FOTO! Timisorenii au tras ca mustele la miere! Lume buluc la cel mai dulce targ al primaverii, langa Timisoara

TIMISOARA. Sute de feluri de miere din flori diferite, de la munte, de la ses sau de la deal, simple sau in combinatie cu tot felul de plante sau fructe, au putut fi degustate la a V-a editie a Targului Apicol International de la Ghiroda.

Evenimentul a fost si cea mai buna ocazie pentru crescatorii de albine de a-si achizitiona materialele necesare, iar pentru vizitatori sa se indulceasca cu miere de cea mai buna calitate.

Multi timisoreni au profitat de vremea buna si au venit in vizita la targ, dovada ca pe strazile din centrul Ghirodei abia daca se mai gasea un loc de parcare.

Producatorii de miere au suferit de pe urma recoltei slabe din 2014, cauzate de vremea mult prea ploioasa, insa au compensat cantitatea cu o calitate ridicata si mai ales o diversitate deosebita obtinuta in urma deplasarilor prin toata in tara in cautarea florilor de sezon.

Au fost la mare trece printre cumparatori specialitatile de miere cu nuci sau seminte, catina, alune, ghimbir, miere energizanta cu laptisor de matca, produse pe baza de propolis si cosmetice. Nu au lipsit bomboanele cu miere, cremele pe baza de miere si ceara de albine, siropurile cu afine, propolis, brad sau macese, toate avand ca indulcitor mierea.

La Targul de la Ghiroda si-au dat intalnire o multime de apicultori atat din tara, cat si din strainatate, din Serbia, Croata si Ungaria.

Targul va fi deschis si duminica, 8 martie, in centrul comunei Ghiroda iar intrarea este libera. Tot maine, de la ora 12.00, organizatorii ii vor rasfata pe vizitatorii cu o portie buna de gulas pregatit intr-un ceaun urias.

Evenimentul este organizat de Primaria Ghiroda si Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.