Parcarea din Piata Unirii si Gara de Nord apar intr-un documentar care promoveaza Timisoara. VIDEO!

TIMISOARA. Un documentar postat recent pe Youtube promoveaza Timisoara ca un oras cu un caracter arhitectural distinct si cu o viata culturala vibranta. In imagini apar insa si Gara de Nord, precum si parcarea temporara din Piata Unirii, care au starnit nu de putine ori mania timisorenilor, care reclama starea deplorabila in care se afla cea mai importanta poarta feroviara din vestul tarii, respectiv faptul ca primarul Nicolae Robu a permis soferilor sa-si lase masinile in cea mai frumoasa piata istorica a orasului, in plin santier pentru reabilitarea centrului istoric.

Documentarul este unul realizat recent, in imagini apar chiar si santierul din Piata Unirii, precum si Piata Victoriei, dar si Sinagoga de pe strada pietonala Marasesti si alte cladiri istorice sau chiar Uzina de Apa ori malurile Begai.

„Aceasta este povestea Timisoarei, un oras cu un caracter arhitectural distinct si cu o viata culturala vibranta”, scriu cei care au realizat documentarul, Paul Wagner si Ciprian Sava. Cei doi amintesc de faptul ca in Timisoara au loc pe parcursul intregului an fel de fel de galerii de arta, spectacole de teatru, concerte si expozitii in muzee. Si viata de noapte este una bogata.

Un barbat mai in varsta povesteste cate putin despre Timisoara in video-ul postat pe Youtube.

„Pe raul Bega s-a montat prima turbina electrica, care a dat posibilitatea electrificarii unor strazi. Dupa aceea a luat fiinta prima centrala termo-electrica. (…) Piata Unirii era centru cultural si locul de adunare al tuturor locuitorilor Timisoarei la anumite evenimente, sarbatori si asa mai departe. Se dadeau spectacole la vremea respectiva”, povesteste, nostalgic, barbatul, care a ajuns la Timisoara in 1951.

CITESTE SI:

Fotografia momentului pe Facebook: un sofer si-a parcat masina pe harta Cetatii Timisoarei din Piata Unirii

Gara de Nord din Timisoara ramane in mizerie. Am pierdut banii pentru renovare, de la BERD. Din ce cauza?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Scoateti poza cu Gara de Nord; in realitate GN este una din cele mai bune antireclame ptr. Timisoara (daca mai puneti si cladirea din fata GN (stanga iesire) apartinand CFR (statului) „tacamul” devine aproape complet (s-a uitat de cainii care au atacat pe un cetatean in incinta GN?)

    • imaginile cu cladirea garii de dinainte de 1944 apar in imagini video de doar cateva secunde, in rest se pot folosi poze, de care,slava Domnului, ca avem destule.