Vin bicicletele pe Bega! Pentru ce a cerut Primaria Timisoara o pasuire?

TIMISOARA. Dupa noua incercari esuate de a gasi o firma care sa puna biciclete pe malurile canalului Bega, Primaria a gasit in sfarsit, un furnizor. Nu toate problemele din proiect sunt insa rezolvate.

CITESTE SIAtentie! Iti schimbi permisul de conducere, la Timisoara? Se modifica radical programarea! 

A zecea licitatie a Primariei Timisoara pentru biciclete pe malurile Begai a fost una cu noroc. Municipalitatea are un furnizor, care va aduce 150 de biciclete la Timisoara, pana la sfarsitul verii.

S-a finalizat procedura si suntem in etapa de semnare a contractului. Firma castigatoare e Eurosport DHS SA si valoarea ofertei este de 103 mii lei, fara TVA. Durata de livrare e de 3 luni„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Si, daca vin bicicletele, pentru sistemul electronic care ar trebui atasat acestora nu s-a gasit inca o firma care sa il instaleze. Municipalitatea spune ca va cere si o amanare pentru a duce proiectul la capat pana anul viitor.

Pentru echipamentul electronic, unde valoare este de 25.200 lei fara TVA procedura va trebui sa fie reluata, dar si aici speram sa reusim… Noi am cerut sa se decaleze termenul de indeplinire a indicatorilor asumati in cadrul proiectului pana in 2018. Nu am primit inca un raspuns. In mod normal trebuie sa obtinem aceasta decalare de termen pentru ca nu suntem noi de vina ca nu s-a prezentat nimeni la licitatie de atatea ori„, a spus primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Politistii s-au frecat la ochi cand au zarit o masina mergand pe strada in Timisoara, iar soferul nu se prea vedea de dupa volan

Pe o lungime de 10 kilometri, pe ambele parti ale canalului, s-au facut amenajari. Startul lucrarilor a fost dat in iunie 2012, iar finalizarea s-a facut la termen.
Valoarea totala a proiectului este de 42,8 milioane de lei, iar valoarea lucrarilor este de 31,5 milioane lei cu tot cu TVA. Diferenta o reprezinta costurile vaporaselor.

Au fost plantati 1.709 arbori si 13.706 arbusti precum si 4.517 flori.

De asemenea, sunt 9 statii de biciclete, 22.335 mp de alei pietonale, 18.390 mp de piste de biciclete, 420 de banci, 469 de cosuri de gunoi. Mai sunt si 9 statii de vaporetto, doua rampe pentru interventii de urgenta, 14 toalete ecologice, doua pergole, 7 pontoane plutitoare, dar si copertine cu panza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.