Distractie pe gheata la Timisoara! Cati ‘clienti’ are patinoarul din Parcul Copiilor? FOTO!

TIMISOARA. Zilele frumoase de toamna din aceasta saptamana ii indeamna si pe cei mici sa iasa din casa si sa mearga alaturi de parinti sau bunici in Parcul Copiilor. Astfel, atractia cea mai noua a parcului, patinoarul, nu duce lipsa de vizitatori.

CITESTE SI: E POZA ZILEI in Timisoara! Caii, fata in fata! Ce-au facut politistii locali?  

Dupa orele de la scoala, piticii se opresc in parc, isi pun patinele si fac cateva ture inainte de masa ori de lectiile de dupa-amiaza. Cativa copii erau prezenti si miercuri dupa-amiaza pe patinoar, in timp ce de pe margine erau supravegheati atent de bunici.

Vin aproape zilnic cu nepotica aici pentru ca e foarte bine pentru ea sa faca sport. Si eu am patinat in tinerete, dar nu la nivel profesionist, si m-am gandit ca ar fi o distractie foarte buna si pentru ea. Vor sa ramana, le place. Eu stau prin apropiere si vin cateva zeci de copii, chiar daca acum sunt mai putini. Ieri au fost mai multi„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre bunicii prezenti langa patinoar.

CITESTE SI: Surprize la Targul de Craciun de la Timisoara! Perdeaua de luminite va fi ca la Sibiu, in forma de stea! Ce VEDETA vine sa cante sub ea?

Pe un alt bunic l-am gasit pe marginea patinoarului in timp ce lustruia o patina.

patinoar-copii-parc-5

Nepotica mea are 7 ani acum si vine zilnic aici. A profitat de toate toboganele, trenuletele si ce mai e pe aici si acum a venit randul patinoarului. Nu intru eu, pentru ca nici pe vremea cand le-am invatat pe fetele mele nu eram eu cine stie ce patinator. Eu sunt aici doar pentru ea, sa o supraveghez. Si daca tot am venit aici si ea patineaza, m-am gandit sa ascut si patinele astea pe care le am de la fetele mele„, a spus un al bunic in timp ce nepotica se distra de minune pe suprafata alunecoasa.

CITESTE SI: Ultima veste despre noul pasaj ce va fi facut pe sub calea ferata la Timisoara, in zona Solventul! Uimitor cat de lat si cat de lung va fi

Patinoarul artificial din Parcul Copiilor din Timisoara a fost inaugurat in urma cu o luna, iar amenajarea sa a costat 440.000 de lei. Patinoarul va putea fi folosit in orice sezon, pentru ca rezista de la -40 la +40 de grade Celsius. Exceptie vor face zilele in care ploua torential, intrucat atunci nu e practicabil.

Am avut in multiple solicitari de la copii sa le facem un patinoar. Iata ca, in sfarsit, l-am putut realiza, si l-am realizat intr-o tehnologie moderna, astfel incat el va functiona pe tot parcursul anului si sunt convins ca aceasta ii va bucura foarte mult pe micuti. Tehnologia este una bazata pe un plastic special, care aluneca si care prin urmare nu necesita temperaturi speciale. Se va putea patina aici in bune conditii, pentru ca alunecarea este la 90% din alunecarea de pe ghiata cea mai buna, dar se mentine la acest nivel pe tot parcursul utilizarii, in timp ce suprafetele de gheata naturala, dupa ceva timp de la folosinta ajung sa nu mai alunece la acelasi nivel si sa scada cu 20 de procente alunecarea. Ceea ce inseamna ca pe acest patinoar se aluneca precum pe unul din gheata efectiva„, a declarat primarul Nicolae Robu la deschidere.

Patinoarul este maturat de frunze zilnic de catre angajatii de la intretinere, iar o data pe zi suprafata e tratata cu glicerina pentru a se asigura o alunecare cat mai buna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ar fi de dorit ca atunci cand lanasati astfel de articole sa va documentati mai temeinic la cei care se pricep cat de cat, nu la bunici amatori de insotit nepotele care deprind reflexele pastrarii echilibrului pe patine. Patinoarul este un FIASCO TOTAL in lipsa unei lubrifieri periodice cu solutia pe baza de glicerina, care ar permite intr-adevar o alunecare cat de cat decenta, dar DOAR in linie dreapta.

  2. Sper ca daca se pun alte dale acestea sa fie netede, plate si fara nisip intre ele, astfel incat pietonii sa mearga cu usurinta in aceasta zona. Ia zonele reabilitate pana in prezent, din pacate s-au folosit dale si pietre pe care abia poti sa circuli parca sunt facute pentru carute cu cai, nu pentru o zona pietonala din centrul orasului. Aici nu trebuie sa ne luam atat dupa arhitecti cat dupa ce vor pietonii caci pietonii circula pe aceste dale si nu arhitectii ! Vedeti cum arata un centru pietonal unde ti-e mai mare dragul sa te plimbi la numai 100 km, la Szeged !

  3. Este o improvizație cu pericol pentru copii.
    In ziua de 1Decembrie, nu era pregătit pentru patinaj, personalul de deservire era inexistent.Chiar nu stie administratia Timisoara cum sa bucure copiii nostri?