Parcul din Timisoara care isi schimba infatisarea in 6 luni

TIMISOARA. Lasat de izbeliste de niste ani, in ciuda planurilor mai vechi de reabilitare, din lipsa de fonduri, iata ca acum unul dintre parcurile Timisoarei va intra in lucrari de modernizare.

CITESTE SI: Sistemul unicat prin care pasajele se deszapezesc singure la Timisoara! Dezvaluirea facuta de primarul Nicolae Robu 

Este vorba de Parcul Alpinet, de pe malul Begai. Primarul Nicolae Robu anunta ca in scurta vreme e lanseaza licitatia.

Au fost transmise documentatiile pentru lansarea licitatiei pentru re facerea parcului Alpinet. Documentatia a fost, in sfarsit, finalizata si va fi transmisa in vederea realizarii licitatiei. Se vor reface aleile, se va monta mobilier urban nou, se vor face plantari de noi arbori, reabilitare loc de joaca, irigare sistematizata. Valoare estimata e de 1,5 milioane de lei, iar durata de executie de 6 luni„, a declarat edilul sef al Timisoarei. Investitia, planuita initial cu bani europeni, se va face cu fonduri de la bugetul local.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, Parcul Alpinet are o suprafata totala de aproape 22.000 de metri patrati, din care aproape 12.000 mp reprezinta spatiile verzi.

CITESTE SI: N-a mai vazut Timisoara una ca asta! Am putea avea un sens giratoriu suspendat, la 10 m inaltime! Anuntul primarului Nicolae Robu 

Parcul Alpinet este una din capodoperele peisagistice ale Timisoarei. Initial, el se numea Arboretum. A fost creat in anul 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei intalniri a horticultorilor din Romania”, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce se reamenejeaza acest spatiu verde, care arata totusi acceptabil fata de festivalul balariilor care se intinde pe ambele maluri ale Begai? As propune primarului, daca nu dispune de resursele umane si financiare necesare, sa capaciteze multinationalele sa „adopte” fiecare un spatiu verde egal cu suprafata ocupata de fiecare in oras, „adoptare” care sa implice aducerea acestor spatii la un nivel cat de cat decent, lasand libera creativitatea specialistilor in domeniu. Daca reamenajarea in discutie se va face de aceeasi „maestrii” care au reamenajat Parcul Botanic montand banci in panta sau aglutinate la 30 cm una de alta, montate parca intentionat in plin soare, un nou fiasco se va inscrie pe harta orasului.