Calin Dobra, presedinte executiv al PSD Timis, despre referendum: Nu cred ca e un motiv clar sa se incerce o lupta a romanilor impotriva romanilor

TIMISOARA. Presedintele executiv al PSD Timis, Calin Dobra crede ca este foarte important ca actualul Guvern sa fie lasat sa puna in aplicare programul de guvernare votat de romani la alegerile din 11 decembrie 2016 si considera ca nu exista motive sa se ”incerce o lupta a romanilor impotriva romanilor”.

CITESTE SI600 de politisti au impanzit strazile din Timisoara si din judet, dar si soselele. Ce a urmat? 

Intrebat ce parere are despre intentia presedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pentru legile Justitiei, presedintele executiv al PSD Timis, Calin Dobra spune ca e important ca masurile propuse de PSD sa fie puse in practica.

CITESTE SI: Timisoara legata de o comuna vecina printr-o sosea moderna cu doua benzi 

Consider ca Romania de ani de zile reprezinta o zona de stabilitate in aceasta parte a Europei si cred ca prin votul dat de romani in 11 decembrie 2016 s-a creat o majoritate clara in Parlament, s-a instalat un guvern legitim si e foarte important ca in urma acestui vot dat de cetateni, acest guvern sa isi puna in aplicare programul de guvernare. Nu cred ca e un motiv clar pentru care romanii sa fie mobilizati, sa fie scosi in strada si sa se incerce o lupta a romanilor impotriva romanilor. Ne dorim cu totii ca masurile PSD propuse in campania electorala sa fie puse in aplicare si cred ca cu totii avem obligatia sa punem umarul la baza si la stabilitatea acestei tari”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Calin Dobra.

CITESTE SI: Cluburi, AMENDATE pe banda rulanta la Timisoara! Ce probleme au fost descoperite? 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca intentioneaza sa organizeze un referendum in cadrul caruia poporul sa fie consultat in privinta modificarii Codului Penal si a gratierii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asta bate câmpii.Era trecut in programul de guvernare amnistia si grațierea?

  2. “Noul premier al României este un elev al postcomuniștilor. O țară alunecă în abis”, scrie Marko Martin, într-un editorial intitulat “UE ignoră farsa din România”.

    “Noul an a început bine, cel puțin pentru nomenclatura din România. Din nou, unul de-ai lor a ajuns premier în fostul palat al lui Ceaușescu, cu o majoritate parlamentară covârşitoare. Între timp, ca întotdeauna, UE se declară optimistă din interes, chiar dacă guvernul tehnocrat adept al reformelor, instalat de președintele de origine germană Klaus Iohannis, a dispărut complet din peisaj. Măcar premierul ales din rândurile social-democraților ex-comuniști nu este condamnat penal precum șeful partidului Dragnea și nu este nici un plagiator corupt precum predecesorul Doctor Ponta. Măcar bărbatul de 43 de ani a studiat la Frankfurt am Main, Bologna și Leeds, și se consideră ‘competent’ ”, scrie sursa citată.

    Autorul vede și o parte bună a lucrurilor. “Mai bine cu infractorii economici social-democrați la putere, decât cu prorușii și extremiștii anti-UE de la PRU, care făceau campanie electorală cu contele Dracula. Din Bruxelles ni se spune că trebuie să fim doar atenți, ca Grindeanu să respecte promisiunile din campania electorală, și să nu fie doar un om de paie care duce la promulgare o lege privind grațierea infractorilor, astfel încât să se deschidă ușa spre o înaltă funcție în stat pentru șeful său de partid”.

    Situația nu este nici pe departe amuzantă, avertizează Marko Martin. “Totuși, noi unde trebuie să zâmbim la farsa asta? Zâmbetul le stă în gât locuitorilor din București. Cei mai în vârstă, care au prins regimul Ceaușescu, se bucură că măcar au constant curent electric, încălzire și apă caldă.. În comparație cu regimul Ceaușescu, ei se mulțumesc cu premierul ‘competent’ Grindeanu, ca mulți alții un profitor al intrigii de palat numită Revoluția din decembrie 1989, un personaj cu suficientă experiență în străinătate pentru a putea absorbi fondurile UE, probabil chiar și pe cele destinate combaterii corupției.

    Repet: Noi unde trebuie să râdem? Se mulțumesc capitalele vest-europene că măcar în această zonă din Balcani este liniște în privinta UE și NATO și este o anumită stabilitate, aspect deloc de neglijat în această perioadă? Nu este exclusă această ipoteză. Dar nu putem omite nici posibilitatea că purtătorii de cravate bine plătiți se pricep la conferințe și dosare ministeriale, dar sunt în același timp foarte naivi”.

  3. Stai jos,nota 2!Esti psd=ac si nu vezi bine,ca Dragnea v-a spalat cerebelul cu acid sulfuric si v-a pus ochelari negri,ca la orbiBastonul alb va lipseste!Se aude numai ..trompeta ..unsurosului de Stefanescu Codrin,si a lui mos Nicolicea.
    De ce sa dezincriminezi abuzul in serviciu?Ba sa-l incriminezi mai abitir,sa le tai cheful snapanilor de furaciune din ban public.Nu stiu daca n-ar trebui procedat la taiatul mainii drepte pentru un prejudiciu mai mare de 50000 lei..E procedeu de Evul Mediu,dar pentru banditi,e singurul eficient..
    Pentru un prejudiciu mai mic de 50000 lei,sa se dea amenda penala,platibila in trei luni,si interzicerea unor drepturi.
    Daca nu platesti amenda,puscarie cu executare!Sa vezi atunci corectitudine la borfasi!

    • Dorina, din pacate esti pe langa subiect. Abuzul in serviciu, in forma actuala, a fost dezincriminat de CCR. Pentru ca, repet, in forma actuala, nu se stipuleaza obligatia precizarii prevederei legii care a fost incalcata. Mai citeste!

      • Daca ma gandesc bine ,din ce am citit pina acum,CCR are cam multi fosti psd-isti….Orice lege e facuta de oameni,pentru oameni.Deci totul se poate schimba,cind e vorba de….interesul national!!

      • Andrei, mai uşor cu mobila pe scări!
        Judecatorii Curtii Constitutionale au admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata la articolul care defineste abuzul in serviciu in Codul penal, indicand si modul in care acest articol poate deveni constitutional. Pe de alta parte, articolul din legea speciala 78/2000, in baza caruia sunt anchetate numeroase dosare de catre DNA, a fost declarat constitutional, exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Alina Bica fiind respinsa in acest caz. Infractiunea de abuz in serviciu in cazul demnitarilor este anchetata in baza legii speciale 78/2000, nu a Codului penal.

  4. Mai dobitocule,dar ți se pare normal,LEGITIM ca sa citez idiotul din …tine ca sa schimbi legile pentru ca tâlhării sa devină mai…TÂLHARI! Mai,dacă vouă gunoiul ăla împuțit de țăran de…Teleorman va spune sa va împușcați, voi va…executați? VOI chiar nu aveți creier.personal, v-ați îndobitocit, nu mai puteți gândi decât cu…sula țăranului care a umplut Parlamentul cu curve handicapate și politicieni tâmpiți? ???