Studentii la Medicina si tinerii doctori invata de la specialisti faimosi cum sa trateze bolile de inima, la un congres la Timisoara

TIMISOARA. European Medical Students’ Association-Timisoara (EMSA-Timisoara) este o organizatie studenteasca, infiintata din dorinta de a motiva studentii sa se implice cat mai mult in activitati de voluntariat si pentru a aduce o schimbare in bine in mediul universitar timisorean. Motto-ul nostru este “Develop yourself!”. Scopul principal al EMSA-TM este sa creeze diferite programe si proiecte care sa ajute la dezvoltarea actualului student si implicit a viitorul medic. O data cu aceasta, proiectele organizate de EMSA-Timisoara vizeaza intreaga comunitate a Timisoarei, prin diversitatea problemelor de actualitate abordate.

In perioada 6-7 Mai 2016, EMSA organizeaza in Timisoara, Congresul National cu participare internationala CardioCare, ce va avea loc in incinta Centrului Regional de Afaceri. Prin acest ambitios proiect, studentii voluntari ai EMSA-Timisoara isi doresc sa vina in sprijinul colegilor lor si nu numai, cu conferinte de actualitate, care sa ofere o perspectiva integrata asupra sistemului cardiovascular, de la preventia bolilor, la recunoasterea precoce si pana la tratamentele de ultima actualitate.

Workshop-urile hands-on din cadrul congresului isi propun sa ofere o serie de noi abilitati studentilor medicinisti, variind de la notiuni de profilaxie la aspecte chirugicale (suturi vasculare). Totodata, exista o mica parte a congresului in care chiar unii din studentii inscrisi vor prezenta diferite lucrari. Asadar, cream impreuna un mediu menit sa motiveze, sa inspire si sa imbogateasca bagajul cultural al viitorului medic.
De asemenea, pe parcursul congresului, participantilor li se pune la dispozitie posibilitatea de a-si efectua determinari ale valorilor tensiunii arteriale si ale glicemiei, doi dintre cei mai importanti indicatori ai existentei riscului de boala cardio-vasculara.

Alaturi de numele mari ale lumii medicale, invitati ca lectori in cadrul congresului, vom fi onorati si de prezenta renumitei Clara Alexandrescu-doctor in cardiologie si fosta bursiera a Clinicii de Ecocardiografie Mayo, SUA. Aceasta este recunoscuta pentru implicarea si daruirea de care a dat dovada pe parcursul carierei sale medicale, renuntand la viata peste hotare, pentru a ajuta pacientii cardiaci din Romania. Se cunoaste faptul ca dr. Alexandrescu a pus bazele primei clinici de recuperare cardiaca din tara!
Invitat de peste hotare, ne va transmite mesajul sau si dr. Vincent Dor, renumit pentru dezvoltarea procedurii chirurgicale cardiace ce nu necesita transfuzie de sange. Aceasta procedura ii poarta numele si este cunoscuta la nivel international.
Hotaram, asadar, ca este momentul ca Timisoara sa faca un pas inainte, sensibilizand prin acest eveniment cat mai multi membri ai comunitatii noastre asupra cunoasterii factorilor ce ne supun la risc sistemul cardio-vascular. In egala masura, ne dorim ca prin acest complex si frumos proiect sa plasam un imbold pentru tinerii medici de a-si construi o cariera pe teritoriul tarii noastre.
Inscrierile la Congresul National cu participare internationala CardioCare Timisoara incep in data de 11 aprilie 2016. Pana in data de 15 aprilie 2016, taxa de participare va fi de 70 de lei/persoana. Dupa aceasta data, taxa va fi de 90 de lei/persoana, iar inscrierile se incheie in data de 27 aprilie 2016.

Mai multe informatii, precum si formularul de inscriere, se pot gasi pe pagina de Facebook a congresului: www.facebook.com/congresulnationalCardioCare.

Participantii sunt asteptati in numar cat mai mare!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Interesanta abordare insa lucrurile nu se opresc aici. Totusi imi pare bine ca s-a abordat acest subiect. O sa marchez acest link deoarece vreau sa revin mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com