase judecatori si un procuror, la care am primit solutii de neincepere a urmaririi penale. in aceste conditii, pentru ca nu mi se face dreptate pe plan local, o sa fac memorii catre Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei si Presedintie. Poate asa voi fi bagat in seama”, avertizeaza Fanica Androne. Necazul sau este cu atat mai mare, cu cat, in cei sapte ani de procese cu vecinul sau, a cheltuit peste 15.000 de lei pe avocati si timbre judiciare.

„Si-a lipit centrala termica pe lemne de peretele casei mele!”
Totul a pornit in anul 2004, dupa ce casa din vecinatatea sa, de pe Calea Bogdanestilor nr. 150A, a fost cumparata de catre Dafin Dobromirescu. Ceea ce, initial, parea doar o galceava intre vecini, s-a transformat, cu timpul, intr-un adevarat razboi al nervilor si al reclamatiilor. „La inceput ne-am inteles bine, dar asta nu a durat foarte mult. intr-o zi ne-am trezit cu doua constructii anexe lipite de casa noastra. O magazie de lemne, unde, la cele mai neasteptate ore ale zilei, se facea un zgomot asurzitor, si, cel mai grav, o centrala termica pe lemne. Cand am vazut focul aproape de peretele meu, l-am rugat sa-si mute centrala in alta parte, ca sa nu-mi dea foc la casa. S-a ratoit la mine ca in curtea lui face ce vrea. Daca am vazut ca nu am cu cine discuta, am facut o plangere direct la primarul Gheorghe Ciuhandu, in care rugam sa se verifice daca acele constructii sunt legale. Am primit raspuns ca anexele sunt ridicate fara autorizatiile de rigoare, iar vecinul a fost amendat cu 2.000 de lei si i s-a pus in vedere sa intre in legalitate. De atunci a inceput calvarul…” povesteste Fanica Androne. Surprinzator, la cateva zile de la finalizarea controlului si sanctionarea vecinului sau, s-a trezit acasa cu trei procese verbale intocmite de inspectorii Primariei pe numele sau.

Nu mi-a venit sa cred! Era vorba despre trei procese verbale, in care eram amendat cu suma totala de 4000 de lei, sub pretextul ca mi-as fi modificat acoperisul, ca mi-am extins garajul si ca as fi turnat o placa de beton ilegala in fata portii. Toate sanctiunile aveau la baza reclamatiile facute de vecin. Le-am atacat in instanta, am aratat ca lucrurile sanctionate sunt absolut imaginare, si asa am reusit sa anulez amenzile la Judecatorie. Interesandu-ma cum a fost posibil sa fiu hartuit cu procese verbale dintr-un birou, fara verificari la fata locului, am aflat ca vecinul meu este var bun cu juristul sef din Primaria Timisoara, Sorin Chira, si ca sotia lui lucreaza tot in Primarie, la Impozite si Taxe. Am fost sa reclam faptul ca sunt amendat de pe scaun, la care Constantin Zatusevschi, de la Primarie, mi-a spus ca face si-mi trimite cate amenzi vrea”, isi aminteste fostul aviator. Ulterior, a inceput o adevarata cavalcada a reclamatiilor reciproce. De data aceasta, in instantele de judecata, „in 2005, i-am facut o actiune civila ca sa-l oblig sa-si demoleze magazia de lemne, apoi o plangere penala pentru tulburarea linistii publice, apoi am atacat rezolutiile procurorilor de neincepere a urmaririi penale, iar in ultima vreme i-am reclamat la Parchet pe toti judecatorii care au dat sentinte strambe in dosarele mele!”, recunoaste proprietarul casei de pe Calea Bogdanestilor nr. 150.

