Aterizare de urgenta pe Aeroportul Timisoara din cauza unui copil aflat la bord, cu probleme medicale

Video-ul nu poate fi incarcat.

UPDATE: Copilului i s-a refuzat supravegherea medicala pe drum, sustine tatal

Marius Vaduva, tatal copilului din avionul care circula pe ruta Bucuresti- Barcelona si care a aterizat de urgenta la Timisoara, povesteste ca fiul sau de doar un an si doua luni, Madalin Ionut, s-a nascut cu o problema medicala. Medicii de la Spitalul Fundeni din Capitala l-au operat, dupa nastere, dar ”nu i-au facut nimic pentru ca nu aveau ce sa ii faca”, spune tatal, asa ca a decis sa il duca pe copil in Spania, la Barcelona unde i s-a facut un transplant de ficat. Donator era chiar tatal.

Copilul e binisor acum, dar e, totusi, inca in stare critica. Am luat legatura cu medicii din Barcelona care au spus sa ma duc cu copilul acolo cat mai repede, sa nu mai stau aici ca e critica starea copilului. Medicii din Barcelona au luat legatura cu medicii din Romania, si-au trimis si e-mailuri. Suntem din Drobeta Turnu Severin. Am lucrat in Spania, sezonier, am un frate acolo care este casatorit cu o fata spaniola si prin el am luat decizia sa ne ducem acolo cu copilul. Am stat sase luni in Spania, timp in care copilul a fost operat, i s-a facut transplantul si nici medicii nu se asteptau sa iasa atat de bine. Cand ne-am intors in Romania, dupa o vreme, am fost la un control, la Fundeni, si i-au spus medicii de acolo sotiei sa se intoarca inapoi la Severin pentru ca i-au gasit copilului o raceala si au zis ca asta se poate trata si la noi, la Severin. Dupa aceea au sunat-o si i-au spus sa se intoarca pentru ca au iesit analizele foarte prost. Ne-am intors, dar medicii au fost nepasatori, apoi am decis sa mergem inapoi, in Spania. Am cerut sa imi duca fiul cu ambulanta la aeroport, mi-au spus ca nu se poate, un medic pe avion au spus ca nici atat nu se poate, asa ca am luat hotararea sa il iau eu asupra mea si ce o vrea Dumnezeu”, a spus Marius Vaduva.

Barbatul spune ca a luat ultimii bani pe care ii mai avea in casa si a cumparat biletele de avion spre Barcelona. Acum nu mai are niciun leu si nici pana la destinatia finala nu a mai ajuns. Nu i-au mai ramas, decat rugaciunile.

Ne-am dat jos din avion, la Timisoara, nici bani nu mai avem pentru ca banii care i-am avut i-am dat pe biletele de avion ca sa ducem copilul la Barcelona. Acuma daca cei de la companie mai doresc sa ne dea banii inapoi… Si cand i-am facut transplantul copilului ne-au ajutat niste oameni de am putut sa ne ducem ca au vazut cazul pe internet”, spune barbatul cu tristete in glas.

Barbatul spune ca fiul sau s-a nascut cu atrezie biliara si ca medicii din Bucuresti nu l-au putut ajuta.

Fiul meu s-a nascut cu atrezie biliara si l-au operat la Fundeni, dar nu i-au facut nimic pentru ca nu a avut ce sa ii faca. Atunci am decis sa il iau in Barcelona si i-am dat eu ficat de la mine”, a adaugat tatal micutului.

Operatia de transplant de ficat a costat 120.000 de euro si a fost platita de statul spaniol, deoarece Marius Vaduva era asigurat acolo, el fiind muncitor sezonier in aceasta tara vreme de mai multi ani.

Video-ul nu poate fi incarcat.

_______________________

UPDATE: Copilul nu se afla intr-o stare foarte buna si va ramane internat la Timisoara, momentan

Medicii de la Spitalul „Louis Turcanu” din Timisoara spun ca micutul nu se afla intr-o stare foarte buna si ca au aparut unele complicatii renale peste problemele hepatice din trecut.

Copilul este intr-o stare destul de rea, se afla dupa un transplant hepatic efectuat la Barcelona si se pare ca a facut ceva complicatii renale. Plamanii sunt incarcati cu lichid, are si lichid la inima si in abdomen. Incercam sa il stabilizam, sa reducem cantitatea de apa si sa speram ca va merge spre bine. Va ramane internat la Timisoara deoarece nu poate fi transportat in starea in care este acum. Problema lui nu pare sa fie legata de un rejet al transplantului pentru ca probele de ficat sunt bune, deci mai degraba e o complicatie renala. Pilotul a luat decizia de a opri avionul deoarece pacientul era aproape in edem pulmonar si nu ar fi ajuns cu bine la Barcelona. decizia a fost buna, e bine ca s-a ajuns la timp, s-a putut administra oxigen si medicatia de prima urgenta pentru stabilizare. Acum asteptam rezultatele de la laborator si urmeaza sa stabilim tratamentul. Nu se pune problema unei interventii chirurgicale. Pare sa fie, la prima vedere, o problema renala ce a survenit peste problemele lui hepatice„, a declarat medicul Adrian Craciun.

_____________________

TIMISOARA. Aterizare de urgenta pe aeroportul din Timisoara. Pilotul unei  aeronave apartinand unei companii low-cost ce zbura pe ruta Bucuresti – Barcelona a solicitat permisiunea de a ateriza pentru o urgenta medicala la un copil.

Este vorba de o cursa Otopeni-Barcelona. Pilotul a solicitat aterizarea la Timisoara in urma unei urgente medicale. Aeronava a aterizat in conditii de siguranta, la orele 18.48, o ambulanta a venit de urgenta pentru a acorda primul ajutor„, a declarat Nicoleta Trifan, purtatorul de cuvant al Aeroportului din Timisoara.

Aeronava a solicitat aterizare de urgenta la mai putin de o ora de la decolare. Pilotul avionului a cerut o ambulanta spunand ca la bord este un copil de 1 an si 2 luni care are probleme de respiratie. Aeronava a aterizat fara probleme iar micutul si parintii lui au fost preluati de un echipaj SMURD si transportati la Spitalul de copii ”Louis Turcanu” din Timisoara.

Potrivit medicilor, copilasul a suferit in urma cu cateva luni un transplant de ficat in Spania. Cand starea lui de sanatate s-a imbunatatit, familia s-a reintors in tara, la Bucuresti numai ca, in urma cu cateva zile, copilului i s-a facut din nou rau iar parintii au decis sa se intoarca la medicii din Barcelona.

Pe drum, in zbor, starea de sanatate a micutului s-a inrautatit asa ca s-a cerut ajutor echipajului de la bord si astfel aeronava a aterizat de urgenta la Timisoara.  Dupa ce a alimentat, avionul si-a continuat zborul spre Spania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.