Cadou de sarbatori, de la Senatori. Vezi ce le aduce Mosul alesilor locali

Alesii locali au si batranetile asigurate in urma unui vot dat astazi de Senatul Romaniei, prin care acestia se vor bucura de pensii speciale. Proiectul nu a avut si sprijinul senatorilor liberali, care au parasit sala in momentul votului, iar impotriva acestuia s-a inregistrat un singur vot.

Senatul a adoptat luni proiectul de lege privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene. Proiectul a trecut cu 86 voturi „pentru” (erau necesare 84) si un vot „impotriva”, in conditiile in care cei peste 30 de senatori liberali au iesit din sala. Senatul este camera decizionala, proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputatilor.

Forma legii asa cum a trecut de Camera a fost modificat prin mai multe amendamente propuse de PSD direct in plen. Unul dintre acestea prevede ca alesii locali trebuie sa aiba cel putin un mandat pentru a beneficia, la implinirea varstei de pensionare, de pensia speciala, si nu doar doi ani in functie asa cum era prevazut initial.

De asemenea, s-a modificat textul initial al legii asa incat un ales local care a avut si o alta functie, spre exemplu cea de parlamentar, nu poate beneficia decat de una dintre aceste indemnizatii speciale, acestea neputand sa se cumuleze.

La momentul in care senatorii liberali au anuntat ca parasesc sala de plen, cativa senatori au strigat catre acestia: „Dusmanii primarilor!”

Proiectul este semnat de 29 de deputati si senatori de la mai multe partide, majoritatea PSD si UDMR si, potrivit acesta, nu vor beneficia de pensie speciala primarii care au fost condamnati definitiv pentru coruptie.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta de acorda in limita a trei mandate si de calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara, aceeasi formula de calcul ca si la parlamentari, indemnizatie care insa nu este identica la toti alesii locali, depinzand de marirea localitatii. Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata in proiect.

Citeste mai multe AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Drumul pana la caserie trece pe la DNA pentru a fi verificata munca depusa. Daca stiu totul despre viitoarea functie prost remunerata ce ii impinge sa candideze, caci nu ii obliga nimeni.