Un izvor de apa termala de la intersectia Michelangelo, de care nu se stia, ar putea fi valorificat de Primaria Timisoara, dezvaluie viceprimarul Traian Stoia

TIMISOARA. Avem ape termale, dar nu stim sa le folosim la fel de bine precum o fac vecinii nostri din Ungaria, declara viceprimarul Traian Stoia care este decis sa scoata bani din aceasta comoara pe care este asezata si Timisoara: apa termala.

Un izvor forat la o adancime de 600 m se gaseste chiar in zona intersectiei de la Michelangelo, acum aflata in santier pentru constructia pasajului. Odata cu sapaturile, muncitorii au dat de tevi si asa si-au dat seama de existenta izvorului. Viceprimarul Traian Stoia s-a apucat sa studieze documentele si a descoperit ca izvorul e in patrimoniul primariei Timisoara.

In complex se afla un foraj cu vanele inchise.  Da o apa la 85 de grade. Folosit cu cap ar putea sa aduca venituri consistente Primariei Timisoara. L-am vazut, o sa luam masuri sa igienizam locul„, a dezvaluit viceprimarul Traian Stoia.

Acesta spune ca va dispune intocmirea unui proiect prin care izvorul, extrem de pretios, sa poata fi valorificat in interesul orasului.

Primaria Timisoara e dispusa sa investeasca in orice i-ar aduce bani. In Timisoara e obligatoriu sa investim”, spune Stoia. Intrebat daca se mentine intentia Primariei de a investi si la Dudestii Noi, unde primarul Nicolae Robu anuntase deja ca ii va sari in ajutor edilului liberal de acolo care doreste sa faca un Aqualand, Stoia a spus ca :”de ce nu? Daca ne aduce cota parte…”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Odata cu sapaturile, muncitorii au dat de tevi si asa si-au dat seama de existenta izvorului.” „…Un izvor forat la o adancime de 600 m…”
    Interesant !!! Dar cum au aflat dorelii adâncimea ? Să sperăm că ţevile nu vin de la un „izvor” aflat la 600 m pe orizontală, cum ar fi Colterm :)))

  2. MARE „DESCOPERIRE” MARE!
    Toti timisorenii stiu de acest izvor.Mai „sapati” si o sa descoperiti si sanatoriul in forma de amfitreatu care urma sa se construiasca aici.Oare de ce era „strandul termal” in zona ?Era alimentat cu tevile „descoperite” de constructori.De aceea se si numea TERMAL.

  3. CUlmea descoperirilor: sa gasesti izvorul termal de la … termal! …ala de care stia toata lumea… si despre care batranii spun ca a stat la baza unui proiect de statiune balneara la Timisoara, in anii comunismului glorios… ala e izvorul despre care Primaria a descoperit ca il are in patrimoniu?

  4. E „bine” daca nu se stia ca langa standul TERMAL se afla un izvor termal :).
    Normal ar fi ca in actualul amplasament al standului (si ce mai e langa) sa se valorifice apa, dar cum este proprietate privata (sau concesionata pe spemii de ani) atunci probabil se va realiza un STRAND SUBTERAN (eventual chiar sub actualul pasaj sau de ce nu sa se intinda pana sub viitorul metrou)

  5. exista si un bazin cu apa calda odata…acum mergem la sanmihai,umt e bataie de joc!

  6. De existenta acestui izvor termal stiu 90% din timisoreni. Daca harnicul nostru vice-edil nu stie, inseamna ca este incompetent pentru functia pe care o ocupa. Nu era nevoie sa studieze documentele, ca poate face rana la cerebel, era suficient sa de un Ciuco si primea toate amanuntele tehnice chiar si de la un aurolac din zona. Se stie ca acestia sunt destul de calificati in domeniul canalelor si tevilor. Asa patim cand avem edili nascuti pe aiurea si nu in acest oras!

  7. Izvorul termal, cunoscut de toti timisorenii si nu numai, alimenta pe vremuri strandul TERMAL evident, si clinica de Balneofizioterapie de pe Bv. Loga. Dr. Dan Nemes si alte grupuri de interes din oras au avut grija ca izvorul sa fie inchis si dat uitarii. Sa vedem daca actuala administratie redeschide izvorul sau mafia medicala e mai puternica?