Reactie penibila a primarului Timisoarei, prins ca habar nu are cat sunt datoriile Colterm: Cand veti avea cariera mea, atunci puteti sa va apropiati de sireturile mele!

TIMISOARA. Situatie incredibila la Timisoara! Primarul orasului, care se lauda cu realizarile institutiilor din subordinea municipalitatii, demonstreaza ca habar nu are care sunt datoriile Colterm.

Dupa ce Colterm i-a lasat pe timisoreni 24 de ore fara apa calda pentru ca nu si-a platit datoriile catre furnizorul de gaz, primarul Nicolae Robu s-a laudat ca a intervenit personal si a facut in asa fel incat E.On sa deschida robinetul, iar timisorenii sa aiba apa calda in locuinte. Intrebat insa despre datoriile societatii de termoficare, intaiul gospodar al orasului sustine ca nu este treaba lui sa stie cat sunt de mari.

„Atunci cand s-a intrerupt furnizarea gazului si Timisoara a ramas fara apa calda, eu am vorbit personal cu conducerea E.On si am stabilit un grafic de plata a restantelor. Pentru a se putea plati angajamentele luate, asa ca obraz, ale mele, pentru ca institutional eu nu am niciun angajament luat, am decis sa platim Coltermului unele sume, ca sa isi poata plati datoriile. (…) Vom lichida toate datoriile catre E.On in decurs de cateva luni. Trebuie luat un credit bancar, eu nu am prerogative la Colterm, eu am ajutat ca primar, pentru ca reprezint cetatenii Timisoarei, eu nu sunt super-manager”, a explicat Robu.

Edilul-sef sustine ca nu poate spune care sunt datoriile societatii catre diversi furnizori si ca i-a cerut sefului Colterm sa fie mai transparent, „dar el nu e subordonat primarului”. Societatea este subordonata Consiliului Local Timisoara.

Mai mult decat atat, primarul s-a laudat, din nou, ca a reusit sa reduca factura la apa calda si caldura cu 25%, asa cum a promis in campania electorala. Factura e cam la fel, chiar daca pretul gazului a crescut intre timp.

„E realizata de mult timp… socotiti! Dar cum trebuie inteles: daca noi privim toate lucrurile simplist, atunci nu le intelegem. Daca nu as fi intervenit in toate felurile, atat cat pot eu, ca nu sunt supermanager, prin hotarari luate, prin tot ce am facut, prin diligente inclusiv pe la guvern, ca atunci cand s-au obtinut acele compensari nu stiu cati din tara au fost mai activi ca mine in relatia cu guvernul, pentru ca acele compensari sa se faca, daca nu s-ar fi facut toate interventiile, inclusiv cele manageriale, reduceri de personal, atunci, la ora actuala, pretul la gigacalorie pe care timisorenii ar fi trebuit sa il plateasca ar fi fost cu circa 30% mai mare decat cel care este. Prin faptul ca nu am lasat sa se majoreze pretul, asta echivaleaza cu reducerea, pentru ca eu am pus o conditionare, ascultati logica lucrurilor. Eu am spus clar… este vorba despre reducerea in conditiile pastrarii constante a pretului la gaz, la energie electrica, la carbune si la pacura. Acestea sunt ingredientele de pret”, a explicat Nicolae Robu.

Pe pliantul electoral prezentat acum aproape 4 ani de cel care la acea vreme se visa in fotoliul de primar scrie insa foarte clar, albastru pe alb, ca una din prioritatile pe 4 ani este „reducerea cu cel putin 25% a facturii la apa calda si caldura”, in niciun caz pastrarea pretului gigacaloriei, in conditiile in care cresc preturile la gaze, pacura, curent sau carbune.

