Cine vrea un spatiu in Incuboxx? Cat e chiria in cladirea de 4 milioane de euro de pe Circumvalatiunii?

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara au pornit, oficial, sesiunea de depunere a solicitarilor pentru inchirierea spatiilor din Incuboxx. La inceput nu s-au aratat multe firme interesate.

Cladirea construita cu policarbonat din Elvetia, avand chiar si  sala de fitness si panou de catarare a fost inaugurata inca din luna aprilie a anului trecut, insa autoritatile locale cauta abia acum o societate care sa o administreze.

In primele doua etaje, in cele 24 de sali existente vor intra firme care se afla in etapa de consolidare, iar la etajele III si IV, in cele 30 de sali vor functiona firme aflate in etapa de incubare, adica la inceput de drum.

„Ieri (n.r. luni) a inceput sesiunea de depunere a solicitarilor pentru inchirierea spatiilor. Nu am vreo informatie daca s-a depus deja vreo solicitare sau nu. Chiria este mult sub nivelul pietei, conditiile sunt foarte bune, este avantajos sa functionezi intr-un spatiu alaturi de alte firme din acelasi domeniu”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Doar 4 firme s-au aratat interesate sa ocupe spatii in cladirea de afaceri de pe Circumvalatiunii si au depus dosarele la primarie, sustine purtatorul de cuvant al municipalitatii, Alina Pintilie.

Care sunt documentele necesare pentru inscriere?

Pentru inchiriere este necesara intocmirea unui dosar care va contine urmatoarele:

Pentru firmele in perioada de incubare:

1. Cerere tip;
2. Plan de afacere;
3. Angajament de realizare a locurilor de munca;
4. Copie dupa cartea de identitate a administratorului;
5. Copie dupa certificatul de inregistrare la ONRC;
6. Certificat constatator in termen de valabilitate;
7. Acte doveditoare privind numarul de angajati (contracte de munca, tabel Revisal), daca exista;
8. Ultimul bilant contabil, daca exista.

Acte necesare firme consolidare:

1. Cerere tip;
2. Plan de afacere;
3. Angajament de realizare a locurilor de munca;
4. Copie dupa cartea de identitate a administratorului;
5. Copie dupa certificatul de inregistrare la ONRC;
6. Certificat constatator in termen de valabilitate;
7. Acte doveditoare privind numarul de angajati (contracte de munca, tabel Revisal);
8. Ultimul bilant contabil.

Care este procedura? Ne explica tot reprezentantii Primariei Timisoara!

„Dosarele depuse se analizeaza si se evalueaza de catre echipa de management a INCUBOXX, formata din Director, Administrator si Responsabil Marketing. Termenul pentru transmiterea raspunsului in urma procesului de evaluare este de maxim 30 de zile, iar rezolutia se comunica in scris”, sustin specialistii municipalitatii.

Solicitarile trebuie depuse la Serviciul de Relationare Directa cu Cetatenii, Camera 12, la ghiseele 10 si 11, in atentia Directiei Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse, in timpul programului cu publicul: luni, miercuri, joi, vineri, in intervalul orar 8:30 – 16:30 sau marti, in intervalul orar 8:30 – 18:30.

Cat este chiria?

Firmele aflate in perioada de incubare care vor sa inchiriere un birou in Incuboxx trebuie sa plateasca sume diferite, in functie de cati ani vor sa ocupe spatiile: 3,5 euro/mp in primul an, 4 euro/mp in al doilea an, 5 euro/mp in al treilea an. Salile de seminar, cele de conferinte si spatiul de expozitii se vor putea inchiria gratuit.

Firmele aflate in perioada de consolidare trebuie sa plateasca 5 euro/mp in primul an, 6 euro/mp in al doilea an, 7 euro/mp in al treilea an, 8 euro/mp in al patrulea an si 9 euro/mp in al cincilea an. Pentru salile de seminar, cele de conferinte si spatiul de expozitii acestea au reducere 50% fata de pretul de inchiriere. Chiria este formata din pretul pe spatiu, la care se adauga chetuielile pe utilitati. Potrivit metodologiei, firmele aflate in cadrul Incuboxx nu pot da in folosinta gratuit sau subinchiria spatiile primite altor firme din exterior.

Au fost stabilite si preturile de inchiriere a salilor de seminar, a salilor de conferinte si a spatiului de expozitii pentru firmele care nu vor avea birouri in Incuboxx. Pornesc de la 300 de lei si pot ajunge la 1.000 de lei/zi.

Cat despre spatiul pentru snack-bar, sala de fitness, pentru firma de consultanta juridica si pentru firma de contabilitate acesta va putea fi inchiriat in urma unei licitatii publice.

Ca sa poata mentine spatiile primite in chirie, firmele trebuie sa respecte regulamentul de ordine interioara, sa angajeze minimum doua persoane in 2 ani de la data semnarii contractelor, sa aiba angajata cate o femeie la doi barbati in termen de 2 ani de la semnarea contractelor, sa prezinte anual un raport de activitate si bilantul contabil si sa nu aiba deficit in bilant.

Valoarea aprobata de UE pentru acest proiect a fost de 19,1 milioane de lei, insa licitatia a fost castigata si lucrarea a fost executata cu 17,7 milioane de lei. 7,2 milioane de lei au venit de la UE. Lucrarile au inceput in luna iulie a anului 2012 si s-au finalizat in aceasta primavara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „sa nu aiba deficit in bilant.” Good one. hahahahahahahaha

    Google a creat prototipul motorului de cautare in 1996 si a devenit profitabila in 2003 (asta dupa ce in august 1998 au fost investita in ea 100 milioane dollari).

    Amazon.com a fost infiinta in iulie 1994 si a avut pt. prima data un profit in Q4 2001.

    Twitter cu 218 milioane de utilizatori activi in lume, POATE va deveni profitabila anul acesta.

    Cele mai multe firme din lume nu vad profit in media 3-5 ani de la infiintare, dar heeeiii daca vrei sa ai sediu la Incuboxx … ROFL