Marii maestri ai artelor martiale traditionale japoneze vin la Timisoara in acest week-end pentru First Kensa Kikan For West

Seminarul gazduit de Timisoara in acest week-end reprezinta o premiera  mondiala, fiind primul Kensa Kikan organizat in afara Japoniei, de la infiintarea Fundaţia de Arte Marţiale Nippon Seibukan, in 1969.

Fundaţia de Arte Marţiale Nippon Seibukan (FAMNS) alaturi de Clubul Sportiv Daisho Timisoara, Clubul Sportiv Cold Steel Bucuresti si Primaria Timisoara sunt organizatorii evenimentului care are loc in acest week-end la complexul Banu Sport. ”Promovam artele martiale japoneze, cultura nipona si ne-am dori cat sa participe cat mai multa lume”, a explicat Bogdan Alic, vicepresedintele Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan din Romania.
Fundaţia de Arte Marţiale Nippon Seibukan are 21 de tari afiliate, iar Romania a fost aleasa pentru a gazdui primul seminar organizat in afara Japoniei. Evenimentul de la Timisoara care se bucura inclusiv de prezenta maestrului Yasou Kawano Kancho, presedintele FAMNS.”Sunt fericit ca am fost invitat aici. In prezent Nippon Seibukan isi are sediul central la Kyoto in Japonia, dar noi incercam si dorim sa-i sustinem pe tinerii din toata lumea care practica artel martiale traditionale japoneze, pentru ca ei sunt viitorul. Cred ca artele martiale nu au granite si vreau sa facem arte martiale cu credita ca suntem o mare familie”, a spus Yasou Kawano Kancho.

La eveniment vor participa Shidoinii din Portugalia, Italia, Serbia, Slovenia, Ungaria si Franta.Antrenamentele vor fi sustinute de catre shidoinii cu gradul cel mai mare fiind ajutati de cei cu grade mai mici. Separat de protocol si etica, Kawano Kancho si Uchiyama Kyoshi vor sustine un antrenament de Goju ryu Karate ca in templul Zuirin-Ji.

”In artele martiale tradiotionale japoneze sunt astazi doua branse: koryu, care este foarte vehe si linia mai noua, gendai budo care s-a nascut dupa restauratia Meiji. Fundatia Nippon Seibukan lucreaza pentru pastrarea koryu si de asemenea si pentru cealalta linie mai noua. Obiectivele noastre nu sunt medaliile, diplomele sau cupele ci evolutia persoanelor. De aceea studiul artelor martiale se face pentru toata viata nu doar pentru cativa ani, este o filosofie care dureaza pana cand persoana respectiva nu mai este in viata. Noi muncim si dezvoltam proiecte tocmai pentru acest spirit”, a explicat Jose Miguel Barrera cel care este reprezentatul Nippon Seibukan pentru Occident, Spania si tarile vorbitoare de limba spaniola.

Seminarul de arte martiale japoneze de la Timisoara debuteaza vineri de la ora 19 la Complexul Banu Sport  cu un antrenement de karate destinat exclusiv centurilor negre. Sambata programul va continua intre orele 9-12 si 17-19 cu antrenamente de arte traditionale japoneze sustinute de maestrii sositi din mai multe tari si cu o demonstratie de Kyudo, arta tragerii cu arcul. Iar seminarul se va incheia duminica, la ora 12, 30 cand va avea loc si o sedinta foto. Se asteapta, in total, in jur de 150 de participanti.
”Pentru noi este o mandrie sa putem sa sprijinim un astfel de eveniment, mai ales ca este primul eveniment de acest tip care se desfasoara in afara Japoniei de la infiintarea Academiei. Dincolo de partea sportiva a evenimentului, acest seminar inseamna si un contact cu cultura si traitiile japoneze”, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.