„Pe pliant scrii 5 cuvinte, ca nu ai loc de explicatii. Eu, timisorenilor, le-am explicat foarte clar atunci si le-am explicat in repetate randuri pe parcurs. Pai, daca prin absurd s-ar fi marit de 10 ori pretul la gaz, ce, eu pot fi Mafalda, sa fac o reducere? Pe un pliant sunt exprimari laconice”, a completat Robu.

Cand minte Robu?

Revenind la datoriile Colterm, primarul a sugerat ca cine vrea sa afle cat de… datornica este societatea de termoficare sa depuna o cerere pe Legea 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Edilul a fost intrebat daca i se pare normal ca un primar sa nu aiba habar ce datorii au societatile din subordinea primariei, moment in care a rabufnit la adresa jurnalistilor.

„Eu, ca primar, nu pot da ordine conducerii Colterm. Asta e parerea dumneavoastra ca nu are habar, dumneavoastra scrieti ce vreti, paralel cu realitatea scrieti de multe ori, n-ar fi nimic nou. Cetatenii au auzit in direct, vreo 1.000 si ceva acum, cum stau lucrurile in realitate, nu e nicio problema ca dumneavoastra scrieti altceva. Daca asta este concluzia dumneavoastra, ca eu nu stiu ce se intampla in Colterm, e dreptul dumneavoastra sa aveti… eu am de lucru, poate dumneavoastra nu aveti”, a incercat Nicolae Robu sa raspunda la intrebarea pusa, conferinta de presa fiind transmisa in direct pe Facebook pentru fanii primarului.

Cu alte cuvinte, n-a raspuns la intrebare, dar intaiul gospodar al Timisoarei da de inteles ca totusi stie care sunt datoriile societatii, dar nu vrea ca timisorenii sa le stie si ei.

robu caldura promisiune in cet

In trecut, primarul s-a mai laudat ca a reusit sa scoata Colterm de la faliment, a sustinut numeroase conferinte de presa cu investitiile pe care le face societatea de termoficare, chiar si pe fonduri europene. Mai mult decat atat, in luna mai a anului 2014, primarul Nicolae Robu vorbea despre management deloc performant la Colterm, societate condusa la acea vreme de Petrica Pampu. Acesta a fost demis in Adunarea Generala a Actionarilor, dupa ce consilierul local Ciprian Jichici, coleg de partid cu Nicolae Robu, i-a cerut demisia. Atunci, Robu a putut interveni in problemele Colterm si a explicat ca pierderile societatii puteau sa fie micsorate cu un management mai performant. Prin urmare, si atunci a putut interveni.

Pentru ca a fost intrebat in repetate randuri de ce nu cunoaste datoriile Colterm, dar si ce credite are societatea, Nicolae Robu a transformat conferinta de presa intr-un moment penibil, in care le-a reprosat jurnalistilor ca… ii cauta nod in papura.

„Constat, inca o data, ca nereusind ceva care sa iasa negativ in gestiunea proiectelor care chiar sunt in jurisdictia mea, mereu reusiti sa ma faceti pe mine responsabil de problemele Colterm, unde n-am nicio prerogativa, niciuna. Consiliul local este actionar si are prerogative, primarul nu e membru al consiliului local, prin lege nu are nicio prerogativa, nici sa schimbe directori, nici sa schimbe organigrama, nici sa fixeze pretul, nici sa ia alte masuri. Eu, preocupat fiind ca cetatenilor sa le fie mult mai bine, ma implic, dar atat cat imi permite legea, or dumneavoastra vreti sa conduc eu Coltermul”, a completat primarul.

Din explicatia data de acesta ar putea reiesi ca edilul-sef nu are merite nici macar in… mentinerea pretului gigacaloriei, pentru ca nu poate fi vorba despre o reducere a facturii de apa si caldura.

„Fac atat cat imi permite legea prin prestanta pe care o am, dar nu prin decizii administrative, faceti un efort de intelegere a lucrurilor, ca nu e complicat”, a mai spus Robu.

