Cine e de vina ca spitalul fantoma de pe Calea Torontalului din Timisoara nu s-a transformat in Institut Oncologic, desi bani au fost alocati?

TIMISOARA. Premierul Sorin Grindeanu a dezvaluit, la Timisoara, care este motivul pentru care „scheletul” spitalului de la marginea orasului, pe Calea Torontalului a ramas in acelasi stadiu si de ce aici nu s-a inceput construirea unui Institut Oncologic, asa cum s-a promis inca din anii trecuti.

CITESTE SI: Soarta nebuna a spitalului fantoma de la margine de Timisoara! 20 de ani de zbucium intr-un sac cu promisiuni!

Grindeanu a spus ca problema este la nivel local, de aceasta data si nu la nivel national, asa cum gresit se crede. El spune ca, desi bani au fost alocati, s-au tot anulat licitatiile.

Haideti sa va spun cine e de vina, in ultimii doi ani. S-au alocat bani pentru Institutul Oncologic si domnii de aici, locali si va rog sa verificati, nu mai trebuie gasite cauze tot timpul la nivel national. Spun tot timpul ca uneori sunt si acolo. Dar de multe ori cauza e si locala. Domnii sau doamnele ca sa fiu mai clar, de la structurile de aici au tot anulat licitatii. Suntem in situatia , desi banii sunt alocati si au fost alocati si anul trecut, nu am niciun motiv sa ii laud pe cei de anul trecut dar au fost alocati, nu au fost cheltuiti pentru ca unii nu au stiut sa tina sau sa faca anumite lucruri locale. La DSP ma refer, da„, a spus Grindeanu.

CITESTE SI: ‘Daca e problema cu cate benzi sa aiba centura, anulam licitatia si facem alt proiect. Vreti?’ Raspunsul inedit dat de premierul Sorin Grindeanu criticilor lui Nicolae Robu 

Institutul Regional de Oncologie Timisoara ar urma sa fie amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii.

Durata de realizare a Institutului este estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii va fi de 511,628 milioane de lei.

Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.

Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere (3.453 de cazuri nou aparute in 2014, comparativ cu 2.190 in 2008).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Prostia este de vina, PROSTIA!

  2. Daca deja „nu vrem spital” (unii, si nu stiu dece) PROPUN FERM sa se amenajeze o INCHISOARE DE LUX, la nivel EU.
    Clieti ar fi (in permanenta), nu ar trebui facute legi ptr. gratieri, din „recuperari” s-ar crea apoi fondurile si pentru o noua Clinica Oncologica regionala chiar transfrontaliera. Apoi, medici sa fie!