Telescopul Hubble a fotografiat supernova 1987A, la 30 de ani de la detectarea exploziei stelei masive

In urma cu 30 de ani, unde de soc de la o explozie stelara masiva a ajuns la Pamant, SN 1987A era supernova cea ma apropiata de Terra observata de astronomi de la inventarea telescopului si a devenit, de departe, cea mai studiata supernova din toate timpurile, revolutionand felul in care intelegem moartea stelelor masive prin explozii, spun cercetatorii din cadrul proiectului telescopului Hubble.

CITESTE SI: O pasarela pentru biciclisti si 2 poduri, ‘aruncate’ peste Bega, la Timisoara! 

Aflata in Marele Nor Magelanic, o galaxie satelit a Caii Lactee, Supernova 1987A este cel mai apropiat astfeld e exeniment cosmic vazut de sute de ani.

CITESTE SI: Legatura nestiuta dintre Mos Nicolae si Martisor, la Timisoara! Ce preturi au simbolurile primaverii si care sunt vedetele acestui an? FOTO! 

A marcat sfarsitul vietii unei stele masive si a lansat o unde de soc cu materiale ejectate si lumina stralucitoare. Lumina a ajuns la Pamant pe 23 februarie 1987 – o explozie cosmica din trecut.

Sursa: Hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.