Legea plagiatului a trecut nemodificata de Senat. Universitatile puse sa faca pe detectivii la verificarea doctoratelor

Senatul a decis ca universitatile sa fie cele care se vor ocupa de descoperirea plagiatelor, in timp ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare va avea un rol mai mult decorativ.

Senatorii au respins, luni, cu 90 voturi pentru, 12 impotriva si sase abtineri cererea de reexaminare privind Legea de adoptare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind plagiatul, fiind mentinute modificarile comisiei de invatamant, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi facuta de Senatul universitatilor, nu de ministrul Educatiei, CNATDCU ramanand o instanta de recurs.

Proiectul a trecut de Senat, in calitate de for decizonal, cu un raport de adoptare in forma initiala a legii, fiind respinsa cererea de reexaminare a sefului statului, dupa ce si la Camera Deputatilor cererea presedintelui a fost respinsa, nefiind intrunit numarul necesar de voturi, potrivit news.ro.

Ministerul Educatiei si Guvernul Romaniei sustin forma initiala a Ordonantei de Urgenta 4/2016, sustin argumentele din cererea de reexaminare a presedintelui si considera ca dupa finalizarea evaluarii externe scolilor doctorale si a fiecarei institutii organizatoare de doctorat, care va incepe in aceasta toamna se poate relua cu succes si cu folos discutia daca este posibila si oportuna trecerea exclusiva a responsabilitatii doctoratelor din Romania la nivelul universitatilor„, a spus Laurentiu Vlad, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De acord, ca sa nu mai auzim ca in Romania „toti sunt (pardon, e) la fel.
    Apa curata in pahare!!!