Cu alte cuvinte, intaiul gospodar al Timisoarei, care viseaza la titlul de Capitala culturala europeana pentru oras, a dat de inteles ca jurnalistii nu sunt capabili sa inteleaga cum sta treaba. In plus, a devenit paranoic, sustinand ca de cateva luni a inceput o campanie impotriva lui.

„Haideti ca dumneavoastra, de cand s-a declansat campania, aveti o atitudine foarte clara, toti. Aproape. N-am spus toti, ci aproape… Am dreptul la opinie, mi-o asum. Ceea ce se intampla in presa timisoreana astazi vadeste rea-credinta in foarte multe momente. Nu va convine, nu mai veniti la conferintele de presa, scrieti aceleasi neadevaruri pe care oricum le scrieti in continuare, si cu asta basta. Doar nu credeti ca eu ma umilesc in fata dumneavoastra. Haideti sa fim seriosi, veniti de rea-intentie, puneti numai niste titluri de te si crucesti cand le vezi, din ce minte pot fi generate”, a rabufnit Robu.

Primarul a fost intrebat mai apoi daca si-ar dori ca in toate ziarele sa fie laudat…

„Nu vreau sa scrie de bine (n.r. presa), vreau sa scrie realitatile. Asta trebuie sa faca o presa. V-am pretins eu sa ma laudati vreodata? Dar nici sa creati orasului o imagine ce nu are nicio legatura cu el insusi. Si mie puteti sa-mi creati ce imagine vreti, ca eu ma bazez pe imaginea creata de realizarile mele, nu de dumneavoastra, ca daca m-as baza pe asta, m-as lasa de meserie. Gata!”, a raspuns edilul-sef.

Unul dintre jurnalistii prezenti la conferinta de presa i-a atras atentia edilului ca s-a ajuns intr-o situatie jenanta.

„Da, bravo! Vedeti-va de treaba, si eu imi vad de treaba. Nu ne tragem in sireturi, cand veti avea cariera facuta de mine cu cinste, cu munca multa, atunci puteti sa va apropiati de sireturile mele”, a concluzionat „Primarul Timisoarei, prof. univ. dr. ing. Nicolae Robu”, asa cum ii place acestuia sa se iscaleasca peste tot.

Saptamana trecuta, la conferinta de presa tinuta de primar la PNL, marea majoritatea a jurnalistilor au parasit sala de sedinta, dupa ce edilul a intarziat mai bine de 25 de minute la conferinta. A tinut totusi intalnirea, cu doar 2 jurnalisti in sala, dar cu alti fani pe Facebook. De altfel, intaiul gospodar al Timisoarei si-a facut un obicei din a intarzia la mai toate intalnirile programate, chiar si mai bine de jumatate de ora uneori, dovedind o lipsa de respect fata de cei care il asteapta, fie ei jurnalisti sau alti oaspeti.

Avand o experienta de aproape 30 de ani la catedra si obisnuit ca studentii sa nu cracneasca in fata lui si sa ia notite cuminti in banci, dupa dictare, Nicolae Robu cu greu poate accepta ca activitatea lui din functia de primar este supusa unei riguroase analize de catre jurnalisti, care, atunci cand il prind pe picior gresit, nu ezita sa ceara explicatii. Fiind obisnuit sa puna el intrebarile, si nicidecum sa fie chestionat de catre studenti, edilul-sef pare sa nu inteleaga ca lucrurile s-au inversat si este obligat sa raspunda in fata celor care l-au ales, jurnalistul fiind in slujba cetateanului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. un sondaj de opinie mai recent exista? is curios ce procente mai are nenea robu…

    • Pana una alta „nenea robu ” nu are concurenta!Voi psd-ul sa-l pupati in cearici in partea dorsala si ar fi cazul sa fiti CORECTI , sa nu il hartuiti zilnic cu adevaruri pe care le interpretati ca gogomanii!Cind o sa aveti un primar ca el va mai trece multa apa pe Bega!

