In Timis se reinfiinteaza 88 de posturi de politie. Consiliul Judetean intentioneaza sa doteze cu masini o parte din posturi

TIMIS. La nivelul judetului Timis vor fi reinfiintate 88 de posturi de politie, pentru care au fost alocate 314 functii. Mai exact vor fi 88 de sefi de post si 226 posturi de ajutor sef de post. Decizia fiind luata de catre Ministerul de Interne, in urma unui studiu realizat la nivel national.

In organizarea posturilor de politie s-a tinut cont de numarul de locuitori din comuna, dar si de situatia operativa, in judetul Timis, la posturile de politie desfasurandu-si activitatea intre doi si cinci lucratori.

”Patrularea si interventia la evenimente se va executa, de regula, de politistii de la posturile de politie comunale, pe raza lor de responsabilitate. Interventia la evenimentele semnalate se realizeaza pe principiul cel mai apropiat politist de locul evenimentului intervine”, a declarat Madalina Mezdrea, purtator de cuvant al IPJ Timis.

Mai mult decat atat, la nivelul Consiliului Judetean Timis s-a discutat deja despre dotarea acestor posturi de politie, pentru inceput doar o parte din ele vor intra in program, de dotare cu masini.

”Vrem sa achizitionam 10 masini pentru aceste posturi de politie rurala ce se vor deschide, in Timis. stim ca nu sunt suficiente, dar macar este un prim pas”, a declarat Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

La nivel national s-a realizat un studiu in urma caruia a rezultat ca 63% din numarul respondentilor au opinat ca pentru eficientizarea serviciului politienesc in mediul rural, solutia optima este „mentinerea sectiilor de politie rurale, intarirea posturilor de politie comunale prin suplimentarea functiilor si reinfiintarea functiei de sef de post.”

Studiul „Perceptii privind activitatea Politiei Romane” realizat pe baza intervievarii unui numar de 1.244 cetateni, a indicat ca 90% dintre cetateni doresc mai multi politisti la postul de politie, apreciind ca prezenta si vizibilitatea acestora in localitate le ofera sentimentul de siguranta.

Analizele efectuate, studiile realizate, propunerile formulate de inspectoratele judetene de politie, organizatiile sindicale si Corpul National al Politistilor, au dus la concluzia ca se impune ajustarea conceptului de organizare a serviciului politienesc pentru remedierea disfunctiilor constatate si eficientizarea activitatilor de mentinere a ordinii publice in mediul rural.

Pentru acest lucru s-a stabilit ca cea mai buna solutie este mentinerea sectiilor de politie rurala si reinfiintarea posturilor de politie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.