REFERENDUM 29 IULIE pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Cum si unde votam?

Duminica, 29 iulie, suntem chemati, din nou in fata urnelor de votare. Daca luna trecuta am ales reprezentantii la nivel local, de aceasta data nu este vorba despre un scrutin electoral in adevaratul sens al cuvantului, ci despre un referendum. Cu alte cuvinte, populatiei cu drept de vot a Romaniei este ii este adresata o singura intrebare: Sunteti sau nu de acord cu demiterea presedintelui Traian Basescu? Exista si doua variante de raspuns ”DA” si ”NU”.

Cum votam pe listele suplimentare?

Cei care nu se afla in orasul sau comuna de domiciliu, in ziua Referendumului, trebuie sa stie ca pot vota la orice sectie de votare dintr-o alta localitate. in schimb, daca se vor afla in localitatea de domiciliu nu vor putea vota la o alta sectie, cu exceptia celei la care sunt arondati. De asemenea, trebuie stiut ca la Legea Referendumului au fost aduse cateva modificari, recent, printr-o Ordonanta de Urgenta. Aceste modificari prevad desfiintarea birourilor electorale din comune, orase si municipii. De asemenea, se prevede eliminarea din procesele-verbale a mentiunilor privind alegatorii care au votat pe listele suplimentare.

Guvernul a introdus sintagma „numarul participantilor“ la referendum, precizand ca acesta se calculeaza prin cumularea „numarului voturilor valabil exprimate la raspunsul «DA»”, „a numarului voturilor valabil exprimate la raspunsul «NU»“, la care se adauga numarul voturilor nule. Din forma anterioara a Legii referendumului, Guvernul a eliminat din modelul proceselor-verbale contabilizarea separata a „numarului total al alegatorilor care s-au prezentat la urne, inscrisi in copia de pe lista electorala permanenta“, dar si a „numarului total al alegatorilor care s-au prezentat la urne si nu sunt cuprinsi in copia de pe lista electorala permanenta, inscrisi in tabelul/lista electorala“, precum si a „numarului total al alegatorilor care au votat utilizand urna speciala, inscrisi in tabelul/lista electorala“. In plus, din modelul proceselor-verbale este eliminata inclusiv litera la care se mentiona numarul stampilelor cu mentiunea «VOTAT» in sectia de votare, dar si daca una sau mai multe stampile dispar.

Cum ne exprimam votul?
Referendumul nu este cu mult diferit in comparatie cu alegerile locale, parlamentare ori prezidentiale. Totusi, una dintre diferente consta in ”orarul de functionare”. Asadar, cei care vor vota la Referendum trebuie sa stie ca sectiile de votare se vor deschide la ora 7 dimineata si se vor inchide la ora 23, in miez de noapte. intre aceste ore, orice cetatean cu drept de vot isi va putea exprima optiunea, daca este sau nu de accord cu demiterea presedintelui Traian Basescu.

In sectia de votare, alegatorul va prezenta Buletinul de Identitate ori Cartea de Identitate, comisiei, va primi in schimb un bulletin de vot si o stampila cu mentiunea ”VOTAT”. Cu cele doua obiecte, alegatorul intra in cabina de vot si aplica stampila pe unul din patratelele, inseminate cu ”DA” si ”NU”, cu raspunsul la intrebarea ”Sunteti de accord cu demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?”.

Odata aplicata stampila pe buletinul de vot, acesta va fi impaturit si introdus in urna din sectia de votare. stampila cu mentiunea ”VOTAT” va fi inapoiata membrilor comisiei sectiei de vot, apoi alegatorul va semna pe listele electorale ca s-a prezentat la votare, apoi isi va primi inapoi actul de identitate.

Buletinul de vot este valabil daca stampila cu mentiunea ”VOTAT” va fi aplicata intr-un singur patrat cu raspunsul la intrebarea adresata pe buletinul de vot. Daca aceeasi stampila este aplicata pe ambele raspunsuri sau in afara lor, buletinul de vot este nul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. NU VOTAM !

    • Nu votezi tu cu basinosii tai.
      Alti voteaza.
      Majoritatea.

      • *Altii

      • Vedem noi maine majoritate ^^

    • Serios vorbind, departe de a fi basist, personal nu ma voi prezenta pentru ca referendumul nu este constitutional si nu vreau ca prin prezenta mea sa girez o lovitura de stat (ca in momentul in care nu respecti legile cand vrei sa preiei puterea, chiar asta e!),

