Cum se vor construi mansardele de acum incolo la Timisoara? Propunere de regulament!

TIMISOARA. Reguli mai stricte in ridicarea de mansarde deasupra blocurilor vechi din Timisoara! Consilierul local al PDL Timisoara, Simion Mosiu a spus ca el si colegii sai democrat-liberali din Consiliul Local vor depune un proiect la primarie, pentru construirea de mansarde in oras.

Mosiu spune ca primarul Nicolae Robu i-a dat asigurari ca va propune un nou proiect de regulament al mansardelor, insa a ramas cu promisiunea care nu s-a mai concretizat.

Primarul ne-a amenintat dupa ce au trecut trei amendamente ale opozitiei, ca va urma un nou proiect de regulament al mansardelor in urmatorul plen al Consiliului Local, lucru care nu s-a intamplat. Asa ca am incercat sa facem noi un proiect. Asadar trebuie sa ne asumam responsabilitatea si sa organizam intr-o sala neutra si o dezbatere cu factorii implicati„, a declarat Mosiu.

PDL Timisoara a intocmit deja un proiect de hotarare privind construirea de mansarde, proiect pe care il va depune la primarie.

Potrivit acestuia, in noul regulament ar trebui sa fie prevazute urmatoarele:

– autorizatia de construire poate fi solicitata cu acordul notarial al proprietarilor
– mansardarea presupune automat repararea fatadei
– beneficiarii mansardei vor avea obligatoriu un diriginte de santier care sa supravegheze executia lucrarii
– excluderea realizarii de apartamente tip duplex din uscatoriile de la ultimul nivel
– daca un proprietar nu doreste sa semneze exista posibilitatea ca acesta sa fie dat in judecata pentru abuz de drept
– blocurile de peste 4 etaje vor fi mansardate cu o retragere cu un metru de la nivelul terasei pentru a fi mai putin vizibile de pe trotuar
– daca se face reapartamentare e nevoie sa se construiasca si locuri noi de parcare

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tipul din poza apara probabil interesele constructorilor. Cum adica proprietarii care nu accepta sa fie dati in judecata ????

  2. Domnule ioan, se refera la situatia in care 1 (unu/un) propietar se opune.
    Dar cel mai grav este ca unele asa zise apartamente sunt facute din scanduri si gips-carton , …..ca nu-i intreaba si nu verifica nimeni …iar tu , saracule, dai 30.000 euro pt care platesti toata viata pe un rahat de cosmelie care se pune in gradina pentrru scule, iar noi ”consturctorii” me luam mertane ;))

  3. Legea asta e facuta de constructori si pentru firmele de constructii, nu pentru oamenii din blocuri. Robu e si el de partea lor ca toata facultatea de constructii si arhitectura de la Poli. Toate mansardele trebuie interzise, blocurile au fost bine facute in comunism dar pentru 4 etaje.

  4. Ce-a fumat consilieru asta???

  5. Eu cred ca ar trebui sa vedeti si propunerea aceasta! –> http://up-tim.org/ Este un proiect la care, un grup de studenti, muncesc de mai bine de un an si care poate face diferenta!

  6. bai obositule de pdl-ist.cum sa dai in judecata ptr abuz ? ca tu imi iei cu japca din proprietate nu e abuz idiotule? cota parte indiviza e parte din proprietatea mea mai boule.

  7. doar figuri si pe ,,desteptul”asta .bai nea caisa ! da-te pe tine in judecata ca halesti banii nostri si habar nu ai ce vorbesti.nu stii NIMIC ! matale nu STII ca EXISTA O DECIZIE A CCR (CURTEA CONSTITUTIONALA)care spune clar ca instrainarea partilor comune se poate face doar cu acordul in unanimitate a proprietarilor .asa ca HCL-ul pe care dumneata il propui este un ABUZ ,cum sa fie dati in judecata proprietarii care se opun instrainarii partilor comune?da-ti domnule DEMISIA ca ABEREZI !

    • Pelanga cele de mai sus : autorizatia de construire „trebuie” solicitata nicidecum „poate fi solicitata”, „abuz de drept” intr-un stat de drept care respecta proprietatea, mi se pare cam fortat, daca il dai pe acel unu in judecata, incalci constitutia, deci grija mare…
      Apoi „daca se face reapartamentare” , deja devine hilar, cum sa nu o faci, pentru ca … „poti solicita autorizatie de constructie, trebuie sa angajezi diriginte de santier, dai in judecata pe unul care nu doreste reimpartirea partilor comune ( in pierdere pentru el binenteles, deoarece va trebui sa imparta cu noii proprietari )apoi, ma intreb cum intabulezi dreptul de proprietate pe baza unui proiect de hotarare care incalca cel putin trei legi majore ale Romaniei ( valabile si in Timisoara, nu-i asa ? ) ?!