Primul avion de pasageri supersonic din lume, ascuns dupa niste blocuri!

O multime de ramasite ale tehnicii militare sovietice zac pe undeva prin toate colturile tarii.

CITESTE SI: Veste grozava pentru dependentii de net! Locurile mari din Timisoara in care vom avea internet wireless gratis! 

In cazul de fata, imaginea a fost surprinsa in orasul Kazan, capitala republicii Tatarstan, situat la confluenta fluviilor Volga si Kazanka.

Fotografiat mai intai de sus, avionul ascuns in curtea unei cladiri, a fost mai apoi surprins in mai multe instantanee de diversi curiosi.

CITESTE SI: Se deschide primul patinoar natural din Banat!

Este vorba despre un Tu-144, aparent abandonat, dar, cel putin pe dinafara, intact.

Tu-144 a fost primul avion de pasageri supersonic din lume fiind testat in zbor cu 3 luni inaintea proiectului anglo-francez Concorde, potrivit Wikipedia. A fost construit in Uniunea Sovietica sub conducerea lui Alexei Tupolev. De-a lungul istoriei sale a avut 55 de zboruri operationale, Tu-144 zbura la o altitudine medie de 16.000 de metri (52,000 ft) si cu o viteza de aproximativ 2.000 de kilometri pe ora.

CITESTE SI: Ce au toti cu ghivecele de panselute de pe podul Michelangelo din Timisoara? Ce-a facut un tanar din Germania cand le-a vazut pentru prima oara 

Sursa: realitatea.net

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.