Festivalul Palincii si al Carnatilor la Castelul Buda

Budapesta trebuie vizitata macar o data toamna, cand capitala are un aer romantic, unic. Vizitatorii se raresc, iar viata culturala a orasului se reinnoada dupa vacanta de vara. Incepe un nou sezon de festivaluri, concerte, evenimente care mai de care mai frumoase.

La inceputul lunii octombrie, in weekendul 3 – 5, Agentia de turism Ultramarin va propune sa savurati doua zile de bucurie vizuala si gastronomica in frumoasa capitala maghiara, acolo unde se desfasoara renumitul Festival al Palincii si Carnatilor. Si in acest an, organizatorii vor pune la dispozitia vizitatorilor peste 400 de tipuri de palinca din care se poate degusta, impreuna cu carnati de casa, branzeturi si alte delicatese pe baza de carne.

Pe langa placerea culinara, intr-un weekend la Budapesta va puteti bucura de bogatia arhitecturala a splendidului oras de pe malul Dunarii: Parcul Orasenesc,  Piata Eroilor cu monumentul Milenium si Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distractii, Gradina Zoologica sau mareata Basilica Sfantul Stefan. Va sfatuim sa nu ratati croaziera pe Dunare la bordul unui vaporas de pe care se poate admira panorama unica a orasului datorita careia Budapesta a fost inscrisa pe lista UNESCO a Patrimoniului Lumii. Pe malul drept se poate vedea Buda deluroasa, incoronata de Cartierul Cetatii si de grandiosul Palat Regal, iar pe sesul aflat pe malul stang al fluviului se gaseste Pesta, un amestec  stilizat de vechi si nou, dintre care cea mai impozanta este cladirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturala in stil neogotic. Constructia cladirii a durat 17 ani si a fost astfel conceputa incat sa fie unul dintre cele mai mari sedii de parlament din lume. Pentru ornarea interiorului acestuia s-au folosit aproape 40 kg de aur de 23 de carate si multe pietre pretioase, saloanele si camerele stralucind intr-o opulenta aurie. Pe inserat, Ultramarin va propune o experienta speciala: “Budapesta by Night”, prin care se admira orasul superb luminat  din cel mai inalt punct, Citadela. Cazare la hotel.

In cea de a doua zi, dupa micul dejun se pleaca spre Complexul Comercial Campona, unde se poate servi masa la restaurante de tip Fast-Food, se viziteaza Tropicariumul, unde din 15 in 15 minute se simuleaza o furtuna tropicala cu tunete, fulgere si ploaie, intr-un mediu natural deosebit – plante ecuatoriale, crocodili, pasari exotice, maimute cu care te poti juca, papagali uriasi ce zboara liberi, totul intr-o atmosfera deosebita. Tot aici veti patrunde intr-o lume miraculoasa, lumea plantelor si animalelor marine – Aquarium – plimbandu-va printre animalele subacvatice, rechini, pesti uriasi, protejati de un tunel de sticla.

Detaliile acestei excursii gastronomice, dar nu numai, le gasiti AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Il territorio itnliaao e8 considerato in tutto il mondo fin dal passato quale meta turistica di pregio, soprattutto per le citte0 d’arte, il sistema museale diffuso ed il bel paesaggio di alcune regioni; credo che i luoghi pif9 visitati dagli stranieri siano i centri storici di Firenze, Roma, Venezia, Ravenna, Lucca, Pienza, Volterra e S.Gimignano, le zone archeologiche di Pompei e Roma, le campagne venete, del Molise e e del Chianti, le fasce costiere e le spiagge sorrentine, del Gargano, delle isole tirreniche e di alcune porzioni del territorio calabrese.La presenza di centri per la ricreazione sportiva, il tempo libero ed il benessere e8 invece ancora piuttosto limitata e spesso non raggiunge fama ed utenza di livello internazionale; la gestione e creazione di centri di questo tipo potrebbe essere quindi un settore con potenzialite0 di maggiore interesse e sviluppo, anche con l’intento di valorizzare le specificite0 dei luoghi, dei paesaggi, dei climi e di peculiari manifestazioni fisico-chimiche dei terreni o delle acque (ad es. acque calde di Ischia, acque sulfuree ecc.)