Fiti cu bagare de seama! La ce sa va uitati cand cumparati miel, oua sau branza de Paste, la Timisoara? Anuntul Directiei Sanitar Veterinare!

TIMISOARA. Ordine si disciplina in piete si la punctele de sacrificare a mieilor din Timis! De azi si pana in 3 mai, vor fi in teren toti angajatii de la Serviciul Control Oficial Siguranta Alimentelor, Serviciul Antifrauda, Serviciul Catagrafie, Inregistrare, Evaluare, TRACES,  precum si din cadrul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Circumscriptiilor Sanitare Veterinare Zonale, in numar de 16 medici veterinari oficiali-functionari publici.
Inspectorii au misiunea sa se asigure ca, de sarbatori, timisenii vor cumpara produse proaspete si in conformitate de legile in vigoare.
Astfel, au fost luate o serie de masuri, iar pietele si punctele de sacrificare a mieilor vor fi mereu sub observatie.
Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare vor organiza o multime de controale atat la stane, cat si in pietele agro-alimentare, in supermarketuri si in depozitele de oua si carne.
Inspectorii vor sa se asigure ca animalele sacrificate pentru mesele de Paste ale Banatenilor sunt sanatoase.

Le pun in vedere comerciantilor ca acestea trebuie transportate cu mijloace dezinfectate si autorizate sanitar si depozitate in aceleasi conditii.

Inspectorii atrag atentia si cumparatorilor ca toate carnurile oferite spre vanzare de catre producatori trebuie sa fie marcate cu stampila oficiala. Carcasele de miel vor fi obligatoriu insotite de organe. Carcasele gasite fara stampila de control sanitar veterinar sau fara organe, se vor confisca.

In ceea ce priveste ouale, producatorii si comerciantii au, de asemenea, o lista intreaga de conditii pe care trebuie sa le respecte cu sfintenie. Ouale trebuie sa fie transportate cu mijloace autorizate sanitar veterinar, depozitate si marcate conform legii.

In privinta lactatelor, timisenii sunt atentionati ca si acestea trebuie sa fie transportate, tinute si vandute cu mare grija.

Comercializarea laptelui si branzeturilor in piete, de catre producatorii agricoli, se realizeaza numai in baza documentelor de inregistrare sanitara veterinara. Laptele crud destinat vanzarii directe catre consumatorul final, sau prelucrarii in branzeturi trebuie sa provina numai de la animale examinate de catre medicii veterinari.

Producatorii care vand direct lapte crud catre consumatorul final in piete trebuie sa detina fise de sanatate, care sa ateste starea de sanatate a animalelor de la care a fost obtinut laptele, completate de catre medicii veterinari de libera practica din localitatile de origine.
Branzeturile pot fi expuse la vanzare in spatiile special amenajate in piete, in vitrine destinate acestui scop, in tavi confectionate din materiale necorodabile, usor de curatat si igienizat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Atentie mielul nu are colti , oferta este generoasa dar preturile sun identice