Arborele de patru secole ce nu poate fi taiat. Povestile teribile ale unui copac ce emite unde magnetice

Fiecare popor ale povestile si legendele sale, unele mai frumoase, altele de-a dreptul infricosatoare. „Copacului diavolului”, asa cum este numit un stejar de peste patru secole, din statul american Virginia, nu poate fi taiat.

Una dintre istoriile cele mai incredibile si fascinante, avand ca protagonista o planta, este cea a stejarului din Compton Hill, localitate aflata la cateva mile departare de Norfolk, in Virginia, pe coasta atlantica a Statelor Unite.

Acel copac inalt, ce se inalta amenintator pe o colina, intre un golfulet stancos si o padure, la Compton Hill, este numit „Stejarul Diavolului”

Traditia spune ca l-ar fi plantat Sir Walter Raleigh, un mare navigator englez, cand, in 1584, a debarcat pentru prima oara in acel loc si a intemeiat o colonie – Virginia – in onoarea re­­ginei Elisabeta I a Angliei (supranumita Virgina, in ciuda multimii de amanti pe care i-a avut).

Din do­cumentele aflate in arhivele istorice rezulta ca pe acea colina, de la sfarsitul secolului al XVI-lea si pana azi, supravietuieste un stejar de sinistra faima. si poate ca prima victima a „blestemului” acelui co­pac a fost chiar cel ce l-a plantat, deoarece, dupa moartea re­gi­nei Elisabeta, care il numarase printre „favoritii” ei, Sir Walter Raleigh – acuzat de tradare – a petrecut treisprezece ani in inchisoare, din 1603 pana in 1616, gasindu-si in cele din urma moartea pe esafod.

Popularitatea macabra a stejarului a inceput in secolul al XVI-lea, cand colonistii englezi au facut din el o spanzuratoare naturala, folosind-o pentru a-i pedepsi pe indienii ce se rasculau impotriva dominatiei lor.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.