Liber la circulatie pe primul tronson din Autostrada Lugoj-Deva. Pasajele pentru ursi costa peste 30 de milioane de euro

TIMISOARA. Primul lot al Autostrazii Lugoj – Deva, care are 27 de kilometri, a fost deschis circulatiei rutiere luni seara, dupa ora 20:00. Soferii au fost lasati sa circule pe acest tronson fara ca lucrarea sa fie inaugurata oficial ori finalizata.

Potrivit reprezentantilor Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, lotul intai din Autostrada Lugoj-Deva a fost deschis circulatiei, luni seara, fiind luati la o parte parapetii care nu permiteau accesul pe acest tronson pana la finalizarea constructiei.

Potrivit fisei tehnice, acest lot de autostrada ar fi trebuit sa fie finalizat in 10 aprilie 2013, insa lucrarile au durat mai mult decat trebuiau, pana in decembrie.

Autostrada Lugoj-Deva are 27,620 de kilometri. Urcarea pe autostrada, dinspre Timisoara, se face direct de pe centura Lugojului, de unde se urca mai intai pe prima parte a unei viitoare autostrazi, A6, ce va lega A1 de Calafat, in viitor.

Autostrada Lugoj-Deva a fost construita de asocierea dintre firmele Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Aqua SpA – Cossi Construzioni SpA.

Valoarea constructiei este de 681.040.913,98 lei, la care se adauga TVA, 85% provenind din fonduri europene, iar 15% de la Bugetul de Stat. Garantia pentru acest lot de autostrada este de patru ani.

Lotul intai al autostrazii Lugoj – Deva are cate doua benzi de circulatie pe un sens, zece poduri si 18 pasaje. Lucrarile nu sunt gata insa. Nu au fost montati parapeti si nici nu au fost amenajate spatii pentru servicii.

Potrivit lui Victor Ponta, trebuie facute si subtraversari pentru animalele salbatice, care ar costa Guvernul peste 30 de milioane de euro.

„S-a dat avizul de mediu. Pentru cunostinta dumneavoastra, o sa ne coste vreo 30 de milioane de euro subtraversarile pentru ursi. Dumneavoastra puteti sa zambiti, eu nu pot sa zambesc, dar asta e realitatea. Da, trebuie sa facem niste subtraversari, costa vreo 30, 32 de milioane de euro toate acele lucrari”, a spus Ponta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum adică nu este nici un drum care să facă legătura între A1 și Centura lugojului? A6 ce e?

  2. ???????????”Urcarea pe autostrada se face direct de pe DJ 609A in dreptul localitatilor Sanovita si Chizatau (judetul Timiș)”.??????????
    CE VREI SA SPUI Liliana IEDU???? cea s-a dat drumul la circulatie intre Sanovita si Dumbrava??? Se poate urca pe autostrasa de la Sanovita????????????? sau ai gafat tu…. cu articolul?!!!!

  3. Aiureala totala ! Sint convins ca d-na Iedu n-a fost pe teren sa vada situatia reala, de asta si spune cu nonsalanta ca se urca pe A1 la Sanovita, desi stim cu totii ca la Sanovita A1 se opreste in plin cimp, neexistind posibilitatera urcarii pe autostrada. Dar daca a preluat ad-literam un comunicat al CNADNR / DRDP TM, atunci ma gindesc ca exista intentia de-a se face ceva la Sanovita. CIND SE REZOLVA SANOVITA ? Ca stam din octombrie cu 10 km de A1 nefolositi pe relatia Timisoara – Deva, ptr 2 bretele si un amarit de sens giratoriu care ar trebui facut acolo.

    Si mai e ceva, se tot manipuleaza cu cei 27 km de A1 si cu expresia autostrada Lugoj – Deva. In realitatea, ceea ce s-a dat in trafic sint doar 17 km din cei 27 ai lotului 1 Lugoj – Deva (lipsesc cei 10 km Sanovita – Balint) cit si drumul de legatura Centura Lugoj – A1 (Balint), 11,4 km dar asimilati ca fiind 10 km, drum in regim de autostrada (A6). Dupa care se aduna 17+10=27 si iata cum am dat in trafic 27 km de autostrada. Si cu cei 10 km Sanovita – Balint cum ramine ?

  4. Uite asa intra sute de milioane de euro degeaba in buzunarele unor smecheri. In loc sa bage banii in materiale de calitate, astia isi bat joc de bani invocand necesitatea unor gogomanii de acest fel. In curand vor trebui puse si garduri pentru girafe, plase pentru muste si tantari si tot asa. Vom avea autostrazi in Romania poate peste 500 de ani.