Blogul de companie a devenit cel mai cautat produs pe piata publicitatii online. Firmele din Timisoara se aliniaza, treptat, celui mai nou trend in domeniul marketingului virtual


TIMISOARA. Tendinta firmelor si companiilor din Timisoara de a-si implementa din mers noile trenduri in materie de marketing si comunicare online cu potentialii clienti a dus, in ultima vreme, la aparitia unui adevarat fenomen. Blogul de companie a inceput sa dubleze, in social media, clasicele site-uri de prezentare, iar eficienta acestui instrument de promovare a declansat o adevarata goana dupa specialistii in IT capabili sa puna la punct o pagina de blog cat mai interesanta si comunicatori care sa intretina o asemenea platforma de promovare online.

Spre deosebire de site-ul de companie, care poate fi considerat o carte de vizita virtuala, blogul pune mai mult accentul pe interactiune. Exista firme care recunosc ca au doar site, dar si cazuri in care acesta a fost inlocuit in totalitate cu un blog.

O companie nu poate pretinde ca exista pe internet, daca nu foloseste un site propriu sau un blog. Aparut in zona marketingului virtual mai recent, blogul de companie este cea mai buna metoda de a prezenta firma, serviciile si produsele proprii in social media, mai cu seama ca aici pot fi testate reactiile clientilor mai abil decat pe forumul unui site. M-am ocupat indeaproape de blogurile mai multor companii, am scris articole care aveau legatura cu produsele, am provocat discutii si am evaluat feed-back-ul anumitor servicii si pot sa spun ca rezultatele unui asemenea gen de comunicare cu potentialii clienti isi arata eficienta in foarte scurt timp”, spune Cristina Putan, specialist in relatii publice si comunicare virtuala.

Ideea blogului de companie, ca mijloc de promovare si evaluare a serviciilor si produselor unor societati comerciale este sustinuta si de Oana Barbu, lector la Universitatea de Vest Timisoara, care are un doctorat chiar in comunicare.

A avea un blog de companie inseamna o investitie initiala pentru crearea acestuia, dar mai apoi e nevoie de o actualizare continua cu informatii noi si relevante. Tocmai de aceea, majoritatea companiilor care utilizeaza bloguri recurg la serviciile specialistilor in comunicare pentru o updatare permanenta. La fel de important ca si crearea unui blog este si promovarea acestuia pe retelele sociale sau direct la potentialii clienti, prin newslettere. Redactorul unui blog de companie trebuie sa stie sa construiasca conversatii si interactiuni cu vizitatorii, pornind de la anumite subiecte, nu sa-si intretina propriul monolog. Companiile care au lansat bloguri si nu au mentinut constanta comunicarea, de regula au esuat”, atrage atentia Oana Barbu. In opinia sa, in cazul blogului de companie, cu o investitie minima se poate obtine un profit maxim pentru firma, cu conditia unei promovari interactive.

Conform unui studiu efectuat in primavara lui 2012, in Romania sunt active circa 12.000 de bloguri de companie, iar fenomenul este intr-o continua expansiune. Totusi, in conditiile in care numarul firmelor active este de circa un milion, rezulta ca doar 1,2 – 1,5% dintre intreprinzatorii privati au decis sa recurga, deocamdata, la un blog de companie. La nivel european, dupa cum a mentionat cotidianul spaniol 20 minutos, tarile cu cele mai putine pagini web din UE sunt Letonia, Bulgaria si Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pregateste-ti CV-ul pentru Zilele Carierei!
    40 de companii te asteapta cu oferte la targ
    http://zilelecarierei.upt.ro/index.php/participanti/