Noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara ar costa 25 de milioane de euro! Lucrarile incep la iarna si ar putea fi gata in 2 ani

TIMISOARA. In sfarsit exista un proiect pentru realizarea noului corp de cladire al Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, cu toate ca nu avem bani pentru executie, ci doar promisiuni.

Primarul a anuntat acum noi estimari: la 1 noiembrie vor incepe efectiv lucrarile.

In prima etapa sunt necesari 16 milioane de euro, pentru partea de constructii si instalatii, potrivit proiectului facut de proiectant. Primarul Nicolae Robu spera insa ca se va ajunge la o valoare mai mica, in urma licitatiei.

„In sfarsit am primit proiectul si detaliile de executie pentru extensia de la Spitalul de Copii si prin urmare acum putem pregati caietul de sarcini si apoi putem organiza licitatia pentru executia acestei extensii. Mie imi pare rau ca acest subiect a tot fost politizat si s-a discutat despre el in totala discordanta cu realitatile. Nu poti sa organizezi licitatia pana nu stii exact ce licitezi. In decembrie 2012 s-a semnat contractul de proiectare, proiectantul a realizat intr-o prima etapa un studiu de necesitate care a avut termen ianuarie 2013, apoi, in februarie s-a receptionat documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, am aprobat in consiliul local indicatorii investitiei, din martie pana in mai s-a elaborat studiul de fezabilitate si in 17 iulie am primit documentatia cu detaliile necesare in vederea obtinerii autorizatiei de construire”, a incercat sa explice primarul Nicolae Robu.

Lucrarea este estimata la 25,5 milioane de euro, conform devizului general prezentat de primarul Nicolae Robu. Cu tot cu mobilier si aparatura de specialitate. Deocamdata avem terenul si bani pentru partea de documentatie!

„Acum putem pregati caietul de sarcini, estimam ca in jurul datei de 1 august documentatia va putea fi postata pe SEAP sau in orice caz cel tarziu pana in 15 august, daca aprobarea de publicare intarzie. Sa contam asadar ca in 15 august vom avea publicata pe SEAP documentatia pentru licitatie. Legea prevede ca documentatia sa ramana pe SEAP minim 52 de zile, timp in care trebuie depuse ofertele. Drept urmare, prognozam ca la inceputul lunii octombrie se va face analiza ofertelor si speram ca in intervalul 15-30 octombrie vom fi in masura sa semnam contractul pentru executia lucrarii. Asta inseamna ca la 1 noiembrie 2013 ar putea incepe lucrarile efective. Perioada de executie ar fi din 2013, final de an, pana in 2015, final de an, daca finantarea va veni conform graficului intocmit atat din partea Guvernului, cat si din partea Consiliului Local”, a explicat Robu, incercand sa scuze Primaria in caz ca lucrurile nu merg conform planului.

Cat despre bani, acestia ar trebui sa vina atat de la bugetul local, cat si de la bugetul de stat. Nu se stie insa cati vor veni de la Guvern si cati din bugetul Timisoarei. Guvernul ne-a dat deja 5 milioane de lei pentru realizarea proiectului. Depinde insa de vreme cand se va termina de ridicat si constructia!

„O investitie nu-i o jucarie, ea are momente de reper peste care nu poti sari, sunt pasi impusi de lege, sunt pasi procedurali si interactionezi cu parteneri. Fiind un obiectiv de investitii, nu exista niciun risc sa se piarda vreun ban. Suma este per obiectiv si nu per unitate de timp. Acest proiect va beneficia de fonduri indiferent daca realizarea se face in 2 ani sau in 7, Doamne fereste! Totul s-a desfasurat in grafic. Aceste etape pregatitoare nu au fost intinse temporal anormal pentru un obviectiv de aceasta complexitate. Primaria si consiliul local au facut in graficul optim tot ce aveau ele in sarcina”, a precizat primarul, concluzionand ca municipalitatea a facut „tot ce era in atributiile sale”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.