Directorii de scoli din Timis care n-au trecut examenul se vor putea intoarce pe posturi prin numire, a decis noul ministru al Invatamantului

Profesorii care nu au reusit sa promoveze concursul pentru posturile de directori si directori adjuncti in scoli vor putea ajunge insa inapoi in aceste functii, intrucat noul ministru al Educatiei a aprobat vineri un document ce prevede ca acestia vor avea dreptul sa ocupe functiile de conducere prin numire. Asadar, si cei care nu au intrunit punctajul necesar sau nu s-au prezentat la concurs pot sa isi ocupe scaunele in continuare.

CITESTE SI: Pana la -25 de grade! Ger naprasnic peste Timisoara! Cat tine?

Numirea se va face de catre inspectorul general, cu avizul consiliului de administratie al Inspectoratului.

Pot fi numite si persoanele care pana la data concursului au ocupat functii de director sau de director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise„, se arata in adresa numarul 24187 din 06.01.2017.

Adresa este aprobata si semnata de noul ministru Pavel Nastase, precum si de proaspat numitul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Liviu Pop, noteaza hotnews.ro.

Textul integral al documentului aprobat vineri de noul ministru al Educatiei:

In vederea solutionarii situatiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire in functiile de director si director adjunct prin detasare in interesul invatamantului, situatii raportate la data de 6.01.2017, prin derogare de la prevederile art. 24 alin (1) din Metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar, aprobata prin OMENCS nr. 5080/2016, in functiile de director si director adjunct ramase vacante dupa validarea rezultatelor concursului pot fi numite si persoanele care pana la organizarea concursului au ocupat functii de director sau de director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.

Numirea prin detasare in interesul invatamantului se realizeaza prin decizie a inspectorului scolar general, cu avizul consiliului de administratie al inspectoratului scolar si cu acordul scris al persoanei solicitate, pana la organizarea unui nou concurs, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2016-2017.”

Pe 22 decembrie, Ministerul Educatiei, atunci condus de Mircea Dumitru, a transmis inspectoratelor scolare o nota in care avertiza ca in functiile de director si director adjunct ramase vacante dupa organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care pana la organizarea concursului au ocupat functii de director sau director adjunct in scolile respective si nu au participat la concurs, precum si persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

CITESTE SI: Schimbari in piete la Timisoara! Doua vor arata cu totul altfel, iar o a treia capata alta destinatie! 

Purtatorul de cuvant la MENCS, Mirabela Amarandei, preciza atunci ca posturile respective vor fi ocupate „prin detasare in interesul invatamantului sau prin delegarea atributiilor”, iar ministrul Mircea Dumitru nu va semna nicio derogare de la metodologie care sa permita directorilor care nu au participat sau nu au promovat concursul sa isi mentina functia.

De altfel, dupa incheierea concursului de directori de scoli, Ministerul Educatiei anunta ca vor fi aprobate „deciziile de numire prin detasare in interesul invatamantului pana la organizarea concursului”, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar 2016-2017, pentru cele 3.509 functii ramase vacante dupa validarea rezultatelor finale. Potrivit metodologiei de concurs, in aceste functii nu vor fi numite persoanele care pana la organizarea concursului au ocupat pozitii de director sau de director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toți ratații și semianalfabeții care au picat examenele și cu 2 vor reveni pe baricade, „predând” nu se știe în școli și conducându-le fără a avea niciun dram de competență. Așa vor merge lucrurile sub acest așa zis guvern al României, cu un ministru al Educației care precis nu știe să numere mai mult de 100 și de-abia își poate scrie numele, pentru că astfel de specimene îi plac lui Dragnea. Acest infractor contamnat se prefigurează a fi cea mai mare catastrofă din ultimii 26 de ani în România. Lacom, prost (viclenia lui nu înseamnă nimic, are un IQ de 60-70, probabil), avid de putere, bătându-și joc de întreaga țară, Dragnea își va desăvârși opera începută în Teleorman, județ sărăcit și adus în stare de faliment total. În plus, este semnificativ faptul că întregul guvern e compus numai din ratați teleormăneni și de prin Giurgiu, avbându-l în frunte pe cărătorul de mapă, Grindeanu. Dacă ar avea ceva minte, Grindeanu ar pleca din acest „guvern” cu 200 pe oră. La sfârșit, Dragnea-l va arunca la gunoi, pentru că nu-i din gașca lui. Acesta-i guvernul actual al României, o gașcă de strânsură, lipsită de orice competență, având un singur „merit”, obediența totală față de stăpânulș lor absolut, Dragnea. Am impresia că dacă situația se va perpetua, vom asista la prăbușirea României. Nu ne vom mai reveni niciodată din asta.

  2. Abia asta este o masura proasta. Adica s-a organizat concurs national pentru ocuparea posturilor de conducere in scoli, iar unii candidati nu au promovat. Pana aici nimic neobisnuit sau surprinzator. Insa sa ignori acest concurs si sa NUMESTI in functiile de conducere pentru care au demonstrat incompetenta, tot pe aceiasi … incompetenti, asta-i … groasa. La ce dreaq ati mai organizat concursul? Si inca una retorica: daca tot a fost guvern tehnocrat care a … incercat … sa „curete” organigramele ISJ-urilor, de ce nu a inceput din timp procesul si de ce nu a dus la bun sfarsit actiunea? Nu-s unii mai buni decat altii. Doar propaganda difera.