  2. Pe undeva are dreptate primatul. Presa scrie ce vrea, ce ii aduce cititori, nu conteaza daca e adevarat sau nu. Toata ziua il calariti pe primar, si doar pe el! Nimic din ce face nu e bine dupa articolele voastre. Sunteti penibili !

  3. Asa cum e sau cum nu e, Robu are dreptate… faceti orice numai sa il atacati, va legati de orice cuvant al lui, uitand ca inainte de toate e politician si profesor( si prin urmare ii place sa vorbeasca mult).
    Cum stim ca jurnalistii ‘moderni'(sau mondeni) fau la activ o scoala de balet si sunt cam limitati in gandire (sa nu vorbim de exprimare), nici nu ma astept sa fie in stare sa extraga esentialul din vorba multa a lui Robu.
    Si bineinteles, orice rahat pe care il zice il considerati ca fiind stire ‘senzationala’.
    Eu in locul lui, nici nu mah deranjam sa vin la conferinte cu jurnalistii timiseni.

    • Ai dreptate in ceea ce spui. Totusi, e PRIMARUL Timisoarei, pe cine vrei sa intrebe jurnalistii despre problemele din Timisoara?? Daca nu-i place sa raspunda la intrebari incomode nu trebuia sa candideze la primarie!

  4. priviti voi ,io” ,,eu” ,,andrei” ce se intampla in Timisoara si daca sunteti timisoreni cu adevarat (nu cred) o sa comentati in alt fel. Cu respect.

  5. Ziarista aceea de la pressalert are un tupeu incredibil. Acum, nu tin partea primatului, dar nu asa se vorbeste cu el. Mai lipseste sa ii dam corectie in public ca nu ne convine ceva. Banuiesc ca acesti ziaristi sunt cu „plata” la zi din partea psd-ului

  6. Penibili sunteti voi. http://www.colterm.ro/prezentarea-societatii
    Poate candva veti incepe sa va faceti treaba de jurnalisti. Ce scrie acolo, orbi cu fulgi ce sunteti?

    „COLTERM TIMIȘOARA
    COLTERM SA Timişoara a fost înfiinţată în 2004 prin Hotărâre de Consiliu Local, prin reorganizarea a două societăţi:
    TERMOCET 2002, gestionara centralelor şi a reţelei primare de termoficare şi CALOR, gestionara reţelei secundare, a punctelor termice şi a centralelor de cartier.
    Aflată în subordinea Consiliului Local Timişoara, COLTERM SA are ca obiect de activitate:[…]”

    E trist cand un cititor trebuie sa va faca treaba.

    • E trist cand cititorii isi dau cu parerea fara sa citeasca. Domnule Misu, eu unul am avut rabdare sa lecturez intreg articolul si nu m-am limitat doar la titlu cum, cel mai probabil, ati facut dvs din moment ce ii criticati absolut nefondat pe jurnalistii de la opinia (singurii obiectivi in prezentarea jenantului moment din conferinta, parerea mea). Totul a parut cam asa: Primarele nostru a fost prins iarasi cu „tema nefacuta” si, precum studentii dansului prinsi cu lectia neinvatata, a reactionat prosteste. Cand nu-i convine ceva, apeleaza la replica Ba, p-a ma-tii. Eu chiar merg mai departe si imi exprim convingerea ca stie foarte bine cat sunt datoriile societatii din subordinea primariei, dar de ce sa spuna cifre care sa le dea fiori reci pe sira spinarii timisorenilor in prag de iarna, cand mai bine ii spurca pe jurnalisti si raman cetatenii cu impresia ca Nicolae Robu a dus Coltermu’ pe culmile rentabilitatii si ziaristii nu vor sa recunoasca asta.
      Cu stima, Dragomir.

