Alimentele favorite iti pot crea probleme mari de sanatate. De ce produse trebuie sa te feresti?

Fiecare dintre noi are propriile gusturi in materie de mancare, insa unele alimente pe care le consumam, cu toate ca ne plac, sunt extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Pericolul nu vine de la consumul in exces al unui produs anume, ci de la substantele pe care le contine acesta.

CITESTE SITimisoara iese din nou in strada. Un alt protest impotriva amnistiei si gratierii

Iata cateva alimente pe care ar fi bine sa le evitati si sa gasesti alternative sanatoase:

Conservele de rosii
Rosiile gatite se numara printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorita unei substante numite licopen. Insa, nu acelasi lucru se poate spune despre rosiile la conserva care se transforma intr-un aliment periculos pentru sanatate cu potential cancerigen. Materialul folosit in conserve contine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afectiuni ce variaza de la probleme de reproducere si pana la boli cardiace, diabet, cancer si obezitate. Aceasta substanta se infiltreaza cu usurinta in alimentele acide, cum ar fi rosiile. Cea mai buna solutie este sa alegi rosiile la sticla sau borcan atunci cand nu sunt in sezon ca sa le folosesti proaspete.

Afumaturile si mezelurile
Carnea procesata consumata cu regularitate si in cantitati mari creste riscul de cancer, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Potrivit cercetarilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape doua felii subtiri din sunca) creste riscul de cancer colorectal cu 18%.

Mezelurile contin nitrati, care odata ingerati in corp cresc riscul de a face cancer„, spune Meryl Pritchard, un nutritionist celebru.

CITESTE SI: Comuna mai bine protejata de hoti. Un nou sistem ‘Big Brother’ instalat in Timis

Crenvurstii
Contin o multime de substante care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial si a fost inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.