Au venit primele minibuze Mercedes, la Timisoara! Cum arata si cand incep sa circule?

TIMISOARA. Licitate anul acesta de Primarie, primele minibuze Mercedes dintr-un lot de 20 de bucati, au ajuns deja la Timisoara.

Zilele trecute, primarul Nicolae Robu anunta pe pagina sa de Facebook ca autobuzele de capacitate mica vor ajunge toate cel tarziu anul viitor si vor duce la imbunatatirea transportului in comun.

Minibuzele ar putea deservi linii metropolitane, prima probabil chiar spre Mosnita-Urseni-Albina si retur, care va deveni functionala in scurta vreme.

CITESTE SI: Veste mult asteptata! O noua linie metropolitana de autobuz va lega o comuna de Timisoara! Vezi cand porneste si care sunt statiile!

Autobuzele de capacitate mica sunt vopsite in alb-violet, au aer conditionat, rampa pentru persoanele cu dizabilitati. Au fost deja montate aparatele pentru validat abonamentele si sunt iluminate in interior cu niste LED-uri albe si albastre care dau o lumina violet. Podeaua este coborata si toate au motorizare Euro 6.

In ianuarie 2017, ne vor sosi cele 20 de minibuze Mercedes licitate in 2016 ! Da, 20 si inca Mercedes! :)) Ele vor fi folosite pentru imbunatatirea transportului in comun in Timisoara, alaturi de cele 14 noi tramvaie (mai precis: tramvaie innoite) „Armonia”, dar, totodata, vor crea si premize pentru ca RATT sa-si extinda activitatea de operator de transport in comun metropolitan, in conditii socio-economice corespunzatoare„, nota Nicolae Robu pe reteaua de socializare in urma cu cateva zile.

Fotografii cu primele 6 minibuze sosite la Timisoara au fost postate pe Forumul RATT, iar utilizatorii au inceput sa comenteze.

Carosarea e facuta de firma C&I Eurotrans XXI, cu sediul in Glina, langa Bucuresti, modelul fiind denumit CIBRO. Iluminarea se face cu LED-uri, albastre sau albe (daca se aprind ambele, pare violet). Mi-a placut modelul scaunelor, dar nu m-am asezat pe ele sa vad cat sunt de confortabile. Au fost echipate de UTI cu validatoare (doua la numar) si sistem de supraveghere video. Au deja si noul OBC pe care l-am vazut deja pe Armonia. Au sistem de afisare la exterior si interior, dar nu l-am vazut functional deocamdata. De asemenea, au si aer conditionat , dar si incalzire de stationare (ambele de la Webasto). Ce nu-mi place e finisarea partii spate care e cam valurita (zici ca au avut un accident si au fost chituite de un meserias nu prea indemanatic)„, noteaza un utilizator al formului.

Imi place noul model de validator, însă ce vor face cei ce au bilete? Sau se dorește renunțarea la bilete, în viitor? Însă chiar și așa, până vor fi puse în circulație minibuzele, nu cred că s-ar realiza renunțarea la bilete (și aici mă refer la conștientizarea populației)„, se intreaba un alt utilizator al forumului.

Cele 20 de minibuze au costat 560.000 de lei bucata.

Foto: Forum RATT

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. fain. spuneti-le celor de la ratt sa bage de astea si prin zonele din oras cu stradute si unde nu e nici un fel de ratt, cum ar fi zona bucovina

  2. Obsesia lui Robu pentru violet deja trece peste limita normalului. Daca in exterior sunt vopsite astfel in privinta iluminatului interior este o cretinitate. Spectrul de lumina are o anumita lungime de unda, in cazul de fata este necesara o lumina calda, odihnitoare si care sa fie in concordanta cu interiorul vehiculului! Dupa autobuze, troleibuze, fatade de blocuri mai trebuie ca Robu sa vopseasca si pestii de la fantana din centru tot violet.