  7. Din pacate (pentru dvs.) articolul incepe cu urmatoarele: „Situatie incredibila la Timisoara! Primarul orasului, care se lauda cu realizarile institutiilor din subordinea municipalitatii, demonstreaza ca habar nu are care sunt datoriile unor societati. In speta, Colterm.”

    Continua apoi a da de inteles ca e de datoria primarului sa se ocupe de atributiile Consiliului Judetean. Ce vrei mai mult? Ce atatea explicatii? Sta in atributiile primarului sa verifice ce datorii au firmele? Daca da, arata-mi legea respectiva, nu-mi veni cu presupuneri despre abilitatile mele de lecturare a unui articol. Tema n-a fost facuta de CJ, nu de primar – e prea greu acest concept pentru tartacuta ta si a altora, in frunte cu autoarea acestui articol? Pare-se ca da. N-are ce cauta numele primarului in aceasta problema. De ce n-au fost intrebati membrii CJ-ului de aceasta problema? Care e reactia lor? Sa spui ca Opinia e obiectiva in circumstantele astea e ca si cum ai spune ca Antena 3 e obiectiva cand il critica pe Iohannis ca n-a vrut sa duca la gradinita pruncii lui Ponta.

    Cu profunda lipsa de stima,
    Acelasi Misu.

    • Misule, tata, e asa o varza calita in capul tau ca m-am obosit de pomana sa-ti raspund mai inainte. Vad ca nu faci nici macar diferenta intre Consiliul Local si cel Judetea si nu ai habar cu ce se ocupa unul si cu ce alalalt. Deci, ma opresc aici pentru ca e inutil. Misu=Noaptea mintii.

      Dragomir.

  8. Da, mea culpa pentru confuzie. Consiliul Local, nu judetean. Dar cu toate ca am facut greseala simpla de a scrie Judetean in loc de Local, ramane aceeasi problema – ce are de-a face cu Robu?
    Vezi ca probabil am pus o virgula in plus pe undeva, lucru pe care poti sa-l scoti la inaintare in urmatorul raspuns in loc sa vorbesti pe subiect. Dar nu face nimic decat sa intareasca treaba aia cu barna si paiul din ochi.
    Dragomir=Rasaritul Ignorantei. :*

    • Mi-a placut aia cu ‘rasaritu’ ignorantei’, asa ca ma obosesc sa te luminez pe masura rasaritului, mai, Misule. Perfect adevarat ca intr-un oras normal primarului n-ar avea de ce sa-i pese de situatia unei societati, fie ea si in subordinea primariei, daca aceasta merge bine si nu afecteaza cetatenii. Or, in situatia de fata, treaba e fix invers. Da, cand societatea din subordinea primariei iti lasa alegatorii (care ti-au dat votul de bun gospodar ce esti) fara apa calda 24 de ore pentru ca are DATORII, desi bietii oameni sunt cu facturile la zi, atunci tu primar in functie ce esti ai OBLIGATIA sa stii ce se intampla acolo. Ca sa nu mai punem la socoteala ca aceluiasi primar ii place sa iasa pe la TV si in presa scrisa sa zica, citez: ‘Am adus toate societatile (inclusiv Colterm) din subordinea consiliului local Timisoara pe plus”, deci sunt foarte tare.
      Acu, bre Misule, te-oi fi luminat la capul tau mic ce nu vrea sa priceapa lucruri simple??

    • Pai are ca s-a batut cu caramida in piept ca reduce facturile la incalzire!! Daca n-are nici o atributie in Colterm sa stea dracu’ cuminte…

  9. In continuare batem campii, vad. Intrebarea mea ramane aceeasi, de la inceput: De ce n-au fost intrebati si luati de manecuta cei in a caror atributii intra si Coltermul?

