Marele derby: partida dintre Steaua si Dinamo s-a consumat, dar ecourile nu s-au stins

Zile la rand s-a vorbit si s-a scris in exces despre acest meci care pana la urma nu a fost unul care sa ne faca sa cadem in extaz fotbalistic. De ce derby? Dictionarul ne spune ca ar fi vorba despre o intrecere intre cei mai buni cai de trei ani care are loc o data pe an dar si despre una sportiva intre principalele pretendente la titlu. Daca inlaturam conotatia cabalina, desi nu am prea vazut caini dinamovisti sau caluti stelisti zburdand pe gazon, ramanem cu definitia sportiva. O fi fost sau nu un derby?

Dupa infruntare, dinamovistii i-au facut pe stelisti hoti. Aici am putea sa facem apel la istorie, cea care ne poate spune cate furaciuni au facut in timp cele doua tabere. Un fel de… „rade ciob de oala sparta”. E drept ca belgianul cu fluierul a cam dat-o in bara cu judecarea unor lovituri de la 11 m. Sa fie omul un suporter mascat al Stelei? Cert este ca si daca ai fi cel mai infocat fan al ros-albastrilor ar trebui sa recunosti ca individul a bulibasit meciul, asta daca nu te cheama MM Stoica sau Gigi Becali, doua personaje care s-au cam dat in stamba dupa partida. Fiecare in stilul sau caracteristic. Unul vorbind cu sarcasm despre adversari iar celalat, stropind cu sampanie multimea isterizata. Nu ar strica un minim de bun simt. Chestia asta in fotbalul nostru este sublima, dar lipseste cu desavarsire, vorba lui nenea Iancu.

Prestatia belgianului a readus in discutie problema arbitrilor straini. Parerile sunt si aici impartite. E clar ca nu toti cei care ne calca pragul,venind de afara, au si calitatea profesionala necesara, asa incat dau meciurile peste cap. E la fel de clar ca destui  „fluierasi” romani se pricep la impartitul dreptatii pe teren. Problema lor este ca, in timp, datorita unor ciolanii facute pentru diverse avantaje si-au cam pierdut credibilitatea. stiu ei conducatorii ceva din moment ce sunt atat de suspiciosi cu acesti cavaleri ai fluierului care atunci cind nu ii avantajeaza devin… Cavalerii Apocalipsei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.