  3. Sincer acuma ce conteaza culoarea,e in ton cu echipa fanion a orasului si daca celelalte mijloace de transport sunt tot asa colorate ,pe astea hai sa le facem verzi ca ai dumneata fobie la violet. Sa zicem multam ca se introduc noi transport in comun pt. ca era cazu. Cat despre ilumintul interior cadem de comun acord,pt ca lumina rece e deranjanta la ochi. Dar in ansamblu ,eu unul salut initiativa 😉

  4. De acord 100% in privinta luminii de interior. Sa le ceara furnizorilor sa schimbe baretele de led, cu altele cu lumina calda.
    Pe mine ma mira ca nu s-a cerut sa fie cu propulsie electrica. Adica clujenii care au oras colinar in care orice mijloc de transport face eforturi serioase sa urce dealul Feleacului, isi cumpara totusi ditamai autobuze electrice, iar noi in cimpie ne luam microbuze pe motoare cu ardere interna ? Hilar…

  5. intrebarea este alta . vor circula sau patesc ca cele electrice sau barcutele de pe bega? daca nu, cine raspunde?

  6. @ Pasca: Pentru ce sa fie electrice? Ca sa faca o cursa dus-intors cu emotii si apoi sa traga la garaj 10 ore pana se incarca din nou bateria? Au nenorocit aspectul strazii principale din Ghiroda cu stalpii lor de firobuz (transport verde cica), ca acum sa modifice traseul si firobuzul nici macar sa nu mai circule pe acolo. Deci pentru ce electrice?!

    Si da, culoarea violet cu valuri in exces pe toate autobuzele e deja gretoasa. La Arad si Oradea autobuzele si tramvaiele lor sunt vopsite in combinatii de rosu cu alb, care arata mult mai atractiv pentru privire.

  7. Culoarea mijloacelor de transport in comun nu trebuie legata de o echipa jaInica de fotbal care numai fanion nu e !!! In rest e o investiție buna ptr timisoara .

  8. Iluminarea interioara se poate face si doar cu alb, asa cum citau ce am spus, in articol. Doar daca se aprind ambele siruri de LED-uri lumina are o tenta violeta.

  9. Partea interesanta este ca „Stinta” Timisoara – echipa de fanion a Timisoarei (istoric dupa CFR) a avut culorile alb-albastru nicidecum alb violet; aceasta schimbare a aparut la sfarsitul anilor ‘960 9daca nu ma inseala memoria). Culoarea Alb-violet a fost declarata ca simbol ptr. Timisoara foarte recent.

  10. Sunt minibuze de capacitate mică (de aia le zice minibuze), deci unde vor fi folosite, când Timișoara are nevoie de autobuze noi și care să facă față traficului destul de mare de la orele de vârf? În traficul urban aș zice că nu au ce căuta. Cel periurban, la fel. Deci, Robule, unde vor fi folosite minibuzele acestea? Sau vor avea aceeași soartă ca celebrele „minibuze turistice”, care nu pot circula decâtîn Parcul Copiilor, dar pe care s-au dat bani? Cine câștigă din afacerea asta? Tare mi-e că vor rămâne multă vreme în depoul RATT, lângă „vaporașele” din plastic, băgate deja sub prelată.

  11. Sunt frumoase autobuzele, felicitari firmei producatoare C&I Eurotrans din Glina ,Manolache si tuturor colaboratorilor ce au participat la acest proiect, suntem mandri ca mai exista productie si in Romania.

  12. se zice ca de la 1.1.2017 vor circula si la mosnita veche, dar nu este afisat orarul de circulatie niciunde

  13. Sa speram ca vor ajunge si pe Calea Urseni- Uzina de apa – Muzicescu – Girocului – Lidia – Aem. S-ar face un circuit util intr-o zona in care nu exista linii de Ratt. Poate ca domnii de la Ratt vor studia problema si vor lua o decizie inteleapta in acest sens…