    Ce zici tu acolo, cu adusul pe plus, vine tot dintr-un articol marca Opinia din 2013(!!!):

    http://www.opiniatimisoarei.ro/firmele-din-subordinea-primariei-timisoara-stau-pe-roze-anunta-nicolae-robu-aproape-toate-sunt-profitabile-vezi-calculele-primarului/24/01/2014

    Dar aici rasaritul mentionat adineaori isi face iar simtita prezenta (si implicit, efectul). Fiindca Colterm e exceptia, conform declaratiilor primarului citat de ai tai dragi ‘jurnalisti’.

    In fine, ajungem sa ne jucam de-a prinsa aici si nu cred ca-i cazul. Treaba ramane stabilita – Consiliul Local, nu primarul, trebuia sa fie luat la intrebari pe tema. Restul e can-can si nu face nimic decat sa arate cat de ‘obiectivi’ sunt oamenii de pe acest portal cand vine vorba de Robu.

    • Misule, zau, m-ai plictisit rau si iti promit ca asta e ultima postare pe care ti-o mai adresez. Spre luminarea ta definitiva.
      Inteleg ca ai ceva cu astia de la opinia, inteleg si ca esti in urma rau cu stirile. Dar, iata slavitul tau primar ce scria cu mana lui acum cateva luni cand isi facea pe Facebook bilantul la 3 ani de mandat la Timisoara. ATENTIE, citeste cu grija PUNCTUL 36, unde isi asuma gloria aducerii Colterm pe PLUS! Si acu, PA, bre, ca zau, esti tont!

      O zice chiar el:

