Inghetata este unul dintre deserturile preferate, in miez de vara. Insa, si inghetata, la fel ca majoritatea deserturilor, este o gustare care aduce un aport caloric mare, astfel ca pofticiosii trebuie sa o consume cu moderatie, daca tin la silueta.
Nutritionistii vin in intampinarea iubitorilor de inghetata cu cateva sfaturi extrem de utile, pentru a putea consuma inghetata fara a avea efecte negative asupra organismului.
Un sfat pretios este de a ne face timp sa preparam in casa deliciosul desert, pentru ca in comert este foarte greu sa gasim un sortiment fara coloranti, aditivi sau alte grasimi periculoase.
CITESTE SI: Timisoara se leaga de o comuna vecina printr-o sosea moderna cu doua benzi, trotuare si piste de biciclete
„Inghetata este un aliment care aduce aport nutritiv complex de proteine, glucide si lipide, dar fara un aport corespunzator de fibre. Este foarte important ca inainte de a cumpara o inghetata din comert sa verificam eticheta nutritională pe care producatorul are obligatia sa o tiparească pe ambalajul ei. Atentie mare la diferenta dintre continutul caloric exprimat la gramele de produs (inghetata in forma ei finala pe care o consumam este solida) si cel exprimat pe ml sau litru (forma lichida, nainte de solidificare)”, spune nutritionistul Luminita Florea.
Pentru ca inghetata sa fie considerata un aliment sanatos, trebuie sa aduca in origanism un aport cat mai mare de proteine.
CITESTE SI: Ce pierde Timisul daca Sorin Grindeanu nu va mai fi premier? Cum va ‘PEDEPSI’ Liviu Dragnea Timisoara?
Citeste mai mult aici.