„Nu doresc la nimeni asemenea vecini!”
In tentativa de a deslusi „mecanismul” acestei incrancenari pe toate planurile intre cele doua familii, care dureaza de ani buni, am solicitat si opinia unui reprezentant al familiei Dobromirescu. „Ce, acuma vrea sa ne dea si la ziar! Oamenii astia-s incredibili si n-as dori la nimeni asemenea vecini!”, a exclamat Liliana Dobromirescu, referent la Serviciul Impozite si Taxe din cadrul Primariei Timisoara, cand i-am spus despre ce este vorba. „Nu stiu de unde a inceput tot conflictul asta. Noi ne-am cumparat o casa, in 2003, in vecinatatea lor. Ne-au reclamat peste tot, au fost la fata locului experti tehnici, pompieri, inspectori din Primarie, o multime de oameni. Ne-au plimbat pe la judecati, am castigat defintiv la Curtea de Apel, dar acuma ne-au luat in vizor avocata, impotriva careia au facut cateva plangeri penale. Nu ne-am lipit de casa loc nici o centrala, nu am avut niciodata grija lor! Nu le-am incalcat nici un drept! Justitia ne-a dat dreptate intr-un final si am sperat ca totul se va termina, Se pare ca nu este asa si ca suntem hartuiti in continuare de minunatii nostri vecini”, ne-a declarat Liliana Dobromirescu, fara sa nege gradul de rudenie al sotului sau cu juristul sef din Primarie, Sorin Chira. „Suntem rude, dar nu inteleg ce legatura ar putea sa aiba acest lucru cu conflictul dintre noi si familia Androne!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca nu stie ce avem cu avocata Halmaghi Oana sa solicite dosarele in care i-a reprezenta. Sa ia la cunostinta de existenta acelor falsuri ale dovezilor de onorariu de avocat. Si mai mult sa-l intrebe pe dl. Bodo adrian, caruia i-am trimis o scrisoare si un material atasat care contine acele xerocopii ale chitantierului cu seria TMOH sideschis la fila cu nr.0000069. Cele 3 xerocopii au valori diferite si date diferite. Nimeni din tara asta nu a mai avut curajul nebun de a declara unui procuror ( a se vedea Romanu Valentin) ca detine trei topuri de chitantiere identice cu seria TMOH si numerotate de la 0000051 la 0000100. Poate va sti cineva si cum se poate stirpi din radacini astfel de practici!

    • Nu e nicio ilegalitate sa ai chitantiere care sa contina un acelasi numar. Daca sunt si din ani diferiti, daca sunt si evidentiate in registrele contabile si e platit impozitul corespunzator care ar fi problema?
      De procesomanie ati auzit? Dar de paranoia?
      Povestiti-ne cate procese aveti pe rolul instantelor(e vorba de Androne Fanica) si care sunt persoanele cu care va tot judecati.
      Nu va este teama ca toate acestea se vor intoarce impotriva dumneavoastra?

      • Cine scrie de-si spune PAUL CHINEZUL probabil nu-i cunoaste istoria. Sa scrii ce ai scris , in numele acestui erou, este blasfemie! Cine crede ca este corect sa ai 3 copii ale unui chitantier deschis la fila cu seria TMOH nr0000069(cu valori diferite, cu data de emitere diferita, emise in aceeasi zi si in acelasi an!!!) este un infractor. Cine crede ca poate pacali pe altcineva folosind toate cele trei exemplare ale unei chitante(albastru,rosu si verde) pentru a se imbogati este un sarlatan! In care categorie te regasesti piritului „Paul chinezul”?? Trebuie sa crezi ca se va intoarce roata si , daca acum crezi ca esti pe val, s-ar putea sa te rostogolesti la un pol opus! Nimic pe lume nu ramine nepedepsit! Va veni si vremea celor care nu traiesc din furt, inselaciune, minciuna si falsuri! Atunci nu vei mai putea scrie liber pe net!! Falsificarea de moneda este identica cu falsificarea de acte contabile! Si furtul(sa folosesti banii cuiva fara a recunoaste ca i-ai primit vreodata!!!) este tot o infractiune, daca nu stiai inca!!