      REALIZĂRILE PRIMILOR 3 ANI AI MANDATULUI PRIMARULUI TIMIŞOAREI, NICOLAE ROBU

      1. Construirea pasajului subteran Michelangelo, redefinirea la suprafaţă a intersecţiei Michelangelo, reabilitarea podului Michelangelo, înnoirea tuturor reţelelor de utilităţi din zonă, amenajarea liniei de troleibuz de pe Bd. Pârvan, reamenajarea întregii trame stradale a Bd. Pârvan şi Coposu – spaţii verzi, trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare – şi a sensului giratoriu Pestalozzi;
      2. Amenajarea Pieţei Bălcescu;
      3. Amenajarea Bd. Văcărescu între Bd. Regele Carol I şi Canalul Bega, cu înnoirea tuturor reţelelor de utilităţi din zonă, reamenajarea întregii trame stradale – spaţii verzi, trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare – şi crearea unui sens giratoriu în intersecţia Văcărescu – Regele Carol I;
      4. Amenajarea str. Ştefan cel Mare, cu înnoirea fundaţiei liniilor de tramvai, a liniilor, a tuturor reţelelor de utilităţi;
      5. Amenajarea/ modernizarea a 5 sensuri giratorii;
      6. Aducerea la standarde civilizate a suprafeţei de rulare a drumurilor oraşului, prin asfaltarea a peste 130 Km de carosabile (în echivalent bandă standard), pe un total de 288 de străzi;
      7. Aducerea la standarde civilizate a aleilor pietonale ale oraşului, prin amenajarea/ reabilitarea a peste 90 Km de trotuare pe un total de 194 de străzi;
      8. Realizarea a peste 60 Km de piste de biciclete pe un total de 49 de străzi;
      9. Crearea prin amenajări specifice a peste 4.100 de locuri de parcare;
      10. Crearea noului sistem de gestiune a parcărilor, TIM-PARK, cu plata exclusiv prin intermediul telefonului mobil, dovedit foarte comod de utilizat şi administrat şi aducător de sensibil mai multe venituri;
      11. Amenajarea/ înnoirea a peste 44 Km de reţea de canalizare – ceea ce a presupus săpături la adâncimi considerabile – pe un total de 91 de străzi;
      12. Amenajarea/ înnoirea a peste 27 Km de reţea de apă, pe un total de 58 de străzi;
      13. Retehnologizarea sistemului de termoficare prin peste 120 lucrări de înnoire vizând pompe, cazane, conducte, instalaţii de desulfurare, etc;
      14. Extinderea reţelei de iluminat public stradal cu 43 Km, pe 47 de străzi;
      15. Plantarea a peste 6.300 arbori, pe un total de 276 de străzi, şi a peste 1 milion de flori;
      16. Amenajarea a 5 locuri de joacă pentru copii în diverse cartiere;
      17. Amenajarea în noul concept urbanistic – pilot – a Zonei I din Cartierul Soarelui (având ca repere străzile Orion, Azurului, Nagy, Balmuş, Prezan şi Piaţeta Soarelui);
      18. Îndepărtarea FĂRĂ NICIUN COST a monstruoasei clădiri poreclită „acvariu” din Piaţa Victoriei;
      19. Construirea Clădirii Pieţei Agroalimentare Iosefin şi înlăturarea halelor vechii pieţe;
      20. Construirea Centrului de Afaceri în IT&C INCUBOXX;
      21. Construirea Centrului de Competenţă în Automotive;
      22. Construirea Incubatorului de Afaceri Dumbrăviţa;
      23. Construirea/ realizarea prin reabilitare a trei obiective sociale ultramoderne: Centrul Social Plavoşin şi Centrul Social Podul Lung, Cantina de Ajutor Social;
      24. Recuperarea în instanţă, definitivă şi irevocabilă, de la ţigani, a trei clădiri spitaliceşti: Clădirea Clinicii de Chirurgie a Spitalului de Copii, Clădirea A a Clinicii de Balneologie şi Fizioterapie şi Clădirea B a Clinicii de Balneologie şi Fizioterapie;
      25. Achiziţia unui bloc de locuinţe sociale cuprinzând 119 locuinţe, din care 109 cu o cameră şi 10 cu două camere;
      26. Plata contravalorii a 20 din cele 50 troleibuze noi care circulă actualmente prin oraş, în sumă de 7.3 milioane euro (alte 16 din cele 50 troleibuze au fost achitate de precedenta administraţie, cu suma de 5.9 milioane euro);
      27. Plata contravalorii a 14 din cele 30 autobuze articulate noi care circulă actualmente prin oraş, în sumă de 6.3 milioane euro (alte 2 din cele 30 autobuze articulate au fost achitate de precedenta administraţie, cu suma de 1 milion euro);
      28. Reabilitarea a două tramvaie, cu păstrarea doar a şasiului, roţilor şi osiilor din structurile iniţiale şi în rest cu echiparea exclusiv cu componente noi: caroserie, sisteme performante de acţionare şi frânare, instalație de climatizare, instalație de încălzire a scaunelor, instalație de supraveghere video, Wi-Fi Internet, sistem modern audio-video de informare a călătorilor;
