Alaiul colindatorilor a colorat Timisoara! Dubasi, clopotei, masti si capre au invadat strazile! FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Masti, capre, dubasi, bice, clopotei, tobe si talangi! Zarva mare la Timisoara! Sute de tineri din tot judetul Timis, reprezentind traditii vechi de secole, au venit astazi in Timisoara sa colinde.

Imbracati in straie traditionale de sarbatoare, au cantat si au dansat pe strazi spre bucuria timisorenilor care i-au primit cu bratele deschise.

alai-2

Alaiul colindatorilor a pornit de la Centrul de Cultura si Arte al Judetului Timis si s-a oprit, pentru prima data, la Palatul Administrativ, unde tinerii au fost intampinati de presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, de vicepresedintii Florian Zanfir si Calin Dobra, precum si de angajatii institutiilor.

alai-colindatori-palatul-administrativ (1)

Peste 300 de  oameni au format alaiul din acest an la Timisoara, caruia i s-a alaturat si un grup de artisti din Serbia.

Timisorenii care aveau treaba prin centrul orasului s-au oprit la orele diminetii sa ii priveasca, sa-i asculte si sa-i aplaude pe tinerii care duc traditia mai departe.

Alaiul colindatorilor a fost la cea de-a 25-a editie, anul acesta.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu prostiti copiii cu astfel de actiuni caci este suficient cat a-ti ridiculizat traditia Sarbatorile sunt in SUFLET, nu exista magie mai mare.

  2. Da … ! Inca nu a murit de tot acest obicei strabun ! Asta datorita unor oameni, din diferite medii – incepand din mediul rural, pana la cel urban, cu pregatire sau talent artistic nativ, care cunosc, pregatesc, sustin si apreciaza inca valorile neamului !!! La noi in Timisoara insa, spre deosebire de cei din mediul rural, oamenii de rand nu mai pot aprecia, din necunoastere, din saracie, din lipsa de educatie, obiceiurile colindului, Toti sunt absorbiti de nevoile si traiul zilnic personal, nemaiputand onora prestatia unor adevarati colindatori. Anul acesta, ca si in ultimii ani de zile, am fost colindati in multe cartiere, de o trupa adevarata de colindatori din zona Moldovei (de dincoace de Prut). Am constatat cu tristete ca, pe an ce trece, tot mai putini oraseni ii primesc si isi deschid … sufletele, in fata prestatiei pur artistice a acestor adevarati colindatori . Deci, dupa cum spuneam, inca nu a murit de tot acest obicei, … insa e in agonie !!!