Se impart locuintele sociale din blocul cumparat de Primarie in zona Polona. Viceprimarul Traian Stoia: Le dam la persoane tinere, sa nu transformam zona in ghetou

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara se pregatesc sa imparta cele 129 de garsoniere din blocul cumparat recent pe strada Polona nr. 19. Alesii locali au stabilit deja criteriile dupa care se vor distribui locuintele sociale. Tinerii vor avea intaietate, viceprimarul Traian Stoia anuntand ca se doreste evitarea transformarii zonei in ghetou.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, repartizarea locuintelor se va face intr-o ordine de prioritate nou stabilita, dupa criterii speciale. Cei care cred ca se incadreaza in criteriile aprobate deja de Consiliul Local trebuie sa depuna cereri la sediul primariei, pana in 31 martie. De altfel, 10 din cele 129 de garsoniere vor fi date bugetarilor, ca „locuinte de interventie”.

„Repartizarea locuintelor se va face in ordinea de prioritate nou-stabilita. Este o ordine noua, se face impartirea pe criterii speciale. HCL 57 din 2014 prevede si 10 unitati locative care vor fi atribuite ca locuinte de interventie destinate cazarii personalului unitatilor bugetare. La cererea institutiilor se impart. Criteriile principale sunt titularul trebuie sa fie major si inscris in listele de prioritati ale Primariei, sa aiba domiciliul stabil si sa lucreze in Timisoara. Restrictia privind locul de munca nu se aplica celor care sunt la pensie. Tindem sa acordam aceste locuinte unor persoane tinere, care lucreaza si cu cat mai multa scoala posibila pentru a nu transforma zona in ghetou. Vrem sa fie o repartizare cat mai echilibrata si cat mai corecta. Vor putea sta acolo cat vor ei, cat platesc chirie. Exista un regulament prin care chiria se plateste pe 3 luni si la jumatatea lunii a treia platesc pe urmatoarele 3 luni”, a explicat Traian Stoia.

Si primarul Nicolae Robu declara acelasi lucru in urma cu cateva saptamani. Edilul spunea ca garsonierele ar trebui sa ajunga la tineri.

„Este un sistem de punctaj care tine cont si de statutul social al solicitantului, si de studii, si asa mai departe. Deci nu putem spune in mod categoric ca o categorie sau alta beneficiaza de ele, pentru ca se merge pe punctaj cumulativ si unii pot fi mai slabi la un capitol, dar pot puncta la alte criterii. Aceste locuinte care constau intr-o camera pe strada Polona nu sunt de interes pentru evacuati, dar noi le punem cu prioritate la dispozitia lor. De data aceasta, cei cu studii superioare si cu un loc de munca stabil au un punctaj care va conta, dar nu numai acest punctaj conteaza, ci si situatia sociala”, a explicat primarul.

Asadar, vor fi alesi cei de pe liste in functie de situatia locativa actuala, in functie de starea civila, cei casatoriti obtinand mai multe puncte, precum si in functie de starea de sanatate sau de statutul socio-profesional ori de situatii sociale deosebite. Persoanele cu studii superioare au un punctaj mai mare.

Pe listele Primariei Timisoara sunt inscrise 6.078 persoane/familii. Astfel, pe lista tinerilor casatoriti stau la coada 1.859 de persoane, pe cea a celor crescuti la Casa Copilului sunt 338 de persoane, pe lista pensionarilor sunt 230 de persoane, pe cea a evacuatilor sunt 842, pe cand pe lista cazurilor sociale sunt 2.809 persoane sau familii.

CITESTE SI: Primaria Timisoara cumpara inca un bloc, in Lipovei. Cate apartamente vor fi date tinerilor si meseriasilor si ce conditii trebuie sa indeplineasca!
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ghetou, halal exprimare…Cred ca cei de la casa de copii au cel mai mult nevoie de ajutor, ei sunt singuri dar cum de pe urma statului nu cred ca au ajuns multi sa aiba facultate raman pe dinafara…