Bataie de joc! Timisorenii din apartamentele ANL au ajuns la capatul rabdarii. Ce face Primaria cu blocurile neintabulate?

TIMISOARA. Extrem de putine apartamente ANL au fost cumparate de chiriasi la Timisoara. Doar 68 de locuinte din blocurile de pe strada Ioachim Miloia au fost vandute in perioada 2011 – 2014, arata datele obtinute de la Primaria Timisoara. Aceasta si deoarece o parte din blocuri au fost ridicate fara autorizatie de constructie si nu au fost intabulate, ceea ce face imposibila vanzarea lor. Iar timisorenii care locuiesc pe Miloia s-au saturat sa mai astepte.

Conducerea Primariei Timisoara negociaza de luni bune cu reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru ca cei care locuiesc in cele 5 blocuri neintabulate sa-si poata cumpara in cele din urma apartamentele. Vorbim despre 80 de apartamente aflate in blocurile B8, B9, B10, B11 si B12.

Povestea este una mai complicata. Blocurile portocalii au fost ridicate in 2009, fara autorizatie de constructie, in oglinda cu celelalte 5 blocuri din acel grup, care aveau autorizatie. Functionarii primariei au permis asadar construirea lor fara autorizatie. Acestea nu au fost insa inscrise in cartea funciara, ceea ce inseamna ca timisorenii care locuiesc de ani buni acolo nu-si pot cumpara apartamentele. Mai mult decat atat, Primaria a incasat pana acum bani de chirie.

Acum, reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca a fost obtinuta documentatia necesara pentru eliberarea autorizatiei de constructie.

„Pentru obtinerea autorizatiei de construire la imobilul situat pe str. Miloia, Primaria Municipiului Timisoara a obtinut documentatia necesara indeplinirii conditiilor tehnice si juridice si verificarea la cerinta <<securitate la incendiu>>. In 3 martie a fost depusa documentatia in vederea obtinerii autorizatiei de construire pentru acest imobil. Dupa obtinerea acesteia, il poate inscrie in cartea funciara. Odata intabulat, se poate demara procedura de vanzare a locuintelor, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Locuitorii din blocurile ANL neintabulate au ajuns deja la capatul rabdarii. De mai bine de jumatate de an, cei care au implinit 35 de ani platesc o chirie majorata, intre 600-700 lei lunar, similara cu cea de pe piata libera, spun acestia.

„Eu as fi vrut sa cumpar apartamentul si sa platesc rata la credit in loc de chirie”, a spus, pentru opiniatimisoarei.ro, unul dintre chiriasii ANL.

„Unii dintre vecini n-au mai rezistat si au preferat sa plece, pentru ca nu mai faceau fata cu chiria. Va dati seama, 700 de lei chiria si mai 500 de lei intretinerea pe timp de iarna, face cat un salariu”, ne-a mai spus acesta.

Potrivit conducerii Primariei Timisoara, in total, in perioada 2011 – 2014 au fost vandute 68 de locuinte din blocurile ANL de pe strada Ioachim Miloia.

„Pentru blocurile care nu au fost inca intabulate, costul inscrierii in Cartea Funciara va fi suportat de catre Primaria Timisoara”, ne-a mai declarat Alina Pintilie. Ramane de vazut cat de repede se vor misca functionarii Primariei Timisoara si cati timisoreni mai vor pana la urma sa-si cumpere apartamentele in care au locuit ani buni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. oare unde s-a dus chiria proprietarilor, la cine se refera prin ”primarie”…

  2. Haideti sa nu dramatizam…nimeni nu spune cine a ajuns sa aiba locuinte ANL si nici faptul ca acestia au platit vreo 40 lei/luna chirie timp de 5 ani. Va invit sa treceti seara pe acolo sa vedeti colectia de masini a saracilor tineri :)))

  3. bravo alina, ca bine zici, saracii sudisti ai timisoarei