Labirint verde, mozaic si mii de plante noi intr-un parc din Timisoara. Pornesc lucrarile. Vor fi schimbari uriase in urmatoarele 12 luni

TIMISOARA. Primaria incearca sa aduca un parc mare din Timisoara la standarde de secol 21, prin lucrari ample care vor tine un an, si care ar putea cuprinde si o extindere a acestuia.

CITESTE SI: Aeroportul Timisoara, primul din Romania pe care se poate ateriza si decola in deplina siguranta in cele mai vitrege conditii meteo! A primit certificat european pentru cea mai performanta pista din tara 

Parcul Anton von Scudier, cunoscut timisorenilor si drept parcul Central, va arata cu totul altfel peste un an. Lucrari de refacere vor avea loc in toate zonele parcului si pe langa plantele si arborii care vor aparea in parc, va fi instalat si mobilier nou. Primarul Nicolae Robu da asigurari insa ca nu va fi taiat niciun copac din cei existenti acum.

Urmeaza sa dam ordinul de incepere a lucrarilor. Sunt lucrari complexe de modernizare a Parcului Central cu ideea de gradina vieneza, cu interventii la sol. Nu se va interveni la arbori, ci vor fi amenajari la sol„, a afirmat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Tragedie dupa tragedie! 28 de morti in accidente pe soselele din Timisoara si din judet!  ‘Riposta’ politistilor rutieri  

Parcul ar putea fi chiar marit. Edilul Timisoarei a lansat chiar ideea demolarii fostei bazei sportive Uszoda, care se afla acum in partea de sud-est a parcului si extinderea spatiului verde si in acel loc. Imediat, a aparut pe retele de socializare o petitie prin care unii timisoreni au sarit sa apere ruina de care nu s-a interesat nimeni de-a lungul timpului.

Proiectul care a fost scos la licitatie nu cuprinde si zona Uszoda, dar putem sa avem in vedere si acel colt din arealul respectiv, despre care eu am spus ca merita o analiza foarte serioasa pe ideea de a deveni tot parc. Nu am spus ca am luat o decizie in acest sens…Nimeni nu e deranjat ca de 25-27 de ani e o zona insalubra acolo unde e Uszoda, dar acum cand vrem sa facem, poate parc, acum imediat unii apar ca mari aparatori a nu stiu ce. Daca ar fi reactionat in 1990, ’91, ’92, si tot asa, pentru ca acea zona insalubra sa dispara, cu o solutie sau alta, atunci intelegeam spiritul civic. Asa, imi e mai greu sa inteleg„, a spus primarul Nicolae Robu.

Dupa cum va informa opiniatimisoarei.ro in urma cu aproape doua luni, in parc vor fi puse nu mai putin de 86 de specii de arbori si arbusti, dar si 1552 de exemplare de plante perene din 25 de specii, de diferite culori.

La intrarea dinspre Catedrala Mitropolitana urmeaza sa fie pozitionate coloane de marmura, dar va fi inscriptionat si numele parcului. De altfel, toate intrarile in parc urmeaza sa fie refacute si rearanjate.

In parc vor fi instalate opt pergole noi, de cinci feluri diferite, fiind inlocuite cele existente acum. De asemenea, vor fi instalate patru gradene verzi, doua rastelui pentru biciclete, 68 de cosuri de gunoi si jardiniere cu flori.

Conform planului primariei, labirintul in forma de frunza de ginkobiloba va fi pozitionat in apropierea intrarii dinspre Splaiul Nicolae Titulescu. In aceeasi zona, in apropierea trotuarului, vor fi plantati mai multi arbori si arbusti.

AICI puteti vedea si planul in detaliu al Parcului Central.

Parcul Anton Scudier este mai cunoscut drept Parcul Central. Infiintat in 1880 din ordinul celui care ii da numele, generalul Anton Von Scudier, a purtat acest nume pana in 1950, cand a fost schimbat de regimul comunist in parcul I.V Stalin.


Dupa alti cinci ani si-a schimbat din nou numele, in Parcul Central, si avea sa ramana asa pana in 2015, cand a redevenit Parcul Anton Scudier, prin hotararea consiliului local.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.