Rugby, arta si colaje distractive in ultima zi de Acces ART, cu baietii de la RCM Timisoara

TIMISOARA. Va intrebati ce legatura are arta cu rugby-ul? Baietii de la RCM Timisoara au demonstrat ca oricine poate sa se exprime artistic in felul lui. Ei au participat la un atelier de colaje in cadrul Acces ART.

Seniorii si juniorii de la RCM UVT Timisoara n-au stat prea mult pe ganduri si s-au pus pe treaba. Au decupat tot felul de imagini din reviste, au desenat, lipit si s-au distrat, iar la final s-au declarat mandri de opera realizata, ce a vrut sa exprime viziunea lor despre Timisoara.

Dintre seniori, neozeelandezul Jack Umaga s-a dovedit foarte talentat, el desenand o sirena de la care a pornit toata lucrarea. Ceilalti baieti au decupat imaginile necesare, iar la sfarsit au compus un tablou foarte reusit, continand multe fete frumoase, o imagine cu catedrala si chiar un numar de telefon, despre care au spus ca nu se mai stie al cui este.

„Consideram ca menirea unei echipe campioane este in primul rand aceea de a sustine proiectele de marca ale comunitatii din care face parte, aria sport-cultura fiind prioritara in planul general de comunicare al clubului nostru”, a spus Oana Barbu, director de comunicare RCM UVT Timisoara.

„Cu siguranta este ceva diferit, dar este placut sa faci ceva diferit fata de ceea ce facem zi de zi. In echipa noastra avem baieti care sunt foarte talentati,  capabili sa se exprime artistic. Unul dintre baieti, Jack, chiar daca este modest, este foarte talentat. Este placut sa facem ceva de genul asta. Te face sa te gandesti la altceva decat rugby. A fost o dupa-amiaza de duminica foarte distractiva”, a spus antrenorul Danie de Villiers.

Intrebat al cui este numarul de telefon, a spus in gluma ca „oricine vrea sa afle cine se afla la celalalt capat, trebuie sa sune, dar sa ne spuna si noua ce raspuns primeste”.

Spre amuzamentul tuturor, in colaj si-a facut loc si primarul Nicolae Robu pe post de jucator de rugby imbracat la patru ace. „Ne-am gandit ca daca il punem in acest colaj, il imbracam frumos, ii aratam ca baietii de la rugby il sustin asa ca poate va fi veni si el mai aproape de rugby”, a mai spus antrenorul.

Joaca sau arta?
Organizatorii evenimentului vor ca publicul timisorean sa se apropie mai mult de cultura si spun ca arta este un bun mijloc de a ne exprima, accesibul oricui, indiferent de varsta. „Arta este ceva care ne apropie de copilarie, de starea aceea pura in care suntem creativi si optimisti”, este de parere Georgeta Petrovici, gazda workshopului de colaj. „In cazul acesta, ideea AccesART este de a reapropia oamenii de arta, de a-i face sa inteleaga ca arta nu este ceva destinat doar anumitor grupuri. Ni se pare important sa ne reducem putin in copilarie si sa ne amintim cum eram dezinhibati si lasam fanteziile sa prinda contur. Iar colajul este o tehnica facila care s-a potrivit foarte bine pe gandirea asta”, a mai spus ea.

Organizatoarea spune ca in cele trei zile de eveniment, foarte multi parinti si-au adus copiii sa experimenteze cu acest tip de arta si ca, fara exceptie, cei mici s-au descurcat si au demonstrat foarte multa creativitate. Insa adultii au fost mai reticenti sa se implice direct, asa ca exemplul rugbistilor de la RCM arata ca putem fi dezinhibati, indiferent de varsta.  „Sunt opere de arta mai mult sau mai putin inspirate, depinde de autor, dar pana la urma toate induc o stare de spirit pozitiva”, a conchis Georgeta Petrovici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.