Un dispozitiv revolutionar care tine plamanii ”in viata”, in afara corpului, a fost creat de medicii londonezi

Un dispozitiv revolutionar, creat de medicii londonezi, este capabil sa mentina in viata plamanii si alte organe vitale, in afara corpului, pana la 24 de ore dupa prelevarea acestora din organism si ar putea dubla numarul transplanturilor reusite.

Medicii dintr-un spital londonez au utilizat o tehnologie medicala revolutionara ce a permis unei perechi de plamani „sa respire” in afara organismului donatorului pana la 24 de ore. Cercetatorii considera ca aceasta tehnica ar putea duce la dublarea numarului de transplanturi de plamani care sunt realizate cu succes in fiecare an.

Dispozitivul a fost creat si testat la spitalul londonez Royal Brompton and Harefield, care a dezvoltat anul trecut o alta tehnica revolutionara, ce permite mentinerea in viata a inimilor recoltate din corpurile unor donatori de organe.

Pana la inventarea noului sistem, organele prelevate de la donatori erau plasate in cutii frigorifice si impachetate in gheata, pentru a preveni deteriorarea lor in timp ce sunt transportate la clinica in care urmeaza sa aiba loc transplantul.

Noua metoda, denumita „Organ Care System” (OCS), permite mentinerea „in viata” a plamanilor donatorilor timp de o zi intreaga.

Plamanii sunt plasati intr-o cutie portabila, sigilata cu plastic, care contine in interior o pompa ce asigura un flux constant de sange catre organe.

Un ventilator din cutie umfla si dezumfla plamanii.

Expertii in domeniu spun ca tehnologia „plamanului care respira” poate ameliora starea in care se afla organele recoltate.

Ea ofera, de asemenea, posibilitatea ca plamanii prelevati de la donatori sa poata fi transportati pe distante mari, ramanand intr-o stare suficient de buna pentru a fi transplantati dupa ce ajung la destinatie, chiar daca acea calatorie dureaza o zi intreaga, informeaza descopera.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Interesanta abordare insa lucrurile nu se opresc aici. Cu toate acestea imi pare bine ca s-a abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru aceata pagina pentru a reveni ulterior, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com