Cehii de la Akcenta oferă şi în România schimburi valutare și plăţi/încasări externe pentru IMM-uri, în condiţii foarte avantajoase

Pe o piaţă valutară instabilă, dominată în ultima perioadă de fluctuaţii importante, apariţia unui nou jucator nu poate fi decât benefică pentru întreprinzătorii români, care au acum la dispoziție o nouă alternativă pentru transferurile financiare. Akcenta , companie cehă specializată în plăţi externe şi tranzacţii de schimb valutar, și-a lansat oficial operațiunile pe piața românească în luna mai, deşi a început activitatea pe plan local încă din septembrie 2014.

Am început activitatea în România în septembrie 2014, lucrând cu clienţi care ne cunoşteau deja profilul prin recomandările partenerilor din ţările unde deja ne desfăşurăm activităţile şi aveau nevoie de o companie care să îi asiste în operațiunile de tranzacţionare de valută derulate pe plan internaţional. Avem acum o echipă de reprezentanţi comerciali care acoperă aproape în întregime teritoriul românesc şi punem accentul pe expansiunea portofoliului de clienţi„, a declarat Theodor Ştefanovici, directorul comercial pentru România în cadrul AKCENTA, în momentul lansării oficiale a companiei pe piața locală.

akcenta-2

Suntem bucuroşi să constatăm că societăţile româneşti sunt din ce în ce mai deschise şi mai dornice să ne utilizeze serviciile. Baza de clienţi a Akcenta în România a început de la un numar redus de companii, însă a crescut de 10 ori în primele trei luni ale anului curent comparativ cu 2014, apoi a înregistrat o dublare în al doilea trimestru şi a avut o creştere de încă 50% în al treilea trimestru”, a adăugat Theodor Ștefanovici.

Akcenta este o instituţie de plată care realizează tranzacţii de schimb valutar şi plăţi/încasări externe pentru clienţii săi cu operaţiuni de import şi export, cu activităţi pe mai multe pieţe din Europa, începând cu Cehia, unde este activă din 1997, urmată de Slovacia, Polonia, Ungaria şi România, cu 25 000 clienţi deserviţi.

În afară de cursurile individuale avantajoase pentru cumpărarea şi vânzarea devizelor şi de comisioanele minime pentru efectuarea plăţilor, Akcenta oferă şi serviciul de acoperire împotriva fluctuaţiilor nefavorabile ale cursului de schimb. Mai mult, Akcenta a lansat recent cea de-a treia generaţie a platformei sale OLB (On-Line Banking), care are meniu şi în limba română şi care permite clienţilor companiei să monitorizeze “live” cursurile de schimb ale perechilor valutare selectate, să efectueze în mod simplu cumpărarea sau vânzarea de valută, să introducă o comandă de urmărire a cursului sau, prin doar câteva click-uri, să realizeze o plată externă. Toate serviciile sunt oferite la costuri de administrare zero şi fără o obligaţie de tranzacţionare sau un rulaj minim. Practic, clienţilor li se oferă în mod gratuit un instrument pe care îl pot folosi dacă acesta le aduce beneficii.

Am constatat un apetit mai mare pentru realizarea de operaţiuni de schimb valutar în rândul clienţilor noştri cu operaţiuni de import şi export: în primul trimestru din 2015, Akcenta şi-a asistat clienţii în tranzacţionarea a peste 590 de milioane de euro (suma totală pentru toate pieţele pe care activează – n.r.). În România, vrem să punem la dispoziţia companiilor instrumente financiare care să le facă activitatea de business mai uşoară şi mai rapidă„, a afirmat Milan Cerman, preşedintele Consiliului de Administraţie al AKCENTA.

Pe de altă parte, AKCENTA a avut, în România, o creștere semnificativă în primele nouă luni ale anului, triplându-și baza de clienți de la începutul anului până la finalul lui septembrie, și ajungând în trimestrul al treilea la o cifră de afaceri de 4.1M € , de șase ori mai mare decât în primele trei luni ale anului și mai mult decât dublă comparativ cu trimestrul al doilea.

În România, Akcenta funcţionează sub o licenţă de operare emisă de Banca Naţională a Cehiei, dar cu notificarea BNR, care în 2014 a aprobat intrarea pe piaţa locală.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.