Primul pas in conturarea mult asteptatului program pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021!

TIMISOARA. Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021 nu doar a castigat, pentru orasul nostru, mult ravnitul titlu pentru anul 2021, ci continua munca pentru realizarea programului cultural.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Spargere la casa unui om de afaceri din Timisoara! Cu ce suma uriasa au plecat hotii?  

Pasii sunt mici, dar foarte siguri. Iar primii au fost facuti chiar de Ziua Europei, la Timisoara, odata cu lansarea Cafe 21, care face parte din etapa de StartUp a strategiei de implementare a programului cultural TM2021.

Cafe 21 reprezinta o serie de intalniri itinerante la diferite baruri, cluburi din oras. Aceste intalniri se vor desfasura de-a lungul anului 2017. In cadrul acestor intalniri, cei prezenti isi vor putea exprima opiniile pe cateva subiecte pe care le vom aborda de-a lungul timpului. La fiecare intalnire vrem sa aducem cativa invitati, cate unul din Timisoara si altul dintr-o tara europeana. Sigur, va fi foarte important ca aceste intalniri sa fie moderate, iar participantii sa isi exprime liber punctele de vedere„, a declarat Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Se INCHIDE inca o artera importanta din Timisoara pentru doua luni! 

Subiectele acestor intalniri vor fi dintre cele mai diverse.

Astazi am discutat despre Comunitati/Diversitati, in 20 iunie vom discuta despre Oras/ Spatiul public, in 5 septembrie avem ca subiect Cetatenia, cum au loc schimbarile, in 3 octombrie vorbim despre Mobilitate, in 7 noiembrie Globalizarea, iar in 19 decembrie vom vorbi despre Sustenabilitate. Revenind la subiectul de azi este cel al comunitatilor, a diversitatilor. De ce am ales acest subiect? In primul rand ca este 9 mai, e Ziua Europei, si am vrut sa abordam aceasta zi intr-un mod informal, sa nu discutam despre institutii europene, despre Brexit sau alegerile din Franta sau despre alte alegeri care vor veni, ci sa discutam despre comunitatile din jurul nostru. In ziua de astazi Europa este formata din ce in ce mai mult din spiritul comunitar. Vrem sa atragem atentia asupra acestui subiect: omul trebuie sa fie mai implicat in comunitate, trebuie sa existe un dialog intre cetatean si alesii zilei„, a declarat Simona Neumann.

CITESTE SI: Jocul care ‘bate’ Facebook-ul si a ‘innebunit’ scolile din Timisoara! De ce parintii si profesorii sunt incantati? VIDEO! 

Invitatii la eveniment au fost Valerij Jurešić, directorul Departamentului pentru Cultura si Sport al judetului Primorje-Gorski Kotar din Croatia, initiator al proiectului ”27 de comunitati”, dezvoltat pentru Rijeka 2020 – Capitala Culturala Europeana si Calin Rus, activist comunitar si director al Institutului Intercultural Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.