Obisnuiesti sa mergi pe bicicleta? Uite ce reguli trebuie sa respecti, incepand de acum!

Odata cu intrarea in vigoare a noii legi a circulatiei, biciclistii sunt vizati de o serie de reguli noi de care trebuie sa tina cont, atunci cand circula pe drumurile publice.

CITESTE SI: Moartea a lovit pe drumul de la Aeroportul Timisoara catre casa!  

Astfel, de sambata, 21 ianuarie, bicicletele nu mai trebuie sa fie echipate cu lumini si dispozitive fluorescent-reflectorizante decat pe timpul noptii sau in conditii de vizibilitate redusa, iar biciclistii pot folosi de acum sisteme de avertizare sonora pentru masini.

CITESTE SI: Nebunie in locul din Banat ca un strand in aer liber deschis si iarna! 

De asemenea, in interiorul localitatilor in care nu functioneaza iluminatul public si in afara localitatilor, biciclistii trebuie sa poarte haine cu elemente fluorescent-reflectorizante pe timp de noapte sau atunci cand vizibilitatea e redusa.

CITESTE SI: Se fac angajari in Primaria Timisoara! Nu e nevoie de studii superioare sau vechime

Noile reglementari sunt prevazute in Hotararea Guvernului nr. 965/2016 care modifica regulile privind circulatia bicicletelor pe drumurile publice.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca acesti minunati „hotaratori” ai soartei romanilor s-au plimbat cu bicicleta „doar pe camp, la tara, …” . In rest daca ar fi sa dea extemporal, din cele doua idei enumerate nu ar lua nici nota 5; de exemplu:
    – nu mai trebuie sa fie echipate cu lumini si dispozitive fluorescent-reflectorizante decat pe timpul noptii sau in conditii de vizibilitate redusa,
    – in interiorul localitatilor in care nu functioneaza iluminatul public si …
    as replica doar cu raspunsuri partiale, (1) situatia „pe inserate, pe timp innourat” sau (2) in Timisoara cand se intrerupe iluminatul public, biciclistul va fi obligat sa coboare de pe bicicleta? Ma indoiesc.
    Era mai simplu introducerea ogligativitatii indiferent de conditiile externe.
    Nu stiu daca HG prevede si un cerificat (permis) pentru a avea dreptul sa circuli cu bicicleta (rezultatul unui test) sau ne bazam din nou pe „dar ce asta nu-i o problema” stim regulile, avem carnet auto, circul de 30 de ani, samd.

  2. nu exista nici o schimbare inafara de avertizarea sonore.