Grija cu udatul gradinilor in Timis! Riscati sa va puneti in cap o localitate intreaga

TIMIS. A venit caldura, iar timisenii au inceput deja sa-si ude gradinile cu apa din reteaua de alimentare cu apa a localitatilor in care stau. Mare grija, atrag atentia specialistii Aquatim! Riscati sa va puneti in cap toti vecinii, pentru ca fie ii lasati fara presiune la robinete, fie fara apa. S-a intamplat deja in Satchinez, Izvin, Sacalaz, Voiteg si Ciacova.

In prezent nu sunt mari probleme cu necesarul de apa potabila in Timisoara sau in comunele periurbane. Nu la fel se poate vorbi si despre alte localitati din judet. Sate si comune intregi din Timis raman sistematic fara presiune sau chiar fara apa, mai ales atunci cand localnicii uda gradinile cu apa de la retea.

„Problema este una de sezon si se produce in perioadele cu temperaturi ridicate, cand se folosesc cantitati mari de apa potabila pentru udatul gradinilor. Aquatim readuce in atentia consumatorilor aceasta problema, reamintind ca, in perioadele caniculare, orice consumuri peste medie, inclusiv udatul excesiv al gradinilor, pot prejudicia alimentarea cu apa a intregii localitati”, sustine Ilie Vlaicu, directorul societatii.

In Timis, Aquatim a preluat foraje si conducte de apa subdimensionate fata de cerintele actuale ale consumatorilor deserviti. Exista chiar si localitati cu resurse limitate. Acestea sunt motivele principale pentru care in unele sate sau comune scade presiunea sau se ia de tot apa.

„Apa este vitala pentru un confort minim de zi cu zi si mentinerea sanatatii populatiei. Pentru a evita discontinuitatile in alimentarea cu apa, Aquatim va instala contoare in localitatile rurale, acolo unde se observa consumuri foarte mari in sezonul cald. Aria de operare a societatii Aquatim cuprinde 100 de localitati din judetul Timis, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% in Timisoara si peste 95% in toata aria de operare”, mai transmit reprezentantii societatii de apa si canal.

Aquatim a atras aproape 120 de milioane de euro, fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii de apa din Timis. Pentru viitor, societatea mai are in pregatire o noua transa de investitii de 150 de milioane de euro, tot din fonduri de la Uniunea Europeana, pentru localitatile din Timis cu peste 2.000 de locuitori, in perioada 2014-2020.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.