Profesorii banateni, formati prin proiecte europene de tip blended learning

TIMISOARA. 350.000 de euro de la Uniunea Europeana au intrat in conturile Colegiului National Banatan. Sesiunile de coaching individual si activitatile de invatare in medii neconventionale au condus la perfectionarea cadrelor didactice.

Colegiul National Banatean a fost beneficiarul proiectului „Formarea continua a cadrelor didactice printr-un model inovativ de tip <blended learning>”, cofinantat din Fondul Social European, adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din regiunea de vest a tarii.

Obiectivul general al proiectului a vizat imbunatatirea performantelor personalului didactic debutant si definitiv prin perfectionare. 150 de profesori din zona de vest a tarii – judetele Timis, Arad si Hunedoara – au luat parte la activitatile derulate in cadrul programului.

Programul de formare a fost inovativ, deoarece a fost conceput ca o succesiune de cursuri „fata in fata” (o data la trei saptamani), intre care s-au derulat sesiuni de coaching individual si activitati de invatare in medii neconventionale, cum ar fi: Galeria „Triade”, libraria „Carturesti”, Opera Romana Timisoara, Filarmonica de Stat „Banatul”, Complexul comercial Iulius Mall, Primaria Timisoara, Teatrul „Scart”, Universitatea de Vest, Biblioteca Municipiului Timisoara„, au precizat beneficiarii proiectului.

Proiectul a avut o structura complexa, fiind alcatuit din doua programe de formare distincte: „Competente transdisciplinare in invatamantul preuniversitar” si „Proiectare – evaluare didactica diferentiata”. Dascalii au invatat despre „Web si Web 2.0, educatia si educatia 2.0”, „Cercetarea ca instrument in educatie” si „Managementul carierei”, „Proiectare si evaluare didactica pe niveluri de dificultate”, „Evaluare pentru dezvoltare personala si profesionala” si „Proiectul in scoala-scoala ca proiect”.

In primul an de implementare, au fost cumparate prin acest proiect echipamente de cea mai buna calitate, in valoare de peste 90.000 lei, echipamente specifice programelor de formare, care au intrat in patrimoniul Colegiului National Banatean. Bugetul total al proiectului a fost de 342.000 de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.