Juristii Primariei Timisoara se chinuie sa anuleze un document semnat de Gheorghe Ciuhandu. Vezi cum se pierd cladirile istorice din patrimoniul primariei!

TIMISOARA. Tot mai multe situatii scot la iveala haosul din Primaria Timisoara. In urma cu cativa ani, primarul de atunci al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, obligat de instanta, a semnat un document prin care a restituit o cladire unei persoane ce isi dovedise doar cu cateva acte calitatea de mostenitor al familiei care a avut in proprietate spatiul respectiv.

Cativa ani mai tarziu, comerciantii care aveau magazine deschise la parterul cladirii au intervenit in instanta si au prezentat asocumente care dovedesc ca cea care se dadea drept mostenitoare nu era succesoarea familiei. Asa se face ca acum, Primaria Timisoara trebuie sa anuleze primul act, iscalit de fostul primar, care dadea cladirea asa-zisei mostenitoare, spune viceprimarul Traian Stoia. Juristii se lupta sa anuleze documentul.

Este vorba despre un imobil destul de mare amplasat chiar pe Bulevardul Regele Carol I, fost Tineretii. Potrivit viceprimarului Traian Stoia, cladirea a fost revendicata in 2001, iar in 2003 Primaria Timisoara a respins revendicarea ca fiind ilegala.

„La cladirea de pe Tineretii lipseau 9 tipuri de acte, revendicatorul merge in instanta dupa ce isi ia calitatea de mostenitor de la notariat. Calitatea se va dovedi in final nula, dar sta la baza unei sentinte din 2004 care obliga primarul Timisoarei sa schimbe respingerea data in dosarul administrativ de revendicare. O pune in posesie. Instanta decide in baza unui certificat de mostenitor fals ca ea este mostenitoarea de drept a familiei care a locuit in acel spatiu”, a explicat viceprimarul social democrat.

Stoia spune ca fara interventia comerciantilor de la parterul cladirii, municipalitatea pierdea uriasa cladire istorica. Practic, juristii primariei nu au fost in stare sa-si faca treaba si sa demonstreze legal ca revendicarea este, in fond, ilegala.

„Ceea ce au incercat SRL-urile care foloseau SAD-urile din cladirea respectiva este elementul determinant al anularii dreptului de mostenitor. DNA se poate autosesiza. In acest moment, Primaria trebuie sa reuseasca ca in instanta sa-si anuleze propria decizie data in urma unei sentinte bazata pe un act fals, prin care e acceptata ca mostenitoare. Daca nu erau acele firme, primaria trebuia sa demonstreze ca are argumente noi. Oamenii aia au demonstrat prin acte de la biserica si acte de casatorie ca respectiva nu este urmas al proprietarilor. In dosarul acela noi ne chinuim sa ne anulam propria decizie. Procesul continua pentru ca primaria, ca sa intre in posesie, trebuie sa-si anuleze propria decizie prin care a retrocedat-o”, a explicat Traian Stoia.

Stoia recunoaste ca a fost o greseala. „A fost o eroare materiala, bine ca s-a corectat, bine ca s-a descoperit. Daca SRL-urile nu faceau demersuri, cladirea ramanea bine mersi. Sunt multe cladiri care au ramas in proprietate pentru ca nu s-a reusit sa se demonteze partea de ilegalitate”, a conchis Stoia.

Potrivit lui Stoia, Primaria Timisoara este implicata in acest moment in 10 procese privind retrocedarile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitati-i pe respectivii juristi ai Primariei , cu ajutorul lor au ajuns si tiganii , tot cu acte dubioase , sa ocupe Loga !

  2. Ciuhandu a considerat Timisoara un fel de proprietate personala, cu care credea ca poate face orice-i trecea prin cap. Asa ca a vandut la greu ce putea si el: cladiri de patrimoniu, „retrocedate” tiganilor din clanul Carpaci in stil mare,pe banda rulanta. Rezultatul se vede cu ochiul liber: mare parte din cladirile impoprtante sunt stapanite acum de tigani. In mandatele Ciuhandfu, Primaria nu a facut nimic pentru a contesta aceste retrocedari, facute pe baza unoer acte false.

  3. pai seful juritilor lui cojocarii , a fugit in primavara din primarie la prefectura timis . bineinteles recuperat ca sa taca .ce sa ne mai ascundem dupa closet ; capo di tutti capi , se stie este cojocarii, apoi ciuhandu .

  4. In anii de trista amintire 1996-2000 la insistenta consilierilor taranisti cu aprobarea lui Ciuhandu si Cojocari ,fostul popa Mihai Pop a fost votat cam prin primavara lui 1997 o hotarare de consiliu local prin care primaria renunta la calea de atac a recursului daca in doua instante se restituia imobilul revendicatorului. In felul acesta clanurile de tigani si false persoane indreptatite au dobindit o mare parte din imobilele din centru. Am atacat in nume propriu aceasta aberatie de act administrativ si judecatorii au decis ca este dreptul administratie sa faca ce vrea cu imobilele. Printre judecatorii care au respins actiunea in anulare act administrativ ilegal a fost si defuncta judecatoare Malescu Magda,actualul pensionar Diaconescu. Abia prin 2000 schimbindu-se conslierii s-a revenit asupra acestei hotarari

  5. Ce stramb judecati unii din voi !!! Ce trebuia sa faca primarul daca exista o decizie in instanta ? Sa nu o aplice, sa incalce legea ? Nu vedeti ca caracatita exista bine mersi si acuma si ea cuprinde notari, juristi, avocati, oameni de la cadastru. Fraierilor, smecherii au aruncat toata vina pe Ciuhandu si profitand de ura si orbirea voastra isi continua si isi dezvolta mafia sub noua si competenta oranduire!!!