  2. Doru Buşcu a publicat în revista „Caţavencii” un editorial cu titlul „Arta şi opera securistului Băsescu”:
    „România s-a adunat în jurul hăului. De o parte şi de alta, pe buza nămeţilor de căldură, două triburi, care formau altădată un singur popor, se privesc chiorîş. Uitătura e decupată din fotografiile cu preşedintele ţării, pe care unii l-ar sugruma, alţii l-ar pupa în cur. În loc de nori, deasupra capetelor stă adunată furia. Ceea ce se aude nu e tunetul, ci trosnetul fălcilor încleştate. Fulgerele care izvorăsc din ochii mulţimii au puţin strabism. Lumea gîfîie întărîtată, iar răsuflarea ei adună în aer musculiţe de oţet. Ura şi cel care a inspirat-o seamănă ca două picături de Chivas.
    Să întărim puţin conturul personajului. În registrul cu membrii PCR Constanţa care au primit aprobarea să sprijine Securitatea, apare, la poziţia 19, Traian Băsescu. Dacă adăugăm puţină lumină, vedem că tînărul colaborator lucra ca ofiţer II la Întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime şi, începînd cu 9 septembrie 1978, era folosit de locotenentul-major de Securitate Mihai Avramidis ca sursă în port.
    Să-i punem un pic de roşu în obraji. În registrul-jurnal cu evidenţa reţelei informative din judeţul Constanţa, colaboratorul Traian Băsescu are numărul de înregistrare 17592. Sîntem în 25 ianuarie 1977, iar viitorul preşedinte al României are dosarul personal 3990. Dosarul e primit cu aplauze în arhiva Securităţii, cu adresa de însoţire numărul 0043467.
    Să intervenim cu pensula în fundal. Studentul colaborator Băsescu devine vizibil în 9 noiembrie 1973. Poziţia lui e acum gînditoare, sprijinit cu bărbia şi cu întreaga carieră pe Direcţia a IV-a a Securităţii. Se simte bine şi în arhiva Direcţiei Siguranţă Militară de la Piteşti, în registrul-jurnal pentru evidenţa reţelei informative a Comandamentului Marinei Militare Constanţa. E şi mai bine pus în valoare în 29 septembrie 1976, cînd, prin adresa 00151392, e transferat la Inspectoratul Judeţean Constanţa al Ministerului de Interne.
    Sînt cîteva ştersături în acest portret, cum ar fi procesul-verbal 58212 din 15 august 1979, prin care dosarul 3990 al lui Traian Băsescu a fost distrus. Dar sînt şi adăugiri de peniţă subtile, adică registrul-jurnal pentru reţea informativă al UM 02150 Mangalia, în care, printre colaboratorii Securităţii, străluceşte, ca o pată impresionistă, ochiul oblic, mongoloid, al părintelui naţiunii.
    Toate astea sînt documente reale, publice, ieşite din rîvna, birocraţia şi imprudenţele unor oameni vii. Tribunale, ministere, generali, arhivari, jurnalişti şi un implacabil Mugur Ciuvică le-au scos la iveală. Traian Băsescu nu a fost doar colaborator al Securităţii, ci a luat parte la o frescă pornografică epică, în care turnătorii penetrau masele, iar petrolierele umblau goale şi cu epoleţi. Urmele lăsate în arhive arată ca cearşaful unui bordel. Fără a pune la socoteală mărturiile colegilor, logica şi biografia oficială cu cîntec, e limpede că Traian Băsescu a fost securist cu acte, cu semnături şi cu ştampile.
    De aceea, mă întreb: oare de ce revista Nature, sau Frankfurter Algemeine Zeitung, nu scot un cuvînt despre a patra posibilă realegere a unui securist în fruntea unui stat membru UE? În fond, e ca şi cînd ar afla că Angela Merkel a fost agentă STASI. Răspunsul, care trece prin ştatele de plată ale colaboratorilor SIE, are nevoie de oscilaţia Sfîntului Augustin: dacă mă întrebi, nu ştiu, dar dacă nu mă întrebi, ştiu”.

  3. O intoxicare mai proasta inaintea referendumului nici ca gaseai.Daca o farama din ce scrii ar fi adevarat, de 8 ani ar fi urlat presa si televiziunile intrun cor.Intoxicatie ieftina si proasta,gandinduva ca poate mai fraieriti ceva votanti,sa mearga sa voteze.GASITIVA OAMENI BUNI ALTA OCUPATIE,SA-SI REZOLVE COMUNISTII CARE AU DAT LOVITURA OE STAT,PROBLEMA CVORUMULUI.NU MERGETI SA VOTATI!!!!!.

  4. trebuie sa mergem la vot si sa votam DA ! trebuie sa aplicam o lectie clasei politice, trebuie trimisi in puscarie dar pentru asta trebuie sa-i suspendam! Sa nu spuneti fiindca nu mergeti la vot deoarece votul vostru nu conteaza, sau ca daca pica Basescu vor venii alti hoti fiindca si voi ati proceda la fel in locul lor! total gresit! daca cei care vin vor proceda ca si Basescu o sa-i suspendam si pe ei si apoi Justitia sa-i trimita in puscarie pentru toate hotiile! trebuie sa luati atitudine si sa votati cu DA ca sigur altii nu vor mai face exact aceleasi greseli! va ganditi ca cei care vin vor fura sigur fiindca si voi ati face tot la fel ca ei acolo sus! daca va ganditi asa, ganditiva si de ce nu conduceti o masina atunci fara permis? nu conduceti fiindca stiti ca sar putea sa faceti puscarie…na tot asa trebuie sa gandeasca si politicienii ca nu trebuie sa fure fiindca pot fi suspendati si pot face puscarie! VA multumesc si sper sa votati DA pentru o romanie cu un sistem de sanatate si invatamant de invidiat, nu o romanie in care doar sa inchid spitale si scoli

  5. trebuie suspendat pentru a nu ne mai fura si pentru a raspunde in fata legii…total gresita ideea ca cei care vor venii in locul lor ne vor fura la fel! motivad ca si voi ati fura in locul lor! ia ganditiva daca ati mai fura atata timp cat poporul va poate suspenda si riscati sa faceti puscarie? sigur nu veti mai fura! trebuie sa dam o lectie clasei politice! sa mergem la vot, sa votam Da ca sa-i suspendam iar apoi cand nu mai au imunitate sa infunde puscaria pentru toate furaciunile comise! VA multumesc…un cetatean cinstit ce crede in poporul roman!

  6. VOTUL CONTRA BASESCU ESTE VOT PENTRU ROMANIA! NU PENTRU PONTA! RESTUL SUNT VICLESUGURI SECURISTE: BOLSEVICII, iLIESCU, VETI VORBI RUSESTE! VICLESUGURI CARE DOVEDESC CAT DE MULT II DISPRETUIESC SECURISTII PE CEI PE CARE II MANIPULEAZA! VEZI, MAI SUS…