Am votat impotriva, dar ne conformam! Cati refugiati va primi Romania potrivit deciziei JAI

Romania ar urma sa primeasca 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marti de Consiliul JAI, numarul total de imigranti alocat pana in prezent Bucurestiului fiind de 4.837.

Consiliul UE a aprobat marti distribuirea in prima etapa, potrivit unor cote obligatorii, a 66.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in Italia si Grecia. Uniunea Europeana va stabili ulterior, pe baza aceleiasi formule, distribuirea a inca 54.000 de refugiati.

Potrivit schemei de repartizare, din cei 50.400 de refugiati aflati in Grecia, Romania ar urma sa primeasca 1.890. Din alti 15.600 de extracomunitari aflati in Italia, Romania ar urma sa primeasca 585. Numarul total al refugiatilor care ar urma sa ajunga in Romania conform deciziei Consiliului JAI din 22 septembrie ar fi de 2.475, noteaza Mediafax.ro.

Romaniei ii revin alti 2.362 de refugiati potrivit deciziei Consiliului JAI din 14 septembrie, privind distribuirea a 40.000 de refugiati.

Potrivit deciziei luate marti seara, Franta va primi 3.064 de imigranti din Italia si 9.898 din Grecia, in timp ce Germania 4.027 din Italia si 13.009 din Grecia. Ungariei i-ar reveni 306 refugiati din Italia si 988 din Grecia.

Alti 54.000 de refugiati urmeaza sa fie distribuiti conform aceleiasi formule dupa o propunere in acest sens facuta de Comisia Europeana si aprobata de Consiliul pentru Justitie si Afaceri Interne.

Potrivit propunerii precedente a Comisiei Europene, care se referea la distribuirea a 40.000, respectiv a 120.000 de refugiati, Romania urma sa primeasca in total 6.351 de refugiati. Este foarte probabil ca aceasta cifra sa fie atinsa prin repartizarea restului de 54.000 de refugiati.

Ministrii de Interne ai statelor UE au aprobat, in reuniunea de marti, un sistem controversat propus de Comisia Europeana privind distribuirea a inca 120.000 de refugiati, a anuntat Presedintia luxemburgheza a Consiliului UE.

Reprezentantii statelor UE au aprobat marti, la Bruxelles, cu o larga majoritate, o decizie de relocare a inca 120.000 de refugiati„, anunta presedintia luxemburgheza a Consiliului Uniunii Europene. Principalii oponenti au fost depasiti in sistemul cu majoritate calificata dupa ce Polonia a renuntat la obiectii. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii. Finlanda s-a abtinut de la vot.

Ministerul Afacerilor Interne a comunicat marti seara ca vicepremierul Gabriel Oprea a votat, in Consiliul JAI, impotriva proiectului deciziei de aplicare a cotelor obligatorii, reiterand pozitia de principiu conform careia Romania nu sustine relocarea de refugiati pe baze obligatorii. Vicepremierul Gabriel Oprea a prezentat marti in Consiliul extraordinar JAI mandatul incredintat de presedintele Klaus Iohannis si de premierul Victor Ponta.

Vicepremierul Gabriel Oprea a transmis ministrilor de interne europeni si reprezentantilor Comisiei Europene faptul ca Romania este solidara cu statele membre afectate de un aflux foarte mare de refugiati si, tocmai de aceea, inca de la primele dezbateri pe tema solidaritatii si responsabilitatii, Guvernul Romaniei si-a manifestat disponibilitatea si a decis preluarea prin relocare a unui numar de 1.705 refugiati din Italia si Grecia si 80 refugiati din afara Uniunii Europene (in total 1.785 refugiati)„, se mentioneaza in comunicat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate UE sa-i repartizeze in ce tari vor. Dar ei tot in Germania se vor intoarce.
    Asta nu-i trimitem pe toti inapoi, de unde au venit.

    Nu ne ocupam noi mai bine de saracii din tara asta? Chiar trebuie sa ne incarcam cu imigrantii astia? (Da, am scris bine imigranti, ca refugiati nu sunt).