      29. Crearea unui nou club de fotbal al Timişoarei, continuator al Politehnicii istorice, unic deţinător al palmaresului acesteia şi agreat să joace în alb/ violet, ACS Poli – cea mai Poli dintre toate Poli de după Revoluţie, 100% bănăţeană! -, care a readus Timişoara în fotbalul românesc de performanţă, mai întâi în Liga 2 (2012/ 2013), apoi în Liga 1 (în 2013/ 2014), din nou în Liga 2 (2014/ 2015) şi din nou în Liga 1 (2015/ 2016);
      30. Relansarea rugbyului, baschetului şi handbalului şi obţinerea de performanţe excepţionale în rugby şi baschet: câştigarea campionatului şi Cupei României la rugby, respectiv a Cupei României la baschet;
      31. Iniţierea şi organizarea cu succes a unor noi festivaluri:
      -Festivalul Internaţional de Jazz al Timişoarei
      -Festivalul Artelor Timişorene – toate cele 7 arte-
      -Festivalul Baroc
      -Festivalul de Film „Ceau, Cinema!”
      -Festivalul Folcloric al Minorităţilor Etnice din Timişoara;
      32. Reluarea cu succes a unor festivaluri abandonate:
      -Festivalul de Teatru „Euro-Thalia”
      -Festivalul de Film de Scurt Metraj „Timishort”;
      33. Mărirea de 4 ori (!!!) a bugetului dedicat culturii;
      34. Reabilitarea unui volum considerabil de spaţii spitaliceşti şi îmbunătăţirea radicală a dotării tehnice a spitalelor aflate în jurisdicţia Primăriei Timişoara;
      35. Reabilitarea şi îmbunătăţirea dotării unui număr important de clădiri şcolare ale învăţământului preşcolar şi şcolar preuniversitar;
      36. Aducerea tuturor celor 6 societăţi comerciale ale primăriei pe plus, după ce o parte dintre ele – SDM, Colterm, RATT – ajunseseră în pragul falimentului;
      37. Organizarea a 154 licitaţii, finalizate cu contracte totalizând cca 600 milioane lei, din cca 750 milioane lei puse la dispoziţie în cadrul licitaţiilor, deci cu o economie de 150 milioane lei;
      38. Gestionarea cu succes a unui număr ridicat de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, după cum urmează:
      a. Număr total proiecte cu finanțare europeană gestionate: 35 proiecte;
      b. Structurile PMT gestionare ale proiectelor: Direcţia de Dezvoltare – 19 proiecte,
      Direcţia Tehnică – 12 proiecte, Direcţia de Mediu – 1 proiect, Aquatim – 3 proiecte;
      c. Când s-au aprobat proiectele, semnându-se contractele de finanţare aferente: înainte de 25.06.2012 – 11 contracte, după 25.06.2012 – 24 contracte; (3 în 2012, 11 în 2013, 10 în 2014);
      d. Când au început lucrările de implementare a proiectelor: înainte de 25.06.2012 – 2 proiecte; după 25.06.2012 – 33 proiecte (6 în 2012, 9 în 2013, 10 în 2014, 8 în 2015)
      e. Număr proiecte deja finalizate: 13 proiecte;
      f. Număr proiecte în lucru, cu termen 31.12.2015: 22 proiecte;
      g. Valoarea totală post-licitaţii a contractelor de execuţie a proiectelor: 607.5 milioane lei;
      h. Valoarea rambursabilă din valoarea totală post-licitaţii: 530.1 milioane lei;
      i. Suma achitată executanţilor până la ora actuală: 464.3 milioane lei;
      j. Suma facturată de executanţi şi neachitată la zi: 1.7 milioane lei;
      k. Estimare lucrări efectuate şi încă nefacturate: 28.6 milioane lei;
      l. Suma deja rambursată: 344.9 milioane lei;
      m. Suma cerută la rambursare dar încă nerambursată: 32.4 milioane lei;
      n. Stadiul per ansamblu al proiectelor: 81.4 % din volumul general de lucrări, realizate;
      39. Obținerea a 4 premii pe plan naţional:
      a. Premiul Forbes „Orașul cel mai dinamic din România”, pe 2013
      b. Premiul Forbes „Orașul cel mai propice pentru investiții din România (exclusiv capitala)”, pe 2013
      c. Premiul Forbes „Orașul cel mai dinamic din România”, pe 2014
      d. Premiul Forbes „Orașul cel mai propice pentru investiții din România (inclusiv capitala!), pe 2014;
      40. Obținerea unui premiu pe plan internaţional:
      – Premiul European Business Assembly „Oraş prioritar pentru investiţii”, pe 2014

  10. Nu conteaza cate probleme are orasul! Sa dam bani publici pt sport!

  11. daca nu poate face prea multe lucruri la Colterm atunci de ce face promisiuni referitoare la pretul gigacaloriei. gigacaloria fiind obiectul muncii pentru colterm – deci nu poti face nimic dar promiti verzi si uscate – curat murdar nene iancule.
    oricum avem o gigacalorie foarte scumpa in raport cu alte orase mari, si nu de ieri de azi ci de prin 2009.