11 platani, unii cu varsta de 120 de ani, plantati in fata primei cladiri de birouri din ansamblul Openville, la Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Imobilele de birouri clasa A, dezvoltate de compania IULIUS sub brandul United Business Center (UBC), in ansamblul multifunctional Openville, vor respecta toate standardele cladirilor verzi, in vederea certificarii LEED. Alaturi de utilizarea unor materiale si tehnologii de ultima generatie, care vor reduce substantial consumul de resurse, se acorda o atentie deosebita si spatiilor verzi. Astfel, in fata cladirii UBC 2, primul imobil office clasa A construit, au fost plantati, de curand, 11 platani impozanţi, operatiunea de amplasare fiind complexa si spectaculoasa.

openville-platani-1

Copacii, unii cu varsta de 120 de ani, au greutatea cuprinsa intre sase si opt tone, iar diametrele trunchiurilor ajung pana la doi metri. Platanii au fost transportati din Toscana, Italia, cu 11 camioane. Totodata, in spatiul adiacent UBC 2 vor fi amplasate pergole, care vor sustine combinatii de flori si vor adauga un plus de farmec intregii zone.

openville-platani-2

UBC 2 are 11 etaje si o suprafaţa inchiriabila de 18.000 mp.

Ansamblul urbanistic Openville va include sapte cladiri de birouri clasa A, printre care si cel mai inalt imobil office din Romania, 100 de noi magazine, restaurante si cafenele tematice, sali de cinematograf multiplex, o zona de fresh market, sali pentru evenimente si 4.050 de locuri de parcare, subterane si supraetajate. in ansamblu va fi amenajat de la zero si cel mai mare parc suspendat din Romania. Pe o suprafata de 55.000 mp, alei de promenada, locuri de joaca, suprafete intinse cu gazon special, aproximativ 20.000 de arbusti, 1.000 de arbori si mii de flori vor constitui un punct de atractie pentru multiple categorii de public.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cam in urma cu proiectul, 2 luni la prima cladire, plus o cladire in minus fata de ce anuntau anu tecut ca o sa fie la sf. lui 2016, adica in jur de 30000 mp. Cu o cladire pe an, il termina in 2030.

  2. asdf care este problema ta?

  3. poate ii urmeaza in exemplu si cei de la primarie..in p-ta Libertatii pentru a atenua senzatia de goliciune accentuata au rasfirat bancile pe toata suprafata,vara cand e arsita muta toate bancile langa cladiri pentru a putea sta oamenii la umbra..

  4. Ar putea si Dl. Primar Robu & colaboratorii sa traga cu coada ochiului la modul in care se realizeaza de catre profesionisti o investitie in care sunt pusi pe primul loc beneficiarii acesteia, oamenii. Ma gandesc la miile de arbori de grosimea unui creion care au fost raportati ca plantati in oras, raportarea referindu-se doar la numarul acestora si mai deloc la calitatea acestora. RUSINE SA VA FIE Dl. Primar ROBU!

  5. ASA trebuie procedat, nu defrisat si pus nimic in loc!
    Aici se vede diferenta intre utilizarea eficienta a banului privat si irosirea si furtul salbatic din banul public.
    Daca adaugi si o administrare catastrofala cum e cea a lui Robu, ai reteta pentru dezastru!

  6. Ei cumpără copaci bătrâni din Italia iar Robu îi taie pe ai noștri ca să pună ghivece cu palmieri. V-am spus eu că Robu este prost…