Obiceiuri de Craciun. Cum se sarbatoreste Nasterea Domnului in diferite colturi ale lumii?

Nu doar romanii au traditii pe care le respecta de Craciun. Popoarele de pe pamant au diferite datini pe care le respecta cu ocazia Nasterii Domnului.

Craciunul inseamna sarbatoare, oferire si primire de cadouri, colinde si mese bogate. Sunt atat de multe elemente diferite care contribuie la sarbatoarea Craciunului: sarmalele, cozonacul, atarnarea sosetelor rosii, lasarea prajiturelor si a laptelui pe masa pentru a-i cinsti pe Mos Craciun si pe renii sai, deschiderea cadourilor sub brad si distractia alaturi de membrii familiei si a prietenilor.

Sau cel putin asta inseamna pentru cei mai multi dintre noi, insa in alte parti ale lumii intalnim traditii ciudate si bizare, ori macar pentru noi par asa.

Impodobirea bananului (India)
In India, numai 2,5% din populatie este crestina. Crestinii de aici ofera cadouri si au masa incarcata cu bunatati ca si in restul lumii, insa din cauza ca in India nu se gasesc brazi ori pini pentru a fi decorati, de obicei, impodobesc un banan sau un mango. De asemenea, frunzele acestor pomi sunt folosite pentru decorarea caselor.

Arunca pantoful si te casatoresti (in Cehia si Slovacia)
Daca nu doresti sa petreci inca un Craciun singura atunci incearca asta: stai cu spatele la usa si arunca pantoful peste umar chiar in ziua nasterii Domnului! Daca pantoful aterizeaza cu varful catre usa… felicitari… te vei casatori in curand! Insa nu stii cat va trece pana sa il intalnesti pe Fat Frumos.

Kentucky Fried Christmas (Japonia)
Asa cum in Romania porcul nu poate lipsi de pe masa, pentru japonezi asta inseamna o masa la celebrul Colonel. Inca de la inceputul intrarii sale pe piata nipona, in urma cu peste 40 de ani, in mintea japonezilor KFC a fost asociat cu Craciunul, traditia trecand de la o generatie la alta. Mai mult de 240.000 de strips sunt vandute in timpul sarbatorii Nasterii Domnului.

Prajituri de Craciun (Japonia)
Un alt aliment asociat in Japonia cu Craciunul este prajitura de Craciun. Aceste dulciuri facute din smantana, ciocolata si capsuni sunt comandate cu cateva luni inainte de sarbatoare si sunt mancate in Ajunul Craciunului. Orice prajitura care nu este vanduta dupa 25 este nedorita. Tocmai de aceea, femeile japoneze singure care au peste 25 de ani se numesc prajiturele de Craciun.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.