Florin Birsasteanu, presedinte PSD Timisoara: ‘Orasul trebuie condus dupa dorintele si asteptarile cetatenilor’.

D-le Florin Birsasteanu, ati lansat un dialog cu timisorenii pe tema orasului. Intalniri in strada, discutii despre propunerile lor, pareri, idei, dezbateri, care va fi finalitatea acestui demers ?

Cetatenii sunt esenta orasului, ei aduc plus valoare, ei au nevoi, ei consuma, ei contribuie, ei trebuie sa conteze cel mai mult atunci cand faci un proiect de oras. Toate lucrurile trebuie gandite tinand cont de modul in care viata lor poate fi imbunatatita, de la servicii, infrastructura, pana la evenimente, educatie, sanatate, sport, etc., absolut tot. In aceasta logica, orice primar cu piciorele pe pamant trebuie sa asculte si ia in considerare propunerile cetatenilor. Ele cu siguranta reflecta acea realitate care poate fi distorsionata daca e privita din exterior, si va cer sa va ganditi daca eu pot sti mai bine ca dumneavoastra ce se intampla pe strada pe care locuiti. Cu siguranta nu. Exact acelasi lucru este valabil pentru zona sau cartier. Acesta este motivul pentru care este necesara o dezbatere permanenta intre cetateni si primar, un schimb de idei si informatii care trebuie sa se finalizeze cat mai mult posibil in favoarea primului.

Militati pentru ideea de a avea permanent un dialog cu cetatenii ?

Clar. Orasul trebuie condus dupa dorintele si asteptarile cetatenilor. E normal ca ei sa aiba cuvantul. Orasul nu poate fi condus din birou, de pe calculator sau pe hartie. Orasul trebuie strabatut la pas, muncit strada cu strada, cartier cu cartier, om cu om. Administratia trebuie facuta transparent, cu grija, cu atentie la detalii si mai ales cu sinceritate. Proiectele trebuie gandite de la mic la mare, fara risipa si croite pe nevoile oamenilor. Trebuie mentinut un echilibru constant intre ce doresc cetatenii si ce spun specialistii ca e nevoie pentru a dezvolta orasul pe criterii moderne si eficiente.

Ce va faceti daca primiti patru sute de mii de propuneri, adica de la fiecare cetatean cate o idee ?

Cum spuneam, orasul e al cetatenilor. Sortam patru sute de mii de idei, probabil unele o sa coincida, le impartim pe categorii, le ordonam in functie de numar, le prioritizam si ele vor fi agenda noastra de lucru pe urmatorii patru ani. Ar fi o situatie ideala si e foarte putin probabil sa ca asa ceva sa se intample. Dar pentru cetatenii care chiar doresc sa ne transmita propunerile lor, nemultumirile, ideile, ii asteptam inclusiv online. Pentru mine, comunicarea este esentiala asa ca ii rog pe toti cei care ne citesc sa adauge noul meu numar 0784 422 242 la whatsapp si sa-mi transmita ceea ce isi doresc pentru ‪‎Timisoara, pentru cartierul in care locuiesc ori pentru o anumita strada sau zona a orasului. Vreau sa tin cont de parerile lor care trebuie sa faca parte din orice proiect de modernizare si sau dezvoltare.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fiind in an William Shakespeare, i-mi aduc aminte de comedia „romantica” „Mult zgomot pentru nimic” (Much Ado About Nothing).
    Cam asta este si situatia generala a politicului dinainte de alegeri.
    Dupa alegeri va fi probabil un „The day after” (cu interpretarea „scapa cine poate”!)

    • Interesanta abordare totusi lucrurile nu se opresc aici. Oricum ma bucur ca s-a abordata aceasta tema. „Add to bookmark pentru aceata pagina deoarece vreau sa revin ulterior, trebuie analizata

      http://www.tst1.sbox.com

  2. Va compromite-ti facand reclame unor panarame ca barsasteanu sau dugulescu, cui ii pasa ce zic ciumpalacii astia? La lucru naiba sa va ia de paraziti politici

  3. Timisoara trebuie guvernata obiectiv, nu dupa dorintele unora si altora. Trebuie facuta o lista cu problemele reale si solutionarea acestora.
    * Poluarea aerului => scoaterea in afara localitatii a fabricilor poluante.
    * Insuficienta locurilor de parcare=> construirea de parcari supraetajate (ce pot fi supra-terane sau sub-terane)
    * Poluarea datorita traficului => limitarea traficului auto greu in oras si finalizarea centurii ocolitoare
    * Distrugerea patrimoniului construit si a identitatii arhitecturale a orasului => ehhhh….. aici e mai complicat: la cumpararea / interventia asupra unui imobil, beneficiarul ar trebui sa dea dovada provenientei banilor. Inspectorii primariei ar trebui sa iasa pe teren nu doar in urma sesizarilor. Polita locala nu ar trebui sa fie vanduta Tiganilor….
    * Pentru redarea identitatii orasului, strazile pavate nu ar trebui asfaltate, dimpotriva, ar trebui mai multe strazi pavate cu piatra cubica. In felul asta, nici masinle nu ar merge cu viteza si am avea aspectul acela de oras cochet…
    * Efectuarea de lucrari pe bani publici ar trebui sa fie mai transparenta
    * Banii publici nu ar trebui cheltuiti cu atata usurinta pentru ca acest lucru duce la cresterea impozitelor
    * Primaria ar trebui sa se gandeasca la o solutie viabila pentru ajutorarea posesorilor de imobile istorice: scutirea de la taxele de avize, scutirea de la impozit pe casa pe o perioada determinata dupa ce imobilul a fost restaurat, etc
    * In cadrul Primariei ar trebui angajati oameni competenti, cu pregatire calificata pentru posturile ocupate (avocati la juridic, arhitecti la urbanism, economisiti la directia economica, etc)
    * Preferintele personale ale primarului nu trebuie sa devina litera de lege.
    * Spatiile amenajate din bani publici ar trebui si intretinute corespunzator.
    * Primarul ar trebui sa fie constient de urmatorul fapt: critica poate fi constructiva!
    Si acestea sunt doar parerile mele personale…

    • Fumoasa abordare totusi cred ca sunt inca multe de sups. Totusi imi pare bine ca a fost abordata aceasta tema. „Add to bookmark pentru aceata pagina deoarece vreau sa revin mai tarziu, trebuie analizata

      http://www.tst1.sbox.com

  4. Daca prostia ar fi durut tu ai scris numai „au au au auuuuu”

    • Poti sa dezvolți puțin, daca nu